• Welcome to Форум на българските шофьори.

Доволен клиент

Започната от комбайнер, Неделя, 06 Ноември, 2016, 15:12:13

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Hino

Далавера, а?  ;D . Само не ми е ясно, някой от вас замисли ли се, че с тези мУдИерни смартфони, таблети и т.н. , ставате АБСОЛЮТНО ПРОЗРАЧНИ във всеки един момент. Мога без НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ да ви изпратя една програма, без вие дори и да разберете и да ви видя ВСИЧКО което е в телефоните ви + локация + подслушване на разговорите който водите + чрез МИКРОФОНА на модерният ви смартфон или таблет, какво говорите В МОМЕНТА!!!
При това без да съм най-големият хакер. Никакъв проблем.
И между другото, това вече се прави и на "модерните" телевизори с андройд и wi-fi и т.н.

Колеги, пиша ви го това просто ЗА ДА СЕ ЗАМИСЛИТЕ. Това всичкото се прави АБСОЛЮТНО ЦЕЛЕНАСОЧЕНО. Просто се замислете...нищо повече. И какво им давате на определени хора с това.

Аз лично, от години, първото нещо което правя на лаптопи, телефони ( въпреки, че не използвам такъв тип апарати) , че дори и на коли с оригинален гпс, войс контрол , сателитно радио и т.н. , е да премахна ВСИЧКО ЩО Е НАСОЧЕНО КЪМ САТЕЛИТ.
Кой както иска да го разбира. Решението е на всеки един от нас....!
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

Hino

rider777

Аз си търся теУефон със шайба ама ги няма отдавна,,,,,,  и НИКОГА няма да си взема тва де му викат смартфон ,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

hgv_driver

Цитат на: Hino - Вторник, 08 Ноември, 2016, 00:14:40

Аз лично, от години, първото нещо което правя на лаптопи, телефони ( въпреки, че не използвам такъв тип апарати) , че дори и на коли с оригинален гпс, войс контрол , сателитно радио и т.н. , е да премахна ВСИЧКО ЩО Е НАСОЧЕНО КЪМ САТЕЛИТ.
Кой както иска да го разбира. Решението е на всеки един от нас....!

Понякога този смартфон с всичките му екстри като GPS може да ти спаси живота. А това, че някой можело да ме подслушва, не ме вълнува. Най-много да научи някоя нова псувня.

Boroman21

И ко ше ви вземат бря , айде на Райдера може некоя фирмена тайна , може да е измислил няква нова схема .
Ма на другите ко , голите снимки на комшийката  или едната мизерна заплата .
Хино и Райдера , ако си мислите че не смартфоните не мое се следят ДДдд.  Апа тва за ГПСа е направо за бисерите , е ако говориш за коли от преди 15години.

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

Hino

Бороман, в никакъв случай неискам да се заяждам, най-малкото пък с теб, но ....след като не си компетентен по дадена тема, защо коментираш. Сериозно?
Един въпрос.... имал ли си случай да те намерят и да ти звънне туко що купеният телефон + сим карта ( различен от този който си използвал до момента), карайки и намирайки се на .... 1000км от последното място където си го изключил, само благодарение на гпс сигнала от навигацията ти? А? Знаеш ли какво е това и възможността да те локализират по ТОЗИ начин? Просто пример давам. Има и още мнооого примери които мога да дам.

Не се заяждам, просто казвам какво МОЖЕ да се случи, точно благодарение на някой уж мнооого "поУезни" "мУдИерни" джаджи.

Въпрос на знания и компетентност.

Иначе да, много хора няма какво да крият, съгласен съм, то и аз принципно нямам, но пак казвам - ВЪПРОСА Е ПРИНЦИПЕН. И докато всеки отговаря така - "не ми пука, няма какво да крия", положението ще става все по-зле. Просто се замислете. Тези неща се правят бавно и леко. И както е бавно и леко, утре ще станат почти невъзможни за обрат. Кой както иска да го разбира. Съмнявам се, че масовката въобще разбира какво визирам.

Не е въпроса "ко ше ви вземат", а ВЪЗМОЖНОСТТА да получат достъп до мнооого реална информация за вас. От всякаква гледна точка. Всеки сам си решава.

Незнам кое е за бисерите, но ако си мислиш, че оригиналната навигация/блутуд в колата ти няма начин да се свърже с телефона който използваш в момента и/или директно със сателит предавайки гпс данните ти... то просто .... не си наясно с някой неща.

Дълга тема, просто исках да споделя някой неща. Кой както иска да ме разбира и да мисли. Аз гледам да помогна с информация, пък право на всеки е, да разсъждава така както иска и може.

Поздрави  ;)

Boroman21

Не става въпрос за заяждане а за малко подвеждаща информация от твоя страна . Реално ако искат да те намерят и подслушват няма спасение  освен ако не изхвърлиш всичко що е електроника по тебе и не живееш в пещера някъде по сибир . По гпс вече е стар метод за локализиране , повечето е по ИМЕИ номер чрез така наречената триангулация през мобилна клетка. Друг метод е чрез wi fi  клетки/мрежи , този е най-често ползвания от хакерчета заради възможността за лесното е разбиване на мрежовите защити.
Друг малко известен факт е че мобилен телефон може да бъде локализиран и без да е включен (има стари телефони преди 10+годишни дет това е невъзможно поради технологични причини).
Това дето ти се е случило на теб е нормално , аз като притежател на над 30-ТРИДЕСЕТ сим карти само на нашите оператори имам 3 дето постоянно ми търсят някого ма тях. Предполагам знаеш че номерата не са безгранични и именно поради този факт  може да попаднеш на номер ползван преди година ама после закрит и ся като е при тебе да търсят предишния собственик.
"Изтичане" на данни може да има и от оператора с рекламна цел разбира са или пък от Гугъл/епъл също.
За мен лично следенето е оправдано ако се контролира съвестно от властите , нали искаме сигурност и спокойствие в 21век. Пак казвам ако не  вършите нищо незаконно  няма от какво да се притеснявате , НЕ ви следят.
Следенето с рекламна цел също може да се каже че е безопасно ако разбира се не става въпрос вече за кражба на лични данни , това си е наказуемо престъпление.
Пп. За протокола само да напиша че все пак съм не дипломиран инженер със хоби   Кали .
Поздрави и на теб

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

SEMPER

За  какво са тези паранои ? Да не сте ретромутри, де ходеха с три джипа и куфарче в средния де заглушава всякакви мрежи и радиосигнали в радиус 100 метра. 

Само когото не са решили, него не са го проследили. Ако някой представлява интерес, ще го следят и без смартфони и телефони.

Аз лично съм безинтересен за следене, ако някой ме следи само ще се набута с разходи.  ;D

А всъщност най големият шпионон е гугъл - следи абсолютно всеки,сканира, систематизира и трупа постоянен архив.
Ако не вярвате - точно с гугъл изхващахме във форума наш Бриги че точи лиги по голи мацки в интернет. ;D Той ще потвърди. ;D

Така че параноиците освен телефоните да изхвърлят таблети, лаптопи, компютри, принтери ( че и те са с wifi) да се абонират за труд и стандарт и да се запишат в градската библиотека. Но и там всъщност следят кой какво чете  :D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

naum4o

Аз лично съм съгласен с Хино в тази част. Въпросът е принципен.
Едно време гейзерите се криеха да се боцкат по кенефите, после мечтаеха в праймтайма за гейпаради, сега джендър-гейо-педерастията е закон и норма. Опитай се да кажеш нещо против....
Същото ще е и със следенето. Няма да имаме избор дали да бъдем следени, или не. Макар, че и това е вече факт. Опитай се да кажеш нещо....
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

admin

Аз пък чакам Hino да ми изпрати програмата, с която ще ми подслушва смартфона и ще види съдържанието му.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Hino

Хех, админ, ти ако си взел мерки това да неможе да се случи (по лесният начин) на твоят смартфон е ок. Но без предпазни програми, точно никакъв проблем.

Днес "полезни екстри" ( апропо, много малко хора знаят, че използвайки тези неща вие ДОБРОВОЛНО се съгласявате с много неща, които дори и не подозирате. Тоест ЛЕГАЛНО!!!), утре чипче. Сега, тези които се смеят и не осъзнават, да си го запишат това и след не толкова много време, пак да видят какво съм написал днес. Ще си говорим пак...

Пак казвам, въпроса е принципен. Който разбрал, разбрал..който не, негово право.

Между другото, според мен , само луд човек може да ползва отворени wi-fi чужди мрежи. Освен ако нещата не са спешни, да. Или да ползва  личен нет без vpn или модерни сайтове без поне Tor и т.н. Или да използва гугъл, вместо дъкдък. Аз лично в гугъл, най-често се бъзикам с тях и пускам търсене за .... плетки, новозеландски минзухар, високопланински козел, презервативи на промоция и т.н.  ;D . Така че досието ми там е ...."впечатляващо" точно  ;D :D . А смартфон, сигурно немога и да го включа  :D .

Наумчо, примера ти за педали е изключително точен. А аз лично колко немога да ги понасям....бедна ти е фантазията :-)).

Бороман, мен НЕ са ме намерили ( звъннали, по-скоро) поради "грешка", понеже номера е бил използван преди 1+ години и някой сега случайно се е сетил да звънна. Бъди УБЕДЕН ;). Незнам дали ме разбра какво визирах. ИМЕИ номера е стара бира, сега по интересното са мета данните ;).
И не си прав за намирането. Неискам да влизам в подробности, но мен лично като са ме търсили ( подчертавам НИКАКВО престъпление НИКОГА през живота си не съм правил) са намирали точно...баба ми  ;). Ако искаш вярвай.
И между другото, знаеш ли за системата за гласово разпознаване и записите от телефоните? А за визуален контрол? А знаеш ли че, по снимката ти, могат да те намерят на почти всяко едно място където има камера и си минал, без въобще да искат разрешение....? Знаеш ли? Хайде да не изпадам в подробности...!

SEMPER

Цитат на: admin - Вторник, 08 Ноември, 2016, 23:43:57
Аз пък чакам Hino да ми изпрати програмата, с която ще ми подслушва смартфона и ще види съдържанието му.

И аз съм готов да се включа заради идеята.
Нямам абсолютно нищо за криене в телефона си, така че нямам против да съм опитно зайче и да потвърдим или развенчаем този мит.
Телефонът ми е в напълно фабричен вид, както са ми го продали, без никакви защити и подобни шитни.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Hino

Семпер, само едно да те попитам --> ти се съмняваш, че е възможно ли? Не говоря за криене и т.н., това е друга тема, конкретно те питам, не вярваш, че това е възможно ли?

SEMPER

Напротив , не се съмнявам.
Напълно съм убеден, че е възможно.
Освен това съм наясно кой и със какъв ресурс може да го направи.
И съм убеден, че съм последна грижа на тези, които имат тези възможности.

И точно затова предлагам да опитаме  ;) с тази програма за която говориш.

И да, знам че има начини това да се направи на аматьорско ниво, но за целта телефона ми трябва чисто физически да попадне в теб за известно време.

Почти всички програми и приложения за телефон събират статистически данни, кои повърхностни, кои съвсем детайлни, само че лично аз, персонално, както и всеки  отделен потребител им е през оная работа. Тях ги интересуват статистическите резултати, които се използват за по нататъшен маркетинг. Защото огромните кинти са там.

От това че някой знае - дали аз вчера съм бил в Вюрцбург или не - няма да спечели пукнат лев. Също толкова ще изкара ако знае дали оня ден съм си снимал котката или не.

naum4o

Преди няколко дни, гледах как един младеж хакна телефон, само по мобилния номер. Чрез програмка на лаптопа му изпрати ъпдейт на фейсбук и потребителят го инсталира, а го инсталира, защото ъпдейтът беше едно към едно с тези на фейсбук. Хакерчето каза,че може да го скрие навсякъде - във вайбър, фенерче, дневник, дори и в системни ъпдейти на самия телефом и дори в ъпдейтите на антивирусната!  

Апропо, ние също ежедневно ъпдейтваме по някоя програма и няма как да хванем вируса, поне не и ние.

А резултатът бе плачевен. След инсталирането на ъпдейта, телефонът вече се управляваше от хакера. Цялата информация беше видима, абсолютно цялата!
Като си представя,че хакерът беше на средно ниво, не ми се мисли какво могат можещите.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

Hino

naum4o  ;) .

По принцип, вече съжалявам че дори писах по темата. Няма смисъл....
А това за "физическото присъствие" важи да, ама за телефон от ...2003г  :D .
Няма значение...

Hino