• Welcome to Форум на българските шофьори.

Лаптоп - за и против на таблото отпред!

Започната от bad_kras, Понеделник, 15 Август, 2011, 13:45:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bad_kras

Нека малко да дискутираме и за ЛАПТОПИТЕ. Аз също ползвам такъв , но не и да гледам филми по време на движение. Много колеги както казах в една друга тема , ги ползват и в движение не само като навигация а и да им минава времето , като си пускат видеоклипове , филми и т.н.
В Франция например глобяват като го видят отворен отпред на таблото ( без значение че е включена навигация на лаптопа) - казват нямаш видимост!
Това е едно от най опасните неща по време на движение - да караш и да гледаш филм или клипове!!!
Какво ще кажете по въпроса?
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

bad_kras

antoniyu

Аз го ползвам само когато влезна в града за да видя адреса,но на Дувър,брат ми гледаше филм(той беше в дясно) и ни спряха за проверка и се почна една мътна и кървава.
1.30 паунда за лаптопа
2.По 200 паунда и задържане на камиона защото лъжем кралицата с писмата за почивка,и в крайна сметка 430паунда и 24 часа престой(пауза).
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

antoniyu

цигарените кутии?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

bad_kras

За този момент ли си говорим? И аз имах един такъв случай с бележка за отпуска и оттогава си правя паузите и въобще не ме интересува кой колко бързал и кога трябвало да се разтовари.

antoniyu

Точно за същия,а аз имах паузите но ми трябваше бележка за 4 дни бях в Гърция и последния ден наруших в Ихтиман за да се прибера,а фирмата ми даде за 28 дни и така стана.
цигарените кутии?

bad_kras

Цитат на: antoniyu - Понеделник, 15 Август, 2011, 14:24:53
Точно за същия,а аз имах паузите но ми трябваше бележка за 4 дни бях в Гърция и последния ден наруших в Ихтиман за да се прибера,а фирмата ми даде за 28 дни и така стана.
В друга тема казах , който иска да го има в предвид ( които карат Англия постоянно ). От доста време , тези които показват бележки за отпуска , ги проверяват кога са влизали последно в Англия!!! Като ме закопчаха имаше и един наш с испанска рег , който пък показал трудов договор от начолото на седмицата ( че сега е назначен на работа ) , само че как да стане като предната седмица е бил пак в Англия със същия камион - и него го глобиха и закопчаха! А между другото кой колкото повече се обяснява и по преценка на инспектора има правото да го прати на съд - а там глобите почват от 5000 паунда до 25000!!!! Така че не е желателно да се правят експерименти с англииските власти!

!.!.!

Нещо става смесване на темите.Защо някой не направи темичка и за глобите - кой къде е глобяван и поради каква причина.На всички ще им е интересно - дори и на мен :).
Аз съм си Аз. Свиквайте. :)

antoniyu

Цитат на: bad_kras - Понеделник, 15 Август, 2011, 14:35:47
Цитат на: antoniyu - Понеделник, 15 Август, 2011, 14:24:53
В друга тема казах , който иска да го има в предвид ( които карат Англия постоянно ). От доста време , тези които показват бележки за отпуска , ги проверяват кога са влизали последно в Англия!!! Като ме закопчаха имаше и един наш с испанска рег , който пък показал трудов договор от начолото на седмицата ( че сега е назначен на работа ) , само че как да стане като предната седмица е бил пак в Англия със същия камион - и него го глобиха и закопчаха! А между другото кой колкото повече се обяснява и по преценка на инспектора има правото да го прати на съд - а там глобите почват от 5000 паунда до 25000!!!! Така че не е желателно да се правят експерименти с англииските власти!

Определено е така,но 200 паунда пак е компромис,защото са те хванали за първи път при повторно е 2000 паунда.
цигарените кутии?

bad_kras

Цитат на: Илиева - Понеделник, 15 Август, 2011, 14:38:03
Нещо става смесване на темите.Защо някой не направи темичка и за глобите - кой къде е глобяван и поради каква причина.На всички ще им е интересно - дори и на мен :).
Права си колежке , затова пуснах друга тема за глобичките , а наистина исках тук да разясним темата с лаптопите. Малко се отплеснахме за което сори....

totunio

Германия-А14 посока Хановер, отворен лаптоп на навигациа , BAG=80евро. Казаха ми , че до 10 инча няма проблем.

Trucker_Boy

Цитат на: totunio - Понеделник, 15 Август, 2011, 15:06:43
Германия-А14 посока Хановер, отворен лаптоп на навигациа , BAG=80евро. Казаха ми , че до 10 инча няма проблем.

Преди време никой не правеше проблем с отворените лаптопи,но от както всеки започна да гледа филми и други видео формати по време на движение всичко се промени.Няма спор ,че при отворен лаптоп се намалява видимостта.
Толкова ли е трудно в дългите паузи и висене по опашки да се провери на лаптопа,по атласи,карти и навигаций от къде трябва да се мине ?
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори