• Welcome to Форум на българските шофьори.

Най-добрият камион

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 01:03:00

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

Кой произвежда най-добрите камиони според Вас?

Mercedes-Benz
56 (16.8%)
MAN
58 (17.4%)
DAF
19 (5.7%)
Iveco
8 (2.4%)
Volvo
89 (26.6%)
Scania
97 (29%)
Renault
6 (1.8%)
Друг производител
1 (0.3%)

Общ брой гласове: 328

admin

Кой е най-добрия камион според Вас? Възможно ли е в няколко изречения да споделите защо мислите така?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

ifchu

Такъв, че да не спиш в него, а да ти изкарва пари. Но може да се каже, че най-добрия камион е новия. :)

Редактирано поради писане на латиница!
малко луд и много гламав. :)  ιlιlι.|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅].ιlιlι

ifchu

Илиян

колега немаш си на представа колко си прав ! ;)
Музикант, Търговец, Курва и Шофьор не се става - раждат се такива!

admin

Да кажеш новия е лесно. Някои добавят и служебния. В случая обаче става дума за обобщено мнение за най-добрия камион и съответната аргументация.

Илиян

Добре тогава аз ше кажа за SCANIA-та .
значи карам такова от 3 години един и същ камион самоче 144G 460 хенгер немам никакви оплаквания малко ми дава по голем разход ама според мене тва е нормално като се има на предвид че почти секи път сме над 40 тона тотал иначе е много здрав камион общо взето и е много динамичен даже с моя не съм срещал и IVECO даже дето да ми са опре минуса според мене им е в тва че са им скъпи частите не че много често се налагат ремонти ама се пак ... колко съм говорил с колеги тая марка се приема като РолсРоиса за камионите . Еми тва е от мене в общи линии ако некои има да допълни нещо или да критикува марката с удоволствие ще отговарям !

admin

Аз също съм чувал само добри отзиви за Scania. Към добрите камиони бих причислил и DAF. Чудно ми е защо например за Mercedes мненията са двете крайности. Някои ги хвалят много, други недоволстват от камионите на марката.

Илиян

Според мене сичко идва от кабината говора за по малките и може би от по ранното прогорване на масло а с тва актросите са слават до колко съм чул от колеги дето ги карат да не говориме че са си мудни ама си е MERCEDES все пак а до колкото съм чул-не запознат макар и с много електроника и згоди за шофера не се оплакват от много проблеми с токовете .

Илиян

Забравих да спомена и още един ветеран използван и до днес  ЗИЛ 157-ми номер :)
ето малко инфо за които може да го разбере .
гледам че Колежката има понятие в Руския език поне нема да и преставлява проблем за нея :)
Приятно гледане тва е камион легенда за мен !
http://vbox7.com/play:bfdef9aa

admin

Направо легенда. Успя да ме разчувстваш.  ;D

Яни 75

За мен "VOLVO" си е най добрия камион то тва вървене, здравина, удобство всичко си го има.

ifchu

Колеги не ги чаткам толкоз много карал сам Ивеко.Даф.Ман.Скания секи си има плюсове и минуси (то зависи за какво го ползваш и каква релация караш)  ......

както сам казал горе да не спиш в него .... ,и после новия

най добре е и да няма легло да е малка кабина 2 седалки и толкоз сутринта се качваш вечер слизаш и си спиш в леглото (сичко друго според мен вече е оборот на парите ако намриш фирма иначе другото е 1 курс ти се плаща 2-рия го праиш гратис )

imter

Колегата е много прав,че без легло е най-добре :),а ако си говорим за марки поне според мен реда е:Volvo,Scania,Mercedes.Карал съм и трите марки и според мен,класацията е тази  :)Като всеки от тях си има и плюсовете и минусите

admin

То без легло си е най-добре, ама да не ти се наложи да спиш в камиона.... :) Иначе ми харесва, че за момента Мерцедес води в анкетата.

tatiniki

Колеги,темата е интересна,спор няма...Но мисля,че за да има обективност в мненията,относно най-добрия камион трябва всеки,който си позволява да си даде мнението да е карал /повтарям...карал,а не слушал от други колеги/ всеки един,от тези камиони.Аз съм карал Аксор в Бг /гондола/,а откакто съм в Испания /сменил съм само две фирми/ съм само на Волво.И по тази причина не бих си позволил да коментирам другите марки...Убеден съм,че има колеги,които са имали достъп до повечето марки камиони и те биха могли да споделят своите впечатления...Иначе темата се превръща в "Моето гардже си е най-хубаво." А между другото,правя предложение към админа,/ако е възможно,разбира се/ да отдели място за "Полезни сайтове",да речем.Давам своя дан с един френски сайт за актуалната пътна обстановка във Франция,в реално време:http://www.bison-fute.equipement.gouv.fr/fr/rubrique.php3?id_rubrique=17

admin

Приемам предложението и съм направил нов раздел тук. И имам една молба към Tatiniki. Когато добавяш някакъв линк, използвай иконката, на която е изобразено земното кълбо, от менюто над публикацията и тогава поставяй линка. По този начин ще улесниш останалите потребители и ще могат да отварят директно линка. Иначе става много неудобно и линка трябва да се копира в браузър. Благодаря ти предварително.  :)

admin