• Welcome to Форум на българските шофьори.

Регламент 561 - въпроси и отговори

Започната от комбайнер, Четвъртък, 31 Май, 2012, 20:16:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Чели ли сте регламент 561

Да.
Не, управлявам МПС-та извън, този регламент.
Не, слушал съм и съм "чувал", това е достатъчно!
Да съм чел регл... какво?!

Красимир Тодоров

Имаш право да прекъснеш пауза при транспорт с фери или влак, това дори и децата го знаят, ками ли инспекторите... незнам, друго да не би да е?

Красимир Тодоров

loshdancho

Предполагам, че ако е бил с аналогов тахограф не е пазил билета 28дни.
Или не е превключил дигитала на ферибот. Все пак това са предположения.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Roshko

Ако няма доказателство, че е имал на разположение легло/койка - "пиииип" - Цезурно!

loshdancho

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 04 Януари, 2014, 22:37:52
Ако няма доказателство, че е имал на разположение легло/койка - "пиииип" - Цезурно!
Което се оказва само със билета.

Rammbon

4 часа сън и газ до ламарината. 7 дни в седмицата.

ivopifeca

Цитат на: Rammbon - Понеделник, 27 Януари, 2014, 14:14:17
4 часа сън и газ до ламарината. 7 дни в седмицата.
Е това работа ли е ???За кви кинти трябва да става на въпрос ,та да се прежалиш?И това 7 дни в седмицата ???

Rammbon

Със тази шайба бях минал 760км с 3 товарения и разтоварвания,което си е хамалогия, но средно на ден са 650км и каране всеки ден. На месец се събират едни 18000км , плащане на километър по 0.105 лв  за  едни 1900лв, които няма как да харча, защото съм 24 ч в кабината.  Отделно платени осигуровките. Само лятото, зимата няма и 5000км. Като се замисля, не си заслужава.

LKW

Рамбоне , почнах ме да си ги "мериме ли" .Знаеш ли колко такива шайби са полетели през "балкона".
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Rammbon

Цитат на: LKW - Събота, 01 Февруари, 2014, 16:42:22
Рамбоне , почнах ме да си ги "мериме ли" .Знаеш ли колко такива шайби са полетели през "балкона".
Идеята е не да се хваля, а форума се следи от моя шеф и други такива. Искам да му покажа как карам аз и други колеги  с които пътуваме заедно, защото според тях все се скатаваме по разни отбивки и не караме. И ми е чудно, защо не ни спират джедаите, та караме като за последно. Ако имахме малко страх от тях, щяхме да се скатаваме с по 9-10 часа работа на ден.

ivopifeca

Цитат на: Rammbon - Събота, 01 Февруари, 2014, 22:29:04
Идеята е не да се хваля, а форума се следи от моя шеф и други такива. Искам да му покажа как карам аз и други колеги  с които пътуваме заедно, защото според тях все се скатаваме по разни отбивки и не караме. И ми е чудно, защо не ни спират джедаите, та караме като за последно. Ако имахме малко страх от тях, щяхме да се скатаваме с по 9-10 часа работа на ден.
Е вместо тук да я види ,не можеше ли да му я покажеш,когато ти казва че се скатавате?

Красимир Тодоров

Цитат на: Rammbon - Събота, 01 Февруари, 2014, 22:29:04
Ти колега хем искаш твоя шеф да види как караш, хем си се маскирал на Рамбон и си задраскал името от шайбата. Второто е разбираемо.
И понеже ти е интересно защо не ни спират даяджиите, бъди спокоен, скоро ще започнат, необходимо е още няколко такива шайби да се покажат.. И не че те не знаят, но по тоя начин ще излезе, че са некомпетентни и не вършат работа. И за да си запазят хляба, ще започнат да работят...

Боби Турбото

Моля колеги ако някой знае откъде мога да си купя книжката с регламента да сподели ,също така и наредбите на даи ,за което ще почерпим на някой паркинг  ;)или линк към тях който да дръпна.Благодаря.

Димова

Регламент 561:

http://ec.europa.eu/transport/modes/road/social_provisions/doc/trace_explanatory_text_bg.pdf

Редактирана връзка!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!