• Welcome to Форум на българските шофьори.

Професионална възможност за Международни шофьори С+Е - основна заплата 2200 EUR

Започната от dnedkova_catro, Четвъртък, 27 Юли, 2017, 15:56:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dnedkova_catro

Цитат на: micyri - Събота, 29 Юли, 2017, 21:30:08
На вниманието на г-жа Недкова!
Г-жо Недкова,
бих искал да разбера какво е отношението на шефовете ви към новият закон за забрана на 45ч. пауза в камиона.
Ще се радвам и да коментираме въпросния закон,защото това засяга пряко шофьорите,особено българските, защото са с малко по други разбирания.
Благодаря!
Здравейте,

Регламент 561 и всички почивки, които се регламентират в него се спазват от CRAISS. Компанията подлежи на санкции при нарушения и поради тази причина в компанията работят диспечери, които следят за това дали тези правила се спазват от шофьорите. В допълнение в Германия има закон, който забранява движението на камиони в неделя, което само по себе си означава, че неделята е почивна.

micyri

Това не е отговор на моето питане!
Но,това е така защото вие сте посредник,който не му е работа да задава такива въпроси,а да намира "свежо месо" ,както някой спомена за немския .пазар.

micyri

dnedkova_catro

Цитат на: micyri - Понеделник, 31 Юли, 2017, 12:29:22
Това не е отговор на моето питане!
Но,това е така защото вие сте посредник,който не му е работа да задава такива въпроси,а да намира "свежо месо" ,както някой спомена за немския .пазар.
В Германия този закон все още не е приет и ако шофьорът се намира на голямо разстояние от централата на компанията (където има осигурени битови условия) - прекарва почивката си в камиона.

micyri

Цитат на: dnedkova_catro - Понеделник, 31 Юли, 2017, 12:50:02
В Германия този закон все още не е приет и ако шофьорът се намира на голямо разстояние от централата на компанията (където има осигурени битови условия) - прекарва почивката си в камиона.
Това е отговора който очаквах!
Благодаря !

krasisof

Е браво на госпожата. Нормален и изчерпателен отговор на човек, които е леко настрана от нашата работа. На тотал без да знам какви са данъците в Германия би трябвало да са 2500€. Жалко само, че са хенгери.... но за всеки влак си има машинисти.

micyri

Цитат на: krasisof - Понеделник, 31 Юли, 2017, 17:58:33
Е браво на госпожата. Нормален и изчерпателен отговор на човек, които е леко настрана от нашата работа. На тотал без да знам какви са данъците в Германия би трябвало да са 2500€. Жалко само, че са хенгери.... но за всеки влак си има машинисти.
Не само това е жалкото!
На пръв поглед особено уравнението на г-жата изглежда привлекателно.
550евро x 6 седмици=3300 евро -заплата
24 евро x 6 седмици=720 евро - командировачни
----------------------------------------------------
                             4020 евро.  до тук добре......даже отлично :)
Добавяме  данъците,не знам какъв даначен клас ще ви наложат при положение ,че живеете в БГ !
Примерно,не по-малко от 850 евро.(мога да потърся точно колко ще е).
Получава се 3170 евро.
Някой ще си помислят ,че какво по-хубаво от това!
Да ,но това е сумата получена за перод от 8 седмици или 2 месеца.
И уравнението продължава така:
3170:2=1585евро.
Месечната заплата е 1585 евро.
Честито!
Ако нещо съм объркал при изчисленията ,моля някой да ме поправи.
Искам да подчертая ,че това е просто обяснение и коментар от моя страна.
Нито се заяждам с някого ,нито се опитвам да разубедя евентуалните кандидати за работа.

Boroman21 ,би ли подсказал кой са тези източни фирми който дават такива заплати на месец? Подчертавам на месец 2000-2200 евро чисто. Факти трябва господа,факти!
Тук не правя сравнение с въпросната фирма ,просто се интересувам!

krasisof

Е добре де наясно си с данъчната ставка, но защо правиш разбивката за 2ва месеца. Нека да е за един. Все пак след работният период който може би е 2ва месеца следват 2 седмици почивка. През този период няма ли базисна заплата или квото е там. Или имаш 28 дни платен отпуск за цялата година и всичко друго неплатен. И имаш ли право на детски ако е немски договор, но децата са в България. Бързо пишеш, ама малко по-детайлно щото аз например не чаткам кви са тия техните данъци.

micyri

Цитат на: krasisof - Понеделник, 31 Юли, 2017, 19:43:48
Е добре де наясно си с данъчната ставка, но защо правиш разбивката за 2ва месеца. Нека да е за един. Все пак след работният период който може би е 2ва месеца следват 2 седмици почивка. През този период няма ли базисна заплата или квото е там. Или имаш 28 дни платен отпуск за цялата година и всичко друго неплатен. И имаш ли право на детски ако е немски договор, но децата са в България. Бързо пишеш, ама малко по-детайлно щото аз например не чаткам кви са тия техните данъци.

Не съм аз човека , за да давам отговори :) Аз само коментирам.

stefanov

Micyri, ти като живееш в Германия 2200 +24 евро на ден нормални пари ли са за шофьор?Германците за такива пари ли работят и на месец ли им плащат или на ден или седмица.

micyri

Цитат на: stefanov - Понеделник, 31 Юли, 2017, 23:14:56
Micyri, ти като живееш в Германия 2200 +24 евро на ден нормални пари ли са за шофьор?Германците за такива пари ли работят и на месец ли им плащат или на ден или седмица.
Да това е нормална заплата за (Fehrverkehr) шофьор на дълги разстояния.Заплатите се плащат месечно,а (шпейзините 24евро) може седмично или след приключване на курса и отчета.
Обявата е добра за живеещи в Германия.
При другия вариян 2-те седмици почивка ти изяждат изработеното.Тук фирмите плащат за работа !

micyri

Цитат на: krasisof - Понеделник, 31 Юли, 2017, 19:43:48

Въпроса с детските става сложен последно време.Първо на мене не ми е ясно,как ще работите с немски договор без адр.регистрация и второ,какъв щоер клас ще ви водят по договор?
Ако може г-жата да отговори,защото явно има интетес!
Благодаря.

dnedkova_catro

Цитат на: micyri - Вторник, 01 Август, 2017, 08:11:55
Да това е нормална заплата за (Fehrverkehr) шофьор на дълги разстояния.Заплатите се плащат месечно,а (шпейзините 24евро) може седмично или след приключване на курса и отчета.
Обявата е добра за живеещи в Германия.
При другия вариян 2-те седмици почивка ти изяждат изработеното.Тук фирмите плащат за работа !
Важно е да поясня, че Да - на пръв поглед опция 2 изглежда примамлива, тъй като се работи 6 седмици и се почива 2, но както отбеляза mycuri работодателя плаща за работа, т.е. през тези 2 седмици почивка служителят е в неплатен отпуск. Въпреки това към договора има 21 дни платен годишен отпуск, който може да се използва. Според мен опция 1 има повече предимства, тъй като се получава 2200 евро месечна брутна заплата (около 1720 нето), отделно шпейзините от 24 евро и  28 дни платен годишен отпуск, но тук нямате възможност за често прибиране към България.

briko

:) Опция 2 е перфектна за хора, които не искат или не могат да бъдат дълго време извън Бг. За един месец работа и 10 дни в Бг / другите 4 ги смятам в пътуване/ заплащането е перфектно, според мен. 

Boroman21

micyri
Stefi и Classic дават 2к€  ама трябва да умре някой та да влезеш и да се задържиш тама.
пп.  Сметайте и пътя към тая оферрта че са си пари   на месец а Щутгарт е далече.
И не , хвърчоплана не е оферта . Питайте кимаджийте.

micyri

Цитат на: Boroman21 - Сряда, 02 Август, 2017, 18:43:58
micyri
Stefi и Classic дават 2к€  ама трябва да умре някой та да влезеш и да се задържиш тама.
пп.  Сметайте и пътя към тая оферрта че са си пари   на месец а Щутгарт е далече.
И не , хвърчоплана не е оферта . Питайте кимаджийте.
Добре ли разбрах? Дават по 2000 евро чист и като си в къщи 1 месец ?!   :)

micyri