• Welcome to Форум на българските шофьори.

Работа като шофьор

Започната от vaseto274, Неделя, 26 Февруари, 2017, 11:27:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

vaseto274

Здравейте колеги , търся си работа като шофьор предимно в Италия , защото живея тук . Имам шофьорска книжка категория С , професионална компетентност,  удостоверение за психологическа годност и карта на водача за дигитален тахограф. На 33 години съм , но нямам никакъв опит,  защото взех С категория преди два месеца. Говоря много добре италиански. Предварително благодаря

vaseto274

Solomon777Group

Здравей,Колега
Вероятността да си намерите работа с C категория е много малка също така парите за C категория са също много малко.Изкарайте Е категория там са парите.Не губете време в лутане,Имате една година до Е категория,гледайте да се качите сега на C поне да трупате опит на малък камион.Въпреки че, камион C категория и след това с ремарке E категория нямат нищо общо като трудност.Успех

Solomon777Group

briko

Колегата търси работа в Италия....за каква Е категория говорите?

micyri

Колега,говориш мн. добре италиански,а търсиш работа в бг форум!
Да не би да живееш нелегално,че искаш помощ тука?
Нещо не мога да разбера случая  ???

emka87

Цитат на: micyri - Неделя, 26 Февруари, 2017, 22:39:23
Колега,говориш мн. добре италиански,а търсиш работа в бг форум!
Да не би да живееш нелегално,че искаш помощ тука?
Нещо не мога да разбера случая  ???
Същото щях да ти пиша и аз не мога да фана нещо в Италия вътрешно ли тъсрши, какво точно. И щом знаеш езика не би трябвало да имаш проблеми да си нареиш там работа сам. Сега ако искаш да си с българска фирма е друго.

vaseto274

Не Не съм нелегално тук . Просто е много трудно да си намериш работа . Агенциите за работа имат много ши...а политика тук . Ако работодателя има 5 условия и аз не отговарям само на 1 , агенцията въобще не ми приемаш молбата за работа . Но на първо лице, на второ тук безработицата е голяма ( около 13%) и има много кандидати.  Трето , че 80% от работата за шофьори е за категория С + Е . Останалите 20% са за В, С, и D категориите. Четвърто тук всички , ама абсолютно всички искат опит ( 1-2-3 години) , който аз нямам при положение ,че съм взел книжка преди 2 месеца. Съвкупността от тези фактори и още някои по- малки прави намирането на работа като шофьор тук мисия невъзможна. След това видях , че много български транспортни фирма имат бази в Италия,  имат курсове за и от Италия и затова реших да пробвам да потърся в БГ фирмифирма и по БГ форуми. Просто търся работа като шофьор.  Предпочитам за вътрешни в ИТ , но съм готов да правя курсове и из цяла Европа.

Hasan Alimehmed

Твоята фирма е Ян де Райк. Карат само в Италия.
https://www.jobs.bg/f3637602  връткаш се от 1900 е, е има и доста разкачане и товарене-разтоварване, ама за новак ще ти е от полза да се научиш.

vaseto274

Колега благодаря за информацията и линка  , но май търсят само шофьори с категория С +Е , а пък аз за сега имам само С . Но все пак ще им пиша за да съм сигурен.

micyri

Цитат на: Hasan Alimehmed - Понеделник, 27 Февруари, 2017, 19:53:43
Твоята фирма е Ян де Райк. Карат само в Италия.
https://www.jobs.bg/f3637602  връткаш се от 1900 е, е има и доста разкачане и товарене-разтоварване, ама за новак ще ти е от полза да се научиш.
Хасане не четеш!
Колегата има само категория   "С" взета преди 2 месеца.
Ян де Райк не карат само Италия!

Hasan Alimehmed

Ян де райка вече са налапали доста линии. Едните карат само Италия, брат :)
Не видях че е само със С, но пък ако отиде на юг в Сизилия, ще го наемат и без договор, за разни работи.

micyri

Що не пробваш в куриерския бранш,шофьор на бус или камион 7,5т.

vaseto274

Сицилия е Африка,  те сицилянците бягат на север , защото там няма работа и пари.  За  куриерските фирми е много сложно.  Подал съм молби в над 10. Там политиката им супер в г..а . По малките фирми си имат персонал от години и е невъзможно да те вземат. По големите като Bartolini,  Fercamp изискват да си собственик на камиона или буса. Камиона е с тяхното лого , но собственик си ти и пращаш абсолютно всички разходи по него . Трябва да имаш и партита ИВА , т.е. да се самоосигоряваш и да плащаш един куп данъци.

emka87

Колега за С не съм чувал нищо и незнам нищо. Един приятел сега замина със С на някво Атего вътрешно в Германия с Българска фирма, ще го питам карат ли и Италия и ще ти кажа. Засичал съм и бусове и соло да товарят в Италия мно не съм обръщал внимание ще разпитам и ще ти кажа до ден два.

naum4o

Търси си работа и с Б, но пиши на италианците, че имаш и Ц. Важното, е да се закачиш някъде за година, да си в джаза и да си актуален по маршрути, адреси, документи и т.н. Само за година. Изкарай Е. И без това си решил какво ще работиш. Утре ще ти пратя няколко български фирми по релация Италия-България/Гърция, пусни cv-та. Но какви са им условията и имат ли сола - не знам.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

vaseto274

Емка87 аз и за вътрешни в Германия съм навит , и не само за цяла Европа нямам проблем . Важното е да имам договор , да се плаща , да трупам стаж , да науча магистралите из европа и т.н.  Но с моя пусти късмет е мисия невъзможна и затова и пиша в този форум . За работа с Б категория е още по трудно , понеже има и доста безработни италианци . Тук безработицата е голяма 12.5% , жабарити реват повече от нас българите . Те също бягат от юг на север или други държави като Австрия,  Швейцария,  Германия и Франция.   За северна Италия търсят шофьори с категория С,  но винаги има условия да живееш на не повече от 20-30 километра от работата,  да имаш книжка за мотокар или електрокар , да имаш книжка за  кран който е към камиона , доказан стаж поне 1 година . Всеки ден пращам Молби поне на 6-7 места , но никакъв отговор. Така , че който може тука подаде едно рамо за работа. Предварително благодаря.

vaseto274