• Welcome to Форум на българските шофьори.

Хитринка за далечно улавяне на свободни Wi-Fi мрежи

Започната от mylord56, Петък, 22 Юли, 2011, 19:22:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

mylord56

Искам да споделя за едно много улеснило ме устройство, което си подарих за именния ден - NanoStation Loco M2. С добри настройки се ловят свободни мрежи, отдалечени над 15 км. Сега доста често имам свободен нет през паузите. Препоръча ми го познат, който продава интернет и слага такива станции в дома на отдалечени от града клиенти. Отначало не му повярвах, но все пак си купих станцията, за да видя за какво иде реч. Вече имам втора, тъй като прекъснах нета от БТК в къщи /той все пак се плаща, нали/, а с тази джаджа си ловя свободен.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

mylord56

Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

VOLVO 480

Добре де колега сподели от къде си я закупи тази антенка и колко струва? :)

VOLVO 480

mylord56

От наш онлайн магазин за 85 лв. Не знам имам ли право да споменавам фирмата. А иначе ще дам линк на производителя.
Линк към сайта на производителя

admin

Няма проблем да дадеш линк. Обаче и от 850 лв. да си купиш устройство, никога няма да имаш интернет от рутер, защитен с WPA или WPA2. Да не говорим пък за привидно свободни мрежи и пак няма да се свържеш.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Събота, 23 Юли, 2011, 13:18:07
Няма проблем да дадеш линк. Обаче и от 850 лв. да си купиш устройство, никога няма да имаш интернет от рутер, защитен с WPA или WPA2. Да не говорим пък за привидно свободни мрежи и пак няма да се свържеш.

Какво повече да пишем ,майстора го каза точно и ясно.
Аз до колкото разбрах с това може само и единствено да се ловят Wifi мрежи и то ако ги има ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

И в такъв случай да допълня за незнаещите. С подобни "отворени" мрежи рискувате някой закоравял хакер да ви проследи целия трафик и да ви отмъкне некриптираните пароли. А доста сайтове работят с некриптирани пароли. Всъщност дори и да ползвате криптирана парола, евентуално само ще го затрудните да я получи. Няма невъзможни неща. Затова мислете, преди да се радвате на безплатната връзка с интернет. Доста сигурен начин е да ползвате VPN-сървър например към домашния си интернет. Много хора не отдават голямо значение на тази сигурност до момента, в който някой им подмени паролата на електронната поща например. Бих посъветвал всеки, който държи на някаква сигурност, да заложи на Gmail. Най-малкото в профила на тази поща има опция забравената или подменена от някого парола да ви бъде изпратена като SMS на мобилен телефон.

mylord56

lefterow

Цитат на: admin - Събота, 23 Юли, 2011, 22:06:17
И в такъв случай да допълня за незнаещите. С подобни "отворени" мрежи рискувате някой закоравял хакер да ви проследи целия трафик и да ви отмъкне некриптираните пароли. А доста сайтове работят с некриптирани пароли. Всъщност дори и да ползвате криптирана парола, евентуално само ще го затрудните да я получи. Няма невъзможни неща. Затова мислете, преди да се радвате на безплатната връзка с интернет. Доста сигурен начин е да ползвате VPN-сървър например към домашния си интернет. Много хора не отдават голямо значение на тази сигурност до момента, в който някой им подмени паролата на електронната поща например. Бих посъветвал всеки, който държи на някаква сигурност, да заложи на Gmail. Най-малкото в профила на тази поща има опция забравената или подменена от някого парола да ви бъде изпратена като SMS на мобилен телефон.

И аз мога да използвам такива системи за улавяне и разкодиране на wi-fi мрежи,но в това има голям риск,поради възможност за пробив в сигурността.Занимавал съм се с криптиране на информацията по различни начини.Според мен хакерите наистина имат такава възможност да проникват,но кракерите са тези,които могат да ви създадат главоболия.Имам един принцип-това което излъчва-винаги може да се засича , подслушва и разкодира.

Lorinser

Цитат на: admin - Събота, 23 Юли, 2011, 13:18:07

Що да няма нет от WPA, WPA2 PSK? Ако се научи да ги отключва ще има.Аз в момента, като безработен само това правя-срещу заплащане.

Цитат на: admin - Събота, 23 Юли, 2011, 22:06:17
Бих посъветвал всеки, който държи на някаква сигурност, да заложи на Gmail. Най-малкото в профила на тази поща има опция забравената или подменена от някого парола да ви бъде изпратена като SMS на мобилен телефон.

Подкрепям това, аз използвам Гугъл мейл от десетина години, и освен, че може да ви бъде изпратена с СМС, в алтернативният си мейл получавате писмо с координатите на този, който е сменил паролата.

admin

Цитат на: В.Димитров - Понеделник, 29 Октомври, 2012, 00:01:13
Що да няма нет от WPA, WPA2 PSK? Ако се научи да ги отключва ще има.Аз в момента, като безработен само това правя-срещу заплащане.

Мога да се обзаложа, че от моя рутер интернет няма да вземеш, колкото и да се напрягаш. Друг е въпроса, че повечето потребители не могат да си защитят надеждно рутерите.

lefterow

Цитат на: admin - Понеделник, 29 Октомври, 2012, 07:36:26
Мога да се обзаложа, че от моя рутер интернет няма да вземеш, колкото и да се напрягаш. Друг е въпроса, че повечето потребители не могат да си защитят надеждно рутерите.

Admin не се обзалагай,че не знаеш кой и как може да разкодира защитата ти.На всяко действие има и противодействие.Тук майсторлъка е на преден план.Само кажи към кой оператор си...И германците през Втората световна война се биеха в гърдите по онова време със своята шифрова машина ЕНИГМА,но сгрешиха-тя беше разкодирана и благодарение на това много от съобщенията бяха дешифрирани.

route

Аз разполагам  с антена закупена от България която лови до 5км доста мрежи,върви с диск на beini koйто може да разкодира единствено рутери защитени с wep , wap2 няма никаъв успех.Но за чужбина е добре хваща много свободни мрежи и дори нетрябва да разкодираш защити.От вкъщи лови на около 500м.Антената струва 42лв

admin

Цитат на: lefterow - Понеделник, 29 Октомври, 2012, 11:48:06
Admin не се обзалагай,че не знаеш кой и как може да разкодира защитата ти.На всяко действие има и противодействие.Тук майсторлъка е на преден план.Само кажи към кой оператор си...И германците през Втората световна война се биеха в гърдите по онова време със своята шифрова машина ЕНИГМА,но сгрешиха-тя беше разкодирана и благодарение на това много от съобщенията бяха дешифрирани.

Ти пък сега при германците ме прати. Просто ти казвам, че от мой рутер интернет няма да видиш. Не мисля повече да обяснявам кое и как защитавам.

Rammbon

Днес един колега ми разправя, че можел да ми източи Мб от безжичната ми флашка .  Когато я мушна в лаптопа и съм в мрежата и щял да ми прихвани нета. Тя е на М-тел. Може ли или не?

admin

Цитат на: Rammbon - Понеделник, 29 Октомври, 2012, 19:18:02
Днес един колега ми разправя, че можел да ми източи Мб от безжичната ми флашка .  Когато я мушна в лаптопа и съм в мрежата и щял да ми прихвани нета. Тя е на М-тел. Може ли или не?

Кажи му да не бъде толкова самонадеян. За да има и той от твоя интернет, трябва специално да направиш така, че Windows да излъчва през безжичната ти карта. А това не е никак лесна задача.

admin