• Welcome to Форум на българските шофьори.

Спедитор

Започната от ns1994fly, Понеделник, 12 Декември, 2016, 12:17:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ns1994fly

Здравейте на всички, нов съм тук в форума.
Както заглавието казва търся работа като спедитор.
Знам Английски и Испански живял съм 10 години в Испания. На 22 Години съм и имам силната мотивация да се реализирам в сферата на транспорта. Имам малки познания в сферата на спедицията. Бих искал да натрупам при някой опит и след това той да прецени дали да ме назначи.
Живея в град София. За контакти пишете тук в темата ( не знам дали е позволено да си напиша емайла или телефона ).

ns1994fly

Hasan Alimehmed

Ще отидеш в ДАИ, и там ще се явиш на изпит за професионална компетентност за ръководител транспорт. После като вземеш картата, и тези твои езици, всеки чорбаджия ще иска да те наеме, но си опреди цена. Не се давай за по-малко от 1500лв чисти на месец. Запомни, 1500лв чисти. това в България, в чужбина заплатата се върти около 4000 евро, служебна кола и апартамент.

Hasan Alimehmed

micyri

Цитат на: Hasan Alimehmed - Понеделник, 12 Декември, 2016, 19:34:59
Ще отидеш в ДАИ, и там ще се явиш на изпит за професионална компетентност за ръководител транспорт. После като вземеш картата, и тези твои езици, всеки чорбаджия ще иска да те наеме, но си опреди цена. Не се давай за по-малко от 1500лв чисти на месец. Запомни, 1500лв чисти. това в България, в чужбина заплатата се върти около 4000 евро, служебна кола и апартамент.
Царе сте да давате съвети! Абе тая сума 1500лв. чисто,нещо не ми харесва,дай да я направим 4000лв. щото 1500лв. в София,ще трябва да пести от закуските.

Нищо лично към момчето,ама с езици ако се ставаше спедитор,ами то нямаше да има професия преводач!
Само за сведение на колегата Hasan Alimehmed във ВИНС се учи 5г. транспорт и спедиция.

shisho

Цитат на: ns1994fly - Понеделник, 12 Декември, 2016, 12:17:25
Както заглавието казва търся работа като спедитор.
Знам Английски и Испански живял съм 10 години в Испания. На 22 Години съм и имам силната мотивация да се реализирам в сферата на транспорта. Имам малки познания в сферата на спедицията. Бих искал да натрупам при някой опит и след това той да прецени дали да ме назначи.

Опита ли в Испания или България ти е приоритетна?

kron

Наскоро се рових из обявите за работа щот нямаше кво да правя,ами забелязах че има доста позиции за длъжността спедитор.Всички големи спедиции в София търсят спедитори Гопет,Шенкер,Дискордия и доста други фирми,нещо друго добър спедитор за малка заплата не работи,и служебна колица кара ама само с език май не се става добър.В Гопет вземат спедитори без опит,че дори и такива дет хал хабер си нямат какво ще работят, хора които камион и на снимка не са виждали ама не изкарват много,сменят се доста често защо не знам само забелязвам че с тях бачкаме.

micyri

Повечето стари спедитори и диспоненти си стоят в къщи (офиса) и от там работят. :)
Ама това е друга тема.
Момче не си губи времето тука,ами звънни по спедицийте.

Nachinaesht

Момче, звънкай по големите спедиторски фирми. Пращай CV-та и ще започнеш някъде. Понатрупай опит, виж сам дали ставаш за тази работа и така. Във форумите трудно ще си намериш работа.

ns1994fly

Здравейте отново. Да пращал съм CV на повечето оферти в Jobs.bg но никакъв резултат също съм звънял и пак нищо. Знам много добре че с езици само не става искам да натрупам опит знаете никой не се ражда учен.
На обявите които съм пращал казват ами ще ви звъннем, и до там нищо повече.

ns1994fly

Цитат на: kron - Вторник, 13 Декември, 2016, 05:49:33
Наскоро се рових из обявите за работа щот нямаше кво да правя,ами забелязах че има доста позиции за длъжността спедитор.Всички големи спедиции в София търсят спедитори Гопет,Шенкер,Дискордия и доста други фирми,нещо друго добър спедитор за малка заплата не работи,и служебна колица кара ама само с език май не се става добър.В Гопет вземат спедитори без опит,че дори и такива дет хал хабер си нямат какво ще работят, хора които камион и на снимка не са виждали ама не изкарват много,сменят се доста често защо не знам само забелязвам че с тях бачкаме.

Прегледах какви обяви имат в Гопет. И пак същото минимум 2 години опит. Дори има обява с Испански език че търсят.

ns1994fly

Цитат на: shisho - Вторник, 13 Декември, 2016, 03:12:41
Опита ли в Испания или България ти е приоритетна?

За момента няма как да се върна в Испания.

hunter_75

А ти как реши че можеш да станеш спедитор,щото ти харесва как звучи думата ли? :D
Преди тебе имаше един дето имаше табелка с името си в леката кола и се свираше с нея по камионджииските паркинги да спи в нея,май и завеси си имаше.Та ако можеш него да намериш,ще ти е от полза  ;)

naum4o

Колегата Хасан Алимехмед ти е дал много добър съвет. На този етап едва ли ще го разбереш изцяло, но съветът си струва, защото материята се учи. Този документ наистина ще отвори врати пред теб. Дори и необучен, с него ще представляваш интерес за работодателя.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

micyri

Цитат на: naum4o - Вторник, 13 Декември, 2016, 18:09:14
Колегата Хасан Алимехмед ти е дал много добър съвет. На този етап едва ли ще го разбереш изцяло, но съветът си струва, защото материята се учи. Този документ наистина ще отвори врати пред теб. Дори и необучен, с него ще представляваш интерес за работодателя.
Това картонче е ала/бала.

Hasan Alimehmed

Вярно е, че картата е ала-бала, но без нея няма да го вземат. А тези висшисти от транспортните унирвиситети, 90% не стават за спедитор. Учило се 4-5 г. Пълни глупости учат, а практика никъква. Само им вземат парите. Много сте се сблъсквали с такива диспоненти, които само на снимка са виждали пътища, мостове, тунели, и камиони.

naum4o

От гледна точка на работодателя, сметката не е чак толкова сложна. Ще му плаща 2-3 месеца по 850лв, докато го обучи що е то ладе метър, пирамиди, регламенти, що е то ЧМР и АДР яде ли се, или не се яде. Полека - лека ще започне да плаща ферита и тунели,  ще се разправя със службите, и вече на 1500лв заплата може и да продава по някое пале на подизпълнител. При правилна употреба ще получи : диспонент- спедитор- ръководител. Само на 24-25 години. Овладял професионалната терминология на 3 езика.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

naum4o