• Welcome to Форум на българските шофьори.

Караме с включени фарове през цялата година

Започната от bo4a, Петък, 20 Юли, 2012, 18:02:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bo4a

Tihomir78

Като четох коментарите към статията се изненадах колко ограничени хора има като мислят че това ще им реши проблема.  ??? ??? ???

Tihomir78

Бриги Магнито

Цитат на: Tihomir78 - Петък, 20 Юли, 2012, 22:30:24
Като четох коментарите към статията се изненадах колко ограничени хора има като мислят че това ще им реши проблема.  ??? ??? ???
Баце аз пък се чуда колко трябва да съм кьорав та да не видя кола посред бял ден ,пък била и тя сива.
Също си се чуда за ква безопасност води това ,като фарове видяни в огледало посред бял ден създават илюзия за по-висока скорост отколкото е в реалност.
Не на последно място си се чуда ако след някой завой има ПТП как ще ме предупреди колегата с който се разминавам,че съм се позасилил юнашки и отивам да ги довърша  :D :D :D :D

Най-вероятно ще ми светка къси -дълги посред бял ден  :D :D :D :D :D :D

Гаранция има доста неща за оправяне из закона за движение по пътищата,но щом са решили ,че фаровете през деня са приоритетна тема е излишно да се дава каквото и да е мнение.Депутати си знаят бизнеса с такива закони определено думата ПТП ще остане в историята . :D :D :D :D :D :D :D

Мъцнете на бацко само кога да светнем та да ме видите.

dino412

Колеги незнам за Вас но Аз от 3-4 години карам винаги на фарове независимо от сезона.От лични наблюдения мога да кажа че в редките случай когато забравя да пусна фаровете винаги ще се намери някой "състезател" който да предприеме рисково изпреварване на насрещния камион или лека кола.Когато Съм на фарове дори баровците с джипове изчакват разминаване и тогава изпреварват колкото и място да имат за маневрата.За Мен лично фаровете Ми носят спокойствие на пътя и по-приятно пътуване.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Бриги Магнито

Едно ПТП с причина на настъпването му ,,Не виждане на сивият автомобил ,мейби"  ;) :D :D :D :D

Дивият си е див.
Малоумният си е малоумен.
Кьоравият си е кьорав.
Фаровете са за да светят,а през деня е светло...............

Както мъцнах свиркайте кога да Ви светнем белким ме видите

П.П.Некой ,че ме светне ли членчето с тегленето на ППС как ще се измени частта със запалени светлини или си отпада по дефолт и вече никво сецане само пътни помощи разни  :D :D :D :D :D

kron

Както каза Бригадира има толкова много за преправяне в закона та че едва ли с тея фарове ще се оправим ама щом така са решили управниците ще горим крушки по дупките ;D.С две думи ставаме все по големи европейците от европейците ;D ;D ;D

Бриги Магнито

Тц прави сте ,шест бяха със светлини,но седмият не беше и не го видяха  :'(

DeDo Vi

Баце оти се нервиш като че ти мине. Абе стига се пали залудо бре, какво ти дреме, дали че караш на запалени или загасени фарове, важното е кифлата дека кара срещу тебе да успее да те види и да се разминете безаварийно ;D ;D ;D ;D.
Язека си маам гащи на запалени фрове целогодишно, от доста годинки и не съм имал ядове ни с алтернатор ни с акумулатори. Сериозно ти думам, от доста години си карам и камиона, и леката кола на фарове целогодишно и не ми пречи, баш ме брига за закона, просто, станало ми е навик. В пловината свет се кара на запалени фарове ЦЕЛОГОДИШНО. Да изброявам ли държавите а? Ако искате ще ги изброя само в Европа да видите че половината Европа кара на фарове. Е, И К'Во ОТ ТОВА???

admin

Цитат на: DeDo Vi - Неделя, 22 Юли, 2012, 00:06:42
Баце оти се нервиш като че ти мине. Абе стига се пали залудо бре, какво ти дреме, дали че караш на запалени или загасени фарове, важното е кифлата дека кара срещу тебе да успее да те види и да се разминете безаварийно ;D ;D ;D ;D.
Язека си маам гащи на запалени фрове целогодишно, от доста годинки и не съм имал ядове ни с алтернатор ни с акумулатори. Сериозно ти думам, от доста години си карам и камиона, и леката кола на фарове целогодишно и не ми пречи, баш ме брига за закона, просто, станало ми е навик. В пловината свет се кара на запалени фарове ЦЕЛОГОДИШНО. Да изброявам ли държавите а? Ако искате ще ги изброя само в Европа да видите че половината Европа кара на фарове. Е, И К'Во ОТ ТОВА???

Дедо, едно е ти сам да си решиш дали и кога да караш с включени фарове, а съвсем друго е някакви милиционери да те тормозят и да те глобяват дори.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Neron

То хубаво,ама да го направят както в Испания:
задължен си да носиш резервни крушки.И ако полицай те спре за изгоряла крушка ти помага да я смениш.Глобява те само ако нямаш резервен комплект.А тук познайте какво ще стане.

abator

Jack77

Аз съм "за" фаровете, действително има коли, които се сливат с пътя, или моторист, който лети с 300 ако е със включена светлина е по голяма вероятността да го видиш. Да, пак ще има инциденти, но ще се намали броят им. Дори и в слънчев летен ако автомобила зад мен е с включени светлини и си лети мога да го видя от доста по голямо разстояние от колкото ако е без и съответно да предприема изпреварване, без да го карам да намали от 180 - 200 на 90 за секунди. По мое мнение фаровете помагат.

Бриги Магнито

Баце доколко имам некъв бегъл спомен,по закон мотористите и са требва си джиткат с фарове (естественно мое и се лъжем) и я ме светни ква е идеята,дайте да светнем да те летим с 200км/ч ли ?
Ако идеята на фаровете е тази определено съм за,много ще е от полза.

dimich87

Два пъти съм бил в кола блъсната отзаде заради включени светлини в слънчев ден. Виновен си е този отзад, но шофьорите си казах че не са видяли на време стоповете, по простата причина че се сливат с габаритите. А на мене ми се размина пролетта на косъм от подобен инцидент.
Дневните светлини са добре да са включени само отпреде, без да има габарити отзад. Но това го няма при никой автомобил. Баща ми има ладичка и направих на нея отделно копче от което да си пали само фаровете отпред, без да има габарити отзаде. До сега не са му правили проблем че кара така.

driver1

Цитат на: dimich87 - Неделя, 22 Юли, 2012, 14:31:25
Два пъти съм бил в кола блъсната отзаде заради включени светлини в слънчев ден. Виновен си е този отзад, но шофьорите си казах че не са видяли на време стоповете, по простата причина че се сливат с габаритите. А на мене ми се размина пролетта на косъм от подобен инцидент.
Дневните светлини са добре да са включени само отпреде, без да има габарити отзад. Но това го няма при никой автомобил. Баща ми има ладичка и направих на нея отделно копче от което да си пали само фаровете отпред, без да има габарити отзаде. До сега не са му правили проблем че кара така.

Е, как така са се блъснали отзад? Та нали колите имат и трети стоп на нивото на очите. Според мен, тия дето са се блъснали отзад просто са зяпали другаде.

driver1