• Welcome to Форум на българските шофьори.

Руска техника!

Започната от LKW, Неделя, 22 Януари, 2012, 23:36:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Monster

Monster

DeDo Vi

Цитат на: Тариката - Понеделник, 25 Ноември, 2013, 23:28:15
   Поводът и причината за нововъведението е пожар в завода за кабини на Камаз. През тази година Камазите са с финландски кабини Sisu, докато възcтановят производството на оригиналните кабини.В последствие се създава и смесено предприятие,тук вече се появява оригинално Зизу с друга емблема и двг-Къминс.
Е това не го знаех, мерси!!

DeDo Vi

Васисуалий_Лоханкин

Публикацията не може да е само емотикони!

sek.1

И тука резултата е същия само че бая зор видяха докато счупят реното .  ;D

Редактиран Ютуб връзка!

loshdancho

А гредата изхвръкнала от Краси май не я видя.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

sek.1

Това което се е откъснало от краза е някакъв самоделен теглич . Такъв Краз имаме на село повече от 20 години и мога да се подпиша че от оригиналната конструкция освен с резак няма как да откъснеш каквото и да било . Тоя Краз има изключително здрава карданна лебедка и правилния подход в случая е да се анкерира краза за нещо здраво и с лебедката вързана не за теглича на реното а под него някъде за мостовете или рамата на ремаркето . Така вързано даже много издържа реното . ;D

loshdancho

Въобще не е самоделен теглич.Погледни снимката.

sek.1

Може нашия няма такъв а е с два рога като на ЗиЛ само че по масивни . Под бронята има един поне 10мм метален щит на който е прорязан отвор за въжето на лебедката . Предполагам че е да пази двигателя ако настъпиш мина . Купихме го от търг на военните през 1993 година влачил е някакво оръдие .

Васисуалий_Лоханкин

Честита Коледа на всички и бъдете здрави!
Ето как са се раждали легендарните съветски машини...

Редактиран Ютуб връзка!

gadinka

Цитат на: Васисуалий_Лоханкин - Четвъртък, 26 Декември, 2013, 13:49:21
Честита Коледа на всички и бъдете здрави!
Ето как са се раждали легендарните съветски машини...

Редактиран Ютуб връзка!
Не знам къде в клипчето видя ръждясала руска техника, но преди по-малко от 10 години в нашия град строяха Praktiker. Случайно бях на площадката, която беше насип и продължаваха да изграждат. Два камиона Mercedes затънаха, включително и една ,,фадромка", която отиде да ги дърпа, бута и т.н. Запалиха един Кировец да ги издърпа и ръководителя на обекта им даде знак с ръка да се махат. След 20-тина минути чухме грохота и се появиха Краз-ове. По асфалта може да са тромави, груби, ръждясали, както искате- така ги наричайте, но в екстремни ситуации нямат равни.

Васисуалий_Лоханкин

Цитат на: gadinka - Четвъртък, 26 Декември, 2013, 16:30:16
Не знам къде в клипчето видя ръждясала руска техника, но преди по-малко от 10 години в нашия град строяха Praktiker. Случайно бях на площадката, която беше насип и продължаваха да изграждат. Два камиона Mercedes затънаха, включително и една ,,фадромка", която отиде да ги дърпа, бута и т.н. Запалиха един Кировец да ги издърпа и ръководителя на обекта им даде знак с ръка да се махат. След 20-тина минути чухме грохота и се появиха Краз-ове. По асфалта може да са тромави, груби, ръждясали, както искате- така ги наричайте, но в екстремни ситуации нямат равни.
За каква "руска ръждясала техника" става дума? ??? Не съм споменавал такова нещо

RFF

0898677590
ПЪТНА ПОМОЩ
ДЕНОНОЩНО

Pando85

Цитат на: RFF - Четвъртък, 26 Декември, 2013, 17:32:55

Драги зрители за заснемането на клипа отидоха 40-50 литра бензин.  ;D

loshdancho

Интересен клип, някога на времето само съм изучавал на книжка такава композиция.
Та това устройство за придвижване е 10Х10  с кардани и диференциали на ремаркето.

loshdancho