• Welcome to Форум на българските шофьори.

Глоби

Започната от admin, Сряда, 24 Ноември, 2010, 07:56:55

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

В тази тема можем да дискутираме размера на глобите в отделните държави, за да може всеки да бъде наясно какво може да се случи при неспазване на правилата.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

bebino

По-добре да паднеш духом, от колкото да духаш паднал !!!

bebino

По-добре да паднеш духом, от колкото да духаш паднал !!!

SOLAR

Преди няколко год. пътувах от Франция за Италия през Т.Фрежус. Във Франция има целогодишна забрана за каране от 22 ч. събота до 22 ч. в неделя. Правих пауза 24 ч. на А-43 27 изход, там има плаж през лятото (снимката долу). В Италия също имаше забрана, но тя се вдигаше от 00 ч. Колеги ми бяха казали, че има free-зона 50 км. до границата. Тръгнах след 23.30 ч. На касите ме спряха и обясниха, че във Франция няма такава зона и глобата е 900 е. Взеха ми картата сложиха я в компютъра - гледаха я и говориха, говориха и я гледаха, накрая единия жандарм, ми показа с жест, че си затварят очите и ме пуснаха.
ПОУКА: По време на забрана да не се кара !

admin

Явно и във Франция има случаи на компромиси. И вероятно нещата понякога се свеждат до преценка на водача и степента на опасност на нарушението.

BoSt

Ето малко полезна информация от мен за глобите във Франция.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Не знам дали тука му е мястото ма имам едно питане.
Та одарих мертек с ДАЙДЖИИТЕ у Плевен,таз гредичка пише ,че ще ми струва от 500 до 1500лв. тъй като нямам толкоз джобни в момента някой може ли да ме светне как да си взема талона.В смисъл ако пусна неква си жалба за обжалване или пък нещо от сорта ще мога ли да си взема талона без да плата кеш решението.
Или пък да си перкам с изтеклия акт и да ми фраснат друг и така докато джобните ми понараснат достатъчно,дайте акъл на бедния тракторист  :'( :'( :'( :'(

admin

Ако обжалваш, наказателното постановление замества контролния талон за срока на обжалването и до влизане в сила на съдебното решение. Освен това провери ВНИМАТЕЛНО дали са спазили ТОЧНО закона при съставянето на акта и наказателното постановление, защото много често бъркат членове, букви, точки и алинеи. А в съда въобще не обичат такива неща и незаконосъобразните наказателни постановления отпадат.

wolves

БАЦЕ хапна ли гредичка?Шефо прав мноо внимателно чети,че са много боси с писането на актове.дано отървеш кожето. ;D

BoSt

за презаверяване на акта единствено докато дойде в РПУ по местоживеене което може да трае и няколко месеца,след което имаш 1 месец срок да го платищ доколкото знам ако не бъркам.А колегата е прав за обжалването. Из нета четох за няколко отменени от съда актове на ДАИ във Варна ако не се лъжа,за неправилно съставяне.Най-добре се консултирай с някой вещ в нещата.Късмет

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: woolves - Сряда, 19 Януари, 2011, 18:51:24
БАЦЕ хапна ли гредичка?Шефо прав мноо внимателно чети,че са много боси с писането на актове.дано отървеш кожето. ;D
Баце оно напрао си дирек да ти каем гушнах го като руса кака мани,че го четем баце ,но едно е сигурно вече по Плевенско съм с редосеялка марка ,,Калашников,,

admin

Според мен имаш шанс да сбъркат нещо при съставянето на наказателното постановление и да спасиш глобата.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

;) ;) ;) Момци Трактористто оттърва кожето на първо четене.Агент ми шушна,че наказателното ми постановление е готово и аз като примерно ТКЗС реших да навестя местното АААИИИИ или там квото го водат,а на мен познато като ДАЙ,та ойдох и едно мноо насъскано девойче ми връчи постановлението (цифрата няма да ви споделям,че още съм на валерианче) та аз се разписах и тамън си викам,са че ме прати на касата да ама не върна ми талончето и аз дим.
Са мислим момци да стаам партизанин ако трее ма туй актче нема да го плащам,вие кво че мъцнете по въпросу.
Мислим 4-5 години поне да съм у нелегалност белким го тръшне давност или нещо си там

BoBy_BoY

Баце,ако го криеш да не си навлечеш по-голяма беля! Аз така преди си мислех,че се опрощават, но кога станах ловец и ходих да искарам бележка от данъчното няма да ти кажа ка си пуках пръстите... :o Добре ме пусна да ида да изтегля парици и ги платих на един път! Сега как е затегнато положението може и кога плащаш данъка на колата или къщата да ти дойде на едно. Ти решаваш! ???

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

:( Баце мое и да си прав,ма че се пробам па кво стане........немам нищо напротив да си плащам глобите ма да са човешки аз работим за 1лв. они ми дират 3 айде моля я нема ли да ям бре или кво.Че го каем с други думи чиними се,че мнооо ни височки глобите спрямо заплатките в знак на това съм у протест и че глеам да не плащам колко се мое по-дълго.

admin

Давността на тази глоба е максимум 3 години. Обаче ако я прехвърлят на Агенция за държавни вземания, става 10 години.

admin