• Welcome to Форум на българските шофьори.

Цени на карти

Започната от Ал.Стамболийски, Понеделник, 20 Февруари, 2017, 12:24:55

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Ал.Стамболийски

Колеги интересува ме може ли да ми дадете(които е вадил разбира се) актуални за тази или миналата година цени на дигитални карти на водача и на карти за професионална компетентност за Европа. Моля, ако може цените да са подкрепени с някаква квитанция за плащане, тъй като ще бъдат използвани в искане към МТИТС за изравняване на цените за издаване на съответните карти. Информация може да дадете тук или на sbtr@mail.bg.

Благодаря ви предварително

Ал.Стамболийски

micyri

Информация от преди 3 месеца.
Цена на дигитална карта на водач - 44 евро в Германия.

micyri

Ал.Стамболийски

Цитат на: micyri - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 13:02:00
Информация от преди 3 месеца.
Цена 44 евро в Германия.

Това за каква карта е и има ли как да удостоверим пред МТИТС истинността на твърденията? Ако имаш някаква бележка за платена такса да ни изпратиш копие. Благодаря все пак.

micyri

Цитат на: Ал.Стамболийски - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 13:05:43
Това за каква карта е и има ли как да удостоверим пред МТИТС истинността на твърденията? Ако имаш някаква бележка за платена такса да ни изпратиш копие. Благодаря все пак.
Колега си е извадил и говорих преди малко с него.Има квитанция.

micyri

Цитат на: Ал.Стамболийски - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 13:05:43
Само да поясня,че за да може да си изкараш дигитална карта в Германия,трябва да живееш тук!
Колегата ми има квитанция,но на нея се вижда само ,че е платено с карта сумата 44 евро.
В Германия няма карти за професионална компетентност.След като изкараш модул(95),те ти записват в шоф.книжка, че притежаваш модул 95 с годността му.

Ал.Стамболийски

Цитат на: micyri - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 13:18:39
Само да поясня,че за да може да си изкараш дигитална карта в Германия,трябва да живееш тук!
Колегата ми има квитанция,но на нея се вижда само ,че е платено с карта сумата 44 евро.
В Германия няма карти за професионална компетентност.След като изкараш модул(95),те ти записват в шоф.книжка, че притежаваш модул 95 с годността му.
Колега знам за модул (95) и мисля че има резон това да се прави и при нас. Все пак е добре да може да се обосновем в твърденията си, както знаеш въпросната карта в България е 135 лева.

micyri

Цитат на: Ал.Стамболийски - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 13:29:09
Колега знам за модул (95) и мисля че има резон това да се прави и при нас. Все пак е добре да може да се обосновем в твърденията си, както знаеш въпросната карта в България е 135 лева.
Навремето (преди 3г.) ,бях разговарял с шефа на ДАИ,та той ми каза ,че картите се правили в Швейцария,та за това били скъпи,имало транспортни разходи :) .Сега не знам къде се правят.

admin

Цитат на: Ал.Стамболийски - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 13:29:09

Към 144 лева заедно с банковите такси. Освен това продължават да отказват плащане с дебитна или кредитна карта на POS терминал.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

briko

Цитат на: micyri - Понеделник, 20 Февруари, 2017, 13:39:29
Навремето (преди 3г.) ,бях разговарял с шефа на ДАИ,та той ми каза ,че картите се правили в Швейцария,та за това били скъпи,имало транспортни разходи :) .Сега не знам къде се правят.
Тук се правят от доста време, върху плика в който е новата карта е написано името на печатницата. Софийска е, смятайте за какво печалбарство става на въпрос, с помощ от държавата и с нашите пари!

Ал.Стамболийски

Цитат на: briko
Тук се правят от доста време, върху плика в който е новата карта е написано името на печатницата. Софийска е, смятайте за какво печалбарство става на въпрос, с помощ от държавата и с нашите пари!

В отговор за въпросната печатница. Печатницата се казва ДЕМАКС АД и е ситуирана в София на улица АБАГАР 16. Въпросната печатница издава освен картите за професионална компетентност и карти на водача и на превозвача, винетни стикери, стикери за ГТП и всичко, което е издава от държавно ведомство. Собственик на печатницата е бургаският депутат Петър Кънев, кандидат и водач на листа на БСП и в момента в Бургаски МИР. Изпълнителен директор и съсобственик е Марин Несторов бивш директор на държавната печатница. В момента цената на издаваните карти на водачите е формирана на база най-ниска цена по оферта за единично издадена карта. Както обаче ни е известно единично издадени карти не се произвеждат заради начините на производство, поради тази причина се дава и срок от 15 до 30 дни за може да се съберат достатъчно карти за да се произведат наведнъж. Печалбите на издаваните де що има карти, стикери и т.н. сигурно са много добри имайки предвид, че за винетните стикери даже и печатницата на БНБ не е могла да се класира след офертата на ДЕМАКС АД. След подробно проучване може да излязат и други любопитни факти но, каквото и да кажа ще бъде спекулация при липса на конкретни данни.

admin

По презумпция на депутатите не е ли забранено да се занимават с частен бизнес или само така ми се струва?

cariks

цената на дигитала като себестоиност е 2.75лв.казана ми е от лицето което ги прави

admin

Като се има предвид, че до скоро имаше фонокарти по 3 лева, напълно е възможно.

M.Traykov

https://www.nidirect.gov.uk/articles/cost-digital-tachograph-card
Това е цената в Англия за дигитална карта-32 паунда.

Ал.Стамболийски

По презумция да, забранено е на депутатите да се занимават с частен бизнес. Но този депутат, както и много други е член на борд с мажоритарен дял, а това не е забранено.

Ал.Стамболийски