• Welcome to Форум на българските шофьори.

Железопътни прелези

Започната от admin, Сряда, 24 Август, 2011, 22:01:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Преминавате ли през железопътен прелез при спуснати бариери?

Винаги преминавам
0 (0%)
Никога не преминавам
24 (92.3%)
Понякога преминавам
1 (3.8%)
Нямам мнение
1 (3.8%)

Общ брой гласове: 26

admin

Случвало ли ви се е да преминете през охраняем железопътен прелез при спуснати бариери и работеща светлинна и звукова сигнализация. Поводът за тази тема и това мое питане е продиктувано от коментарите под новината за поредната катастрофа между влак и автомобил. Коментарът оправдава загиналата шофьорка на автомобила след преминаване на прелеза при спуснати бариери и последвал удар с влака. Аз лично никога не си позволявам подобни експерименти.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

loshdancho

Не знам колко трябва да си  ( извинявам се ) ТЪП да минеш с камион  с ремарке през  прелез на спуснати бариери .
Най-малкото  целия товар от бързането със сигурност  ще стане на кайма, за останалото не мога и да си го помисля или представя.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Trucker_Boy

Разбира се ,че не минавам .....
Прекалено много са катастрофите и клиповете за тях ,но въпреки това отново има хора които рискуват живота си за някакви си 2-5 минути а понякога и по-малко !  >:(
Ако има някой ,който да отговори на анкетата с Винаги Преминавам нека обясни защо го прави.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

А аз съм виждал с очите си жена, която съвсем спокойно в продължение на няколко минути си чакаше отсреща точно пред бариерата да мине влака. Не знам обаче по каква причина реши да тръгне и да премине, преди да дошъл влака. И за нещастие колата й изгасна точно на релсите. Не мога да ви опиша какъв ужас преживях при мисълта, че всеки момент влака ще връхлети върху нея. Нямах време нито да сляза от колата, нито да реагирам. Виждах я как започна да се паникьосва, опитваше да запали и в крайна сметка запали и тръгна. Нямаше и 30 секунди след това и влака премина през прелеза. Успях само да видя, че до шофьорката имаше друга жена с дете в ръце. Тръпки ме побиват всеки път, когато се сетя за този случай. Ето и един прелез в Германия. Дори и да искаш, няма как да преминеш при спуснати бариери.

Димитър Гебшеменов

Бях около 10 годишен...Беше един 8-ми март..това преди около 25-30 години...имаше един охраняем жп прелез на входа на Казанлък....Една мотриса отнесе задницата на Чавдар-а....имаше много загинали....и всичко това пред очите ми...Отогава един от малкото ми страхове е да преминавам през прелези-дори и охранявани....нямам им вяра и задължително спирам и се оглеждам....Не знам дали и сега както тогава-тая дет трябва да сваля бариерата-няма да отиде до гарата да си види подаръка....и влака да дойде :(
мразим когато се ебават с мен...ебават ли се с мен-значи се подиграват с моето семейство.....а подиграят ли се с него-не давам гаранции за това какво ще направя....успех на работодателите..........При самохвалците, както и при позлатеното оръжие, вътрешното не отговаря на външното.

antoniyu

Още когато взех книжка съм си правил такива експерименти(първите 6 месеца). Преди време ми се случи една случка която няма да забравя никога.Беше април 2005г връщам се от Гърция за Асеновград през Самоков-Ихтиман и на прелеза на Живково се счупи редуктора на Шкода Европа скорости девятка.Кантонера който пуска бариерата дойде до мен и ме попита какво става защо спираш ти луд ли си,тръгвай и докато се мъча да включа на скорост му обяснявам,че камиона ми се развали и не мога да тръгна.Човекът каза,че влакът трябва да дойде след около 15мин и ако до 5 мин аз не тръгна трябвало да се обади за да спрат влака.Аз слезнах от камиона и сложих въжето и за карък никой не мина,човекът се обади на влака,а аз през това време се мъчих да си включа на скорост и успях да изтегля камиона и аз не знам как.
Но в мислите си представях как влакът връхлита камиона.   
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Цитат на: Trucker_Boy - Сряда, 24 Август, 2011, 22:10:43
Разбира се ,че не минавам .....
Прекалено много са катастрофите и клиповете за тях ,но въпреки това отново има хора които рискуват живота си за някакви си 2-5 минути а понякога и по-малко !  >:(
Ако има някой ,който да отговори на анкетата с Винаги Преминавам нека обясни защо го прави.

До момента няма гласуване "Винаги преминавам", но има "Преминавам понякога". Ще ми бъде интересно да разбера каква е причината за това преминаване. И съм абсолютно сигурен, че всички, които са пострадали при преминаване на спусната бариера, са си мислили, че ще минат. Е да, ама не са минали.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

По принцип е малкото неща,който спазвам,но съм преминавал на 5 релсов прелез мисла беше пълен с газобетон и извършваща се маневра на 2 от релсите ,става въпрос на прелеза при ЗСК-Кремиковци,оттам също съм минавал и с леката си кола на спуснати бариери.
Само да вметна ,че камиона дава чувство на фалшиво спокойствие(виждате по-далеч) но не си е работа не бих потретил.
Са висим и на прелеза на ,,Щрос Маер,, и гледам как таксита и коли си бръмчат.

miromiro6112

Брат, като го знам що за добитък е туй трена и на вдигната бариера ме е шубе да мина, пък кво остава за спусната  :)

Причина за редакция: Правопис!!!

miromiro6112