• Welcome to Форум на българските шофьори.

Код: Борисов

Започната от admin, Петък, 10 Февруари, 2012, 23:11:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Как оценявате управлението на правителството на Бойко Борисов?

Изключително успешно
8 (5.7%)
Много успешно
11 (7.8%)
Успешно
33 (23.4%)
Неуспешно
16 (11.3%)
Много неуспешно
5 (3.5%)
Изключително неуспешно
62 (44%)
Нямам мнение
6 (4.3%)

Общ брой гласове: 132

SEMPER

Driver1, на мен пък ми е още по чудно как пък точно няколко човека дето до един си работят в чужбина са най големите подръжници на Боко.
Като ви е толкова драг, елате си да му се радвате по отблизко - ей на магистралите са построени, джиткайте си дъргелете по тях  ;D

Има една приказка - гладния на сития не вярва, и колкото да си правите труда да пишете колко харно се упавлява държавата - вързала е, и я чакаме ей ся да цъфне - все е тая, тези дето са тук не отбират много от политика, а кроят и те как да възнат по бързо.

Така че оставете тази песен любовна, и нека само който взима заплата в България и с нея си плаща сметките и си храни семейството да има право да хвали управлението. Че иначе става малко работата - Патриот е, душа дава ...  ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

driver1

Цитат на: SEMPER - Събота, 25 Август, 2012, 01:02:10
Driver1, на мен пък ми е още по чудно как пък точно няколко човека дето до един си работят в чужбина са най големите подръжници на Боко.
Като ви е толкова драг, елате си да му се радвате по отблизко - ей на магистралите са построени, джиткайте си дъргелете по тях  ;D

Има една приказка - гладния на сития не вярва, и колкото да си правите труда да пишете колко харно се упавлява държавата - вързала е, и я чакаме ей ся да цъфне - все е тая, тези дето са тук не отбират много от политика, а кроят и те как да възнат по бързо.

Така че оставете тази песен любовна, и нека само който взима заплата в България и с нея си плаща сметките и си храни семейството да има право да хвали управлението. Че иначе става малко работата - Патриот е, душа дава ...  ;D

Драги, за теб поне си мислех, че поне известно време ще те е срам да ми се явиш пред погледа след последните ти изцепки с които щеше да ме правиш за резил...Помниш ли? ;) Нейсе...
   Това, че сме в чужбина и не се оплакваме означава, че най-малкото сме направили една крачка в посока да решим лични проблеми и сме успели в това. Не е задължително да излезеш непременно навън за да си успешен. Но пък и ако начинът ти е само да ревеш и да се оплакваш...пак не го разбирам ей, Богу!

driver1

admin

Цитат на: driver1 - Събота, 25 Август, 2012, 00:25:34
"Патриот е, душа дава!
Но не свойта душа, братья,
а душата на народа..."

Админче, посвещавам този цитат на теб! Все пак си направих труда да го напиша собственоръчно, а не копи-пейст като теб.

Driver, не мога да спра да се възхищавам на дълбоко интелигентните ти разсъждения по мой адрес. С този цитат обаче си закъснял някъде около 139 години, тъй като стихотворението "Патриот" е печатано във в. "Будилник" (1873 г.) и по-късно в "Песни и стихотворения". Останалите сатирични стихотворения от в. "Будилник" не са включени в стихосбирката на Ботев. Вероятно поетът е избрал само онези, за които е смятал, че са по-значителни по съдържание и издържани по форма.

Мисля, че не си особено запознат с творчеството на Ботев, но ще приема, че също като него си един роден поет.

http://www.litclub.com/library/bg/botev/poezia/patriot.htm

Цитат на: driver1 - Събота, 25 Август, 2012, 00:25:34
Сега да обясня защо: Ти, който се възмущаваш непрекъснато от нередности, които забелязваш, или за които прочиташ в цитираните и по-горе "авторитетни" медии, когато те попитах какво лично ти направи за да се отстранят недъзите и кво ми отговори? Каза, че не е твоя работа и Прокуратурата следвало да се самосезира.Сега да те светна: Коректив на властта не е Прокуратурата, а ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО! И когато то липсва, можеш да си чешеш езика в сайтчето си със затихващи функции колкото си искаш и нищо няма да последва от това, вервай ми! Така, че преди да се изплюете тук си задавайте и въпроса: "Какво направих аз? За себе си, за обществото, за промяната" Аз мога да отговоря на подобен въпрос, а ти - не! Или поне отговорът ти няма да е верен. А с непрекъснатото цитиране на други източници, доказваш, че си оставил друг да мисли вместо теб и да казва нещата, както на теб би ти се искало да ги кажеш, но или не смееш, или просто не можеш. Като омаловажаваш постигнатото, даваш ли си сметка всъщност, защо нещата не се случват така, както ни се иска? За енти път ще цитирам и аз ВОЖДА, :) - заради мат'ряла! За всичко се обръщате към Борисов и държите него отговорен за гафовете и неуспехите. А давате ли си сметка, че не е в човешките възможности един ръководител да бъде навсякъде и да контролира всеки свой подчинен, дори и този ползващ се с най-голямо доверие? Давате ли си сметка, че държавата, всъщност, това сме ние, хората. Това е твоето семейство, баща, майка, брат, сестра, леля, чичо...Когато обществото не е читаво, как държавата да е читава и просперираща? Откъде да се направи изборът на правилните хора? Промяната в мисленето е процес - за него е нужно време, много време! Поколения ще си отидат! Всички искаме да ни е добре - тук и сега! За съжаление реалностите са други. Промяната трябва да започне от себе си. А не, както е видно и тук, някакви "малки" хора, които очевидно имат проблем да решат собствения си бит, дирят отговорност за несправянето на държавните мъже с оправянето на бита на държавата! И за своя хал винят цялата Вселена, само не и себе си! Ще завърша с това с което започнах: Когато можеш да кажеш какво именно си направил ти ЛИЧНО за изобличаването на някое безобразие, тогава ще можеш да твърдиш, че си част от ембриона на зачеващото гражданско общество. Иначе си просто един анонимен кълвач по клавиатурата, а това може да бъде забавление за една вечер, но не и да доведе до някакви реални резултати. Бъди сигурен, че тези, които управляват държавата изобщо не знаят за съществуването ти и не четат тук. Нещо повече - те не четат и пияницата Веселина Томова! Но вие поне си лапкате париците, заради губещите си времето да спорят с вас...Тук си признавам, че съм си за бой - да споря с хора с носталгия по Тошовото време!

Ще се опитам да синтезирам в няколко точки това, което ми се ще да проумееш.

1. Скандалът, за който стана дума, че трябва да бъде сезирана прокуратурата е толкова голям, че едва ли има някой там, който да не е разбрал това.
2. Гражданското общество функционира и непрекъснато изнася данни за извършени закононарушения, но нищо не следва от това поне на този етап.
3. Считам Google за по-обективно настроени от теб и съм поверил статистиката на тях. В данните, които ми изпращат, не се забелязват никакви тревожни сигнали относно "затихващи" функции на форума. Графиката на посещенията е опъната като въжето на балерината от рекламата на новото Волво и леко повдигната в десния край.
4. Това за "държавните мъже" ще го подмина с пренебрежение, защото в последните 23 години в България няма такива.
5. Онова за "анонимен драскач по клавиатурата" го приемам като форма на неучтивост от твоя страна предвид факта, че стоя зад думите си със своето име.
6. И накрая, относно завистта ти към "париците", които печеля. Пожелавам ти да печелиш точно колкото мен!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

driver1

Е, аз няма да бъда толкова подреден в отговора си щот не ща!
Така и не разбрах защо беше нужна тази историческа справка относно творчеството на Ботев, а и откъде извади увереността си доколко съм запознат с него. От Гугъл ли ти го докладваха? За останалото знаем - Уикипедия. Ама пък като ме залееш с изтеглена информация и започваш да се чувстваш ерудит? Всъщност, може и да си, но проявленията не го потвърждават. Аз може и да съм шофьор, може да говоря и глупости, но това са МОИТЕ глупости. Не използвам чужди авторитети, а и не вярвам плясването на нещо копирано от някъде, че слага точката в един спор.
   Да се върнем на ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО: Та значи "скандалът" около правителствения самолет бил толкова голям, че нямало нужда да се пишат сигнали и да се изискват обосновани отговори? Аз пък мисля, че ти просто подценяваш тези, от които е зависело как той да се използва. Няма ръководител, особено на тези нива, който да лепне подписа си под документ, несъобразен със закона. Защото, нали не смяташ, че полетите са осъществявани без надлежно попълнени нареждания? А и защото все пак не сме Бруней и Б.Борисов не е султана Болкиах, колкото и да се стараеш да ни убедиш в това, че устно да нареди.
  Твърдиш, че гражданското общество си функционира и непрекъснато "изнася данни" за злоупотреби? Тук вече избиваш паламуда! Бъркаш гражданското общество с медийното такова. Известно е, че журналята у нас са продажни във всички посоки и да се позоваваш и разчиташ на тях си е чиста проба инфантилност, а и показва липсата на елемент на собствено мислене.
  За форума: Гугъл със сигурност са обективни. Но това с графиката на посещенията какво доказва? Че някой е влязъл, поразгледал е и си е излязъл за да не се върне никога повече. Факт е, че редовно пишем 10 - 15 човека, а не - "...десетки, стотици, милиони! Народ!...", както е казано в любимата ти партийна поезия. И не си прави труда да ми копираш справка, относно произхода на цитата - използвах го за илюстрация.
  Това за "държавните мъже" казваш, че го подминаваш с пренебрежение? Защото през последните 23г. такива нямало? Да разбирам, че в представите ти през предходните 45г. е имало? Пък и аз вложих в думата "мъже" не сексуалния смисъл...
  Относно неучтивостта: Да, неучтив съм. Особено с хора, които ме вземат за лапни-шаран. Всъщност с името (Валери Цветанов) и дори фейса си тук стоя аз, ти си просто Админ, а това е нещо различно. Но и не е толкова важно.
  За завистта ми: Сега пък се надценяваш. Това ли успя да измъдриш като обяснение за причината да пиша по начина по който го правя? Елементарно! Но пък и ме мързи да се обяснявам каква всъщност е идеята - в твоя случай ще е загуба на време.
  Обобщението: Отглеждай си ни с внимание няколкото останали да се забавляваме тук, защото сме важен елемент за запазване на статистическата крива изпращана ти от Гугъл. В този смисъл важен ти е и шута самонарекъл се Тракториста, Комбайнера, Бичкията, бълващ спам след спам. Важното е да има посещения!

admin

Driver, очевидно не си запознат с творчеството на Христо Ботев, след като на всеослушание си приписа авторство на негово произведение. Както и да е, ще приема, че е просто някакво съвпадение.

Може би тук е мястото за пореден път да отбележа, че не изпитвам абсолютно никаква носталгия по онези 45 години. Никога не съм харесвал социализма и винаги съм вярвал, че свободната инициатива довежда до просперитет.
За съжаление обаче в България липсват дори предпоставки за подобно нещо и сме свидетели на опитите за възраждане на социалистически похвати.
Що се отнася до "затихващите" функции на форума, не се хаби да мислиш в тази посока. Колкото - толкова.
И накрая един съвет от мен. Направи си труда да погледнеш профилът ми и прецени дали в него има достатъчно информация, нужна, за да не се чувствам анонимен.

P.S. Комбайнерът е друго лице, различно от Тракториста и Бичкията.

driver1

Не ме четеш внимателно. Виж: "Патриот е, душа дава!
Но не свойта душа, братья,
а душата на народа..."

Админче, посвещавам този цитат на теб! Все пак си направих труда да го напиша собственоръчно, а не копи-пейст като теб..."

Сложено е в кавички, казано е, че става дума за цитат, какво повече да направя за да стане ясно, че не си присвоявам нищо? "Обективността" ти е чудовищна! Какво повече да кажа...:)

Максимус

Ам че, то и "бог" Бойко е патриот и душа дава завалията, за народа. ;D
:o
Носи се слух сред знаещите, че Боцата напредвал с втория милиард, и скоро щял да прави честване по случай натрупването на 2-рия милиард, сред мно-о-о-го тесен кръг обаче щяло да бъде партито. ;)
???
Преди крадеше "триглавата ламя", сега краде "празноглавата ламя"!

>:( >:( >:( >:( >:( >:( >:(

kkkvd

Цитат на: Максимус - Събота, 25 Август, 2012, 15:15:08
Носи се слух сред знаещите, че Боцата напредвал с втория милиард, и скоро щял да прави честване по случай натрупването на 2-рия милиард, сред мно-о-о-го тесен кръг обаче щяло да бъде партито. ;)
???

Аман от фолклористи! Носи се слух.. говори се... чух че... един шофьор ми каза...

Едно циганче питало друго "Ти ял ли си луканка?" Другото му отговорило "Аз не съм, ама брат ми познава един, дето брадовчед му е ял, много е вкусна"

driver1

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Събота, 25 Август, 2012, 18:33:21
Аман от фолклористи! Носи се слух.. говори се... чух че... един шофьор ми каза...

Едно циганче питало друго "Ти ял ли си луканка?" Другото му отговорило "Аз не съм, ама брат ми познава един, дето брадовчед му е ял, много е вкусна"

Даже не си правя труда да отговарям на такива, като колегата  Максимус. С подобни изказвания на ниво ЕШК, се пренася паркинговата дандания във форума. То пък бива елементарно мислене, ама чак пък толкова...Бих се срамувал.

admin

Цитат на: Максимус - Събота, 25 Август, 2012, 15:15:08
???

И аз съм срещал подобна информация. Между другото в момента Цигарената фабрика в Благоевград се охранява от фирма "Ипон".
Време е за една анкета. Гласувайте, моля.

kkkvd

Между другото, не че споря, но тази новина е от скандално.ком, на друго място не се тиражира.. освен да си видел договора, щото на тоя сайт, който е опасен впрочем, тип атакуващ, нещо не ми се вярва..
Дай некой линк, ама на по-сериозна медия, по възможност неутрална..

admin

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Събота, 25 Август, 2012, 21:49:23
Между другото, не че споря, но тази новина е от скандално.ком, на друго място не се тиражира.. освен да си видел договора, щото на тоя сайт, който е опасен впрочем, тип атакуващ, нещо не ми се вярва..
Дай некой линк, ама на по-сериозна медия, по възможност неутрална..

Договорът не съм видял, но на униформите на охранителите пише "Ипон". Освен да спра утре и да ги питам за договора.

http://infomreja.bg/news.php?id=4454

Този сайт за неутрален ли да го смятам, или да търся друг?

kkkvd

Е, при това положение, щом си видял фланелките... спор няма..
Сега, ако има нарушение.. нека се сезират институциите и да действат... Впрочем фирма Ипон най-вероятно има и други обекти, все пак трябва да се работи, не може да се затрие бизнеса и хляба на стотици служители.
аз единия не виждам нищо лошо в това, стига да няма конфликт на интереси... Ако Борисов си е продал дяловете в дружеството и се е отдал на политика - това е нормално.. не съм чел дружествения договор и не мога да коментирам. Самия Берлускони например не постъпи така, а беше дълго премиер с бизнеси и никой не страдаше от това, че е медиен магнат.. Впрочем рано или късно си проличава, както в неговия случай, така че скрито и покрито с Борисовите дела не може да има, прекалено голяма личност е, за да го пропуснат.. Един ден някой ще му потърси сметката, ако има за какво.. това не вярвам самия той да не го отчита..

Roshko

Сърдечно Ви Благодаря, Валери и Краси! Не само че ме уверихте, че не съм олигофрен, а и добавихте стойност към значението на думите вяра и надежда в моето съзнание!!! Дълбок поклон!!!  ;)
Призив от Германия: "...елате си..." Това малко ми звучи като оксиморон, а на вас? ;D ;D :D :D ;D ;D
Събеседниците Ви са оставили широко поле за коментар на бисери, но смятам да се въздържа за момента...

Максимус

Олеле божкееееееейй.......;D ;D ;D ;D ;D ;D Заболя ме корема от смях.
Валери, Краси и невчесания Рошко. Момчета, вие страдате бе. Болни сте по вашия кумир, "бог" Бойко. Не очаквах, че до такава степен сте обладани, от най-новият ни "месия" Борисов. По-по-лекичко момчета, слезте на земята и четете! Четете внимателно! Това което ще ви копи-пейстна.(И да не забравя, Е.Ш.К. няма нищо общо със ЗНАЕЩИТЕ!)

Четете за проблема ви:

Култ към личността.

,,Култ към личността" възниква, когато даден индивид използва масмедиите, пропаганда или други методи, за да създаде идеализиран или героичен публичен образ, често чрез безвъпросно ласкателство и венцехваление. Култовете към личността са обикновено асоциирани с диктаторските режими. Социологът Макс Вебер развива трипартитната класификация на властта, като култът към личността според Вебер е паралелен на това, което той нарича ,,харизматична власт".

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%83%D0%BB%D1%82_%D0%BA%D1%8A%D0%BC_%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%82%D0%B0

Максимус