• Welcome to Форум на българските шофьори.

Шоферски лафове

Започната от Бриги Магнито, Понеделник, 01 Октомври, 2012, 22:55:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

abator

Куките са се скатали на едно кръстовище и дебнат кой няма да спре на знак "СТОП". Един колега само поглежда на ляво и минава без да спре. Естествено го спират и се чудят как да му измъкнат някой лев.
-Момче, ти стопа не го ли видя?
-А бе аз стопа го видях, ама вас не ви видях.

;D

abator

kanonir

Преди много години , някъде около 1961г. баща ми е бил диспечер в Д.А.П. и ми разказва една история с един  шофьор,Недялко човека  ерген наоколо 35г. срамежлив и много стриктен. Карат всеки ден чакъл за изграждане на нов път Шумен-Силистра.....По пътя млада дама маха на стоп,нашият спира..... дамата се оказва учителка в едно село и често пътува по този начин защото няма удобен автобус.Двамата срамежливи не се поглеждат от срам в кабината обаче се мотае насам натам едно паве и .......и така няколко дни подред все се засичат и нито дума. Накрая даскалицата решила да завърже някакъв разговор и пита "Абе ,цял камион с камъни караш защо ти е това паве в кабината...????? "   Нашият отговаря   " Ей ония завой виждаш ли го...до там не те ли изчукам да ми го удариш в главата"  Така се бъзикаха всички с него дълги години.....
Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

kanonir

Човекът е човек,когато е на път-жената е жена ,когато е по гръб!!!

loshdancho

При леко нарушение , след пазарлък с органите... подавам 10лв.
На което ми се казва:
-Ама ние сме трима....
- Е що пък Аз и за тримата- питам .
-Е някой друг като теб виждаш ли? - веднага ме контрират...
-Ами тогава, за да  е всичко наред, да обърна  и да мина пак още два пъти...
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Люси

"Баце тоо е толко добър шофьор че покара камиона половин час и навигацията се обади и каза" След 50 метра отбий в дясно и спри за да сляза!!!!!" ;D ;D ;D

МИНКО ИЛЧЕВ

В българския език, думата "таковата" е универсална.

При шофьорите е "Джи Пи Ес". На него "пишеш СМС", "говориш", "гледат те през него", "мери горивото", "температурата на двигателя", "честотата на въртене на двигателя", "водите до адрес".

И във всъщност, не прави нищо от гореизброените!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

SEMPER

Нормално е всяко ново високотехнологично съоръжение нямащо българско име да добие популярност и с времето да се наложи с някакво название, без да се държи сметка доколко е правилно.

По старите колеги помнят, че ключалката за контактния ключ се наричаше БОШ
Механизмът за разпределение на тоците към свещите си остана известен като ДЕЛКО

И БОШ, и ДЕЛКО всъщност са имена на фирми, произвеждащи всякакви ел изделя за автомобилите, но явно първите им изделя навлезли в България са имено тези, чиито имена са останали в времето.

Когато навлязоха първите инжекциони, контролера който управлява процесите стана известен като КОМПЮТЪР, най вероято заради многото чипове в него.

Че и сега най вероятно ДжиПиеС-а да остане като някакво понятие, вместо да се използват по непопулярните и пак чужди думи като тракер,спот,нави и т.н.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Красимир Тодоров

Цитат на: abator - Вторник, 30 Октомври, 2012, 12:02:03
Куките са се скатали на едно кръстовище и дебнат кой няма да спре на знак "СТОП". Един колега само поглежда на ляво и минава без да спре. Естествено го спират и се чудят как да му измъкнат някой лев.
-Момче, ти стопа не го ли видя?
-А бе аз стопа го видях, ама вас не ви видях.

;D
Точно в така ситуация... ама виц ли е, истина ли е... "Защо не спряхте на стопа?", "А бе момче, да те питам нещо, ти като се прибереш у вас и няма никой, викаш ли добър вечер?"... След което полицая го пуснал, понеже харесал лафа...

Люси

Ама я го кажи това на чичо Ханс да видиш ти майтап!!! ;D ;D

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: SEMPER - Вторник, 05 Февруари, 2013, 03:09:43
Нормално е всяко ново високотехнологично съоръжение нямащо българско име да добие популярност и с времето да се наложи с някакво название, без да се държи сметка доколко е правилно.

По старите колеги помнят, че ключалката за контактния ключ се наричаше БОШ
Механизмът за разпределение на тоците към свещите си остана известен като ДЕЛКО

И БОШ, и ДЕЛКО всъщност са имена на фирми, ...

Че и сега най вероятно ДжиПиеС-а да остане като някакво понятие, вместо да се използват по непопулярните и пак чужди думи като тракер,спот,нави и т.н.

За ключа тип "Бош", бях забравил. Последно тролей съм карал с такъв.

Да, също "Феродо", става феродо. Копирна машина "Ксерокс", става ксерокс.
     Тук не е така. Такава марка GPS - няма. Нито датчик GPS. За всички неща има датчици за температурата, предполагам се казва термометър. За честотата на въртене - честотомер, тахометър! И т.н.

Като не знаеш как се казва, викаш GPS-са. Защо да се затормозяваш да помислиш. Абсолютно същото като: "ТАКОВАТА!"

Дори когато те "гледат", всъщност единствената функция която прави - дава координати. Дори тогава, става визуализиране на екрана на монитор. И реално е, може би!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Дедо Медо

Като се прибирам от път,минем та дръннем отпреде на звънецо и бегам отзаде. До сега ни един не е се измъкнал здрав.

матадора

Преди ми го разказваха като истински случай...
Прибират се двама колеги с камионите си от Турция,пътуват за северна България,но пътят им минава през Хасково,откъдето е единият.Той,съвсем естествено,поканва колегата си да пренощува у тях,да пийнат една ракия,да вечерят като бели хора,и т.н.Влизат у къщи, настаняват се в хола и подкарват ракията.Но жената я няма никаква.Нашият звъни по телефона:
-Де си ма?
А тя му отговаря:
-Ми в къщи съм,готвя у кухнята бе,цялата съм омазана.
-Ми хубу,направи една салата и я донеси в хола,аз съм там с приятели 
;)
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

ivopifeca

Цитат на: матадора - Понеделник, 11 Февруари, 2013, 20:42:06
Прибират се двама колеги с камионите си от Турция,пътуват за северна България,но пътят им минава през Хасково,откъдето е единият.Той,съвсем естествено,поканва колегата си да пренощува у тях,да пийнат една ракия,да вечерят като бели хора,и т.н.Влизат у къщи, настаняват се в хола и подкарват ракията.Но жената я няма никаква.Нашият звъни по телефона:
-Де си ма?
А тя му отговаря:
;)
Хахахахаха,е направо ме сасипа,маниии ;D

ahil_73

Цитат на: матадора - Понеделник, 11 Февруари, 2013, 20:42:06
-Де си ма?
А тя му отговаря:
;)
Имах един колега той казваше така - да уточня ,че тогава мобилните телефони  или ги нямаше или бяха рядкост  -Аз за 20 ст. няма да си развалям семейството, винаги се обаждам като се прибирам... :)

Даф и Волво се надбягват по Хаинбоаза.Газ да ламарината, масла хвърчат , пушеци отсекъде.Таман да стегнат предела е волвето излиза едни гърди напред , обръща се и вика на дафчето - Дафче  , ко прайм ся , а дафчето отговаря  ми минаваме на бързия блок бе нашия... :D

ahil_73

Поредни!!!

Hino

Цитат на: ahil_73 - Четвъртък, 14 Февруари, 2013, 19:56:03Даф и Волво се надбягват по Хаинбоаза.Газ да ламарината, масла хвърчат , пушеци отсекъде.Таман да стегнат предела е волвето излиза едни гърди напред , обръща се и вика на дафчето - Дафче  , ко прайм ся , а дафчето отговаря  ми минаваме на бързия блок бе нашия... :D

Хахахаха  ;D ;D ;D. А горе в Търново, шофьора на Скания си стой и си пие кафето и гледа с бинокъл кога ще дойдат колегите  ;D ;D.
 Шегувам се , ама ....  ;D ;).
Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)

Hino

Donna e la logica ..... Lada e idraulica :-)