• Welcome to Форум на българските шофьори.

Каква е процедурата при глоба и отнемане на СУМПС в Германия

Започната от D.V.Nikolov, Вторник, 25 Септември, 2018, 11:30:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

D.V.Nikolov

Колеги за скорост ,глоба и лишаване за 1месец.
Става въпрос за Германия мога ли да върна книжката в България предполагам ще ми дадат някакъв документ и него по пощата да изпратя за Германия.Или каква е процедурата някой да каже, глоба съм я платил.Благодаря

micyri

Ами до сега съм срещал подобни случки с живеещи в Германия шофьори,но в твоя случай,просто питай КАТ или МВР по местоживеене.

micyri

цецодебел

Цитат на: D.V.Nikolov - Вторник, 25 Септември, 2018, 11:30:28
Колеги за скорост ,глоба и лишаване за 1месец.
Става въпрос за Германия мога ли да върна книжката в България предполагам ще ми дадат някакъв документ и него по пощата да изпратя за Германия.Или каква е процедурата някой да каже, глоба съм я платил.Благодаря
И аз за първи път чувам за Германия ! В Италия е редовно , за изпреварване 2 месеца , но си лишен за територията на Италия (много хора това не го знаят ) и ако си изчакаш 3-4 дни ,може да си я вземеш  ! Обикновено си оставят тескерето с обяснението че ще им го изпратят служебно ! Почти винаги го хвърлят в накое чекмедже  и ти трябва още 6 месеца да го издириш :D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

m_a_rtins

В Италия ,10 точки  , 800евро , забрана на територията на Италия за 2месеца и конфискация на книжката , шофъора  ако отиде след   3,4 дни ,може да си я върне ако отиде в квестетурата където е доставен акта   .п.с . глобата ако бъде платена на момента е 400 евро .  Това е общо наказание за изпреварване на забранен участък.

micyri

m_a_rtins

Ей мишко с неизвестен произход ,а огромно самочувствие , ти си на всеки  коментар меродията от която никой няма нужда , без лоши чувства - но си затваряй устата , ,,,, ако имаше нещо което не е наред по темата админа щеше да се е намесил.

micyri

Цитат на: m_a_rtins - Сряда, 26 Септември, 2018, 20:22:23
Ей мишко с неизвестен произход ,а огромно самочувствие , ти си на всеки  коментар меродията от която никой няма нужда , без лоши чувства - но си затваряй устата , ,,,, ако имаше нещо което не е наред по темата админа щеше да се е намесил.
Админа да не ти е бавачка?
Та,нещо по темата ще казваш ли за Германия?
Естественно,че не.
Ами що не си мълчиш тогава?
И да се изкъпеш,че не се трае.... ;)

micyri