• Welcome to Форум на българските шофьори.

Тираджиите остават без книжка, ако своеволничат

Започната от admin, Петък, 14 Декември, 2012, 18:51:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

grants

Цитат на: admin - Събота, 15 Декември, 2012, 08:37:40
Grants, не разбираш ли, че е важно обществото да бъде заблудено, че "тираджиите" са виновни. Правителството е най-доброто правителство на света, полага гигантски усилия да изчисти пътищата чрез ресорния си министър, в случая внучката на баба си. Обаче видиш ли, появяват се някакви "своеволни" и развалят цялото мероприятие. Между другото вчера видях в Благоевград микробус снегорин. Вероятно сте виждали тази снимка, но аз за всеки случай да кажа накъде вървят нещата с техниката.
Разбирам,то бит и е....н не си признават но защо точно ние шофьорите? Какво сме виновни че пътищата не са почистени? Ето сега винетките вдигат дневните за камионите от 13лв стават 20лв влизат толкова пари в хазната а пътища непочистени и после ние виновни.Управия Българска .
Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

unufrii

Цитат на: grants - Събота, 15 Декември, 2012, 09:30:07
Че ти лепнем един + аз също не съм видял ротор някъде.

Аз съм виждал машина с ротор на Хемус - веднъж. Подозирам, че тогава бяха изкарали техника от летище София и може да е била от техните.

unufrii

caterpillar

Ротора е скъпа услуга ;) тоя го изкараха след 4 дни затворен път >:(демек си гледат интересите не мислят за хората >:( >:( >:(                                                                                                                                       
Всеки неуспял шофьор става багерист!!!

admin

Аз пък на Бренер аутобан съм виждал камиони, който разхвърляха разни препарати, без дори да има и една снежинка във въздуха. А когато след това заваля сняг, не можах да преброя колко снегорина имаше на пътя. Имайте предвид, че през тази магистрала минават над 2 милиона камиона годишно или близо 170 хиляди на месец. Което прави над 5500 камиона на ден или над 200 на час. Министърката, четеш ли какво ти пиша?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

SEMPER

Лошото е, че повечето сме виждали как се поддържат пътища зимата в нормалните държави и няма как да се вържем на неадекватните обяснения.

Все пак да не се чустваме тотално прецакани - преди два дни на девятката имаше тотален стоп за ПЕТ часа. ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Boroman21

Да да и в Чехия имаше проблеми като се прибирах последния курс , имаше цели 3 сантиметра сняг и снегорините хвърчаха като линейки.Тук във видинско снегорин видях чак като колите вече си бяха утъпкали пътя и си перкаха смело.

loshdancho

Ама какво сте чули и видели по телевизия  и радио... Май нищо.
 Властите казаха... ще ги ловим снежинките във въздуха.. а не по земята..Явно която падне на земята там си остава. Никой не споменавал за чистене по асфалта.
Ако сте недоволни ... Мятайте сняг във въздуха  веднага Лилито Павлова ще се появи на момента  и ще ги хване преди да паднат на земята.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

wial

На времето във всяко пътно управление имаше поне по 3-4 роторни снегорини но сега или се продадени или са разглобени и предадени да старо желязо.

admin

Цитат на: SEMPER - Събота, 15 Декември, 2012, 11:58:47
Лошото е, че повечето сме виждали как се поддържат пътища зимата в нормалните държави и няма как да се вържем на неадекватните обяснения.

Все пак да не се чустваме тотално прецакани - преди два дни на девятката имаше тотален стоп за ПЕТ часа. ;D

Тоталният "стоп" в Германия си има своето разумно обяснение. Виждал съм с очите си как се чистят пътищата там. Не само с машини, ами и с интелект. Знае се кога и какво трябва да се направи. А защо никой до момента не обърна внимание на думата "своеволничат"? Къде в закона и в правилника има забрана за изпреварване на снегорин? Тази министърка виждала ли какви светещи знаци имат камионите със специален режим на движение в Германия? Пуска да свети знак "Забранено изпреварването от товарни автомобили" и ходи го изпревари тогава. Безплатна идея ти давам, Павлова!
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Бриги Магнито

Цитат на: admin - Събота, 15 Декември, 2012, 11:32:14
Аз пък на Бренер аутобан съм виждал камиони, който разхвърляха разни препарати,
Шеф и тук разхвърлят препарати,но голата истина е,че препарата важи до -7 макс -10 градуса и то при мокър сняг.
За температури под -10 средството е едно казва се пясък ,той замръзва в утъпкания сняг и дава нужната тракция.
При третиране с препарат е нужно той да въздейства със снега и да се получи киша,която не се рине ако температурите са под -5 ,защото ще замръзне платното,а така замръзва най-горният слой на кишата и при натиск ледът се пропуква и гумата получава тракция от асфалта.

Някога имаше едни цистерни ,които се пълнеха с луга мноо корозивно вещество за тенекиите на коли и дръгели,но до -15 градуса е в състояние да взаимодейства с лед или сняг и да го топи,този способ е история.

Има много способи за снегопочистване ,но у наше БГ май май ползваме най-куция.

Уично мнение е всичко де съм го писал,но е мнение от преки наблюдения.
Искам да спомена,че при температури от -30 градуса е по-удачно не да се рине ,а да се залива пътя с вода,не е нужно и опесъчаване.

dimich87

В Аласка като бях там не ринеха, а ръсеха с едни камъчета. Имат много речен пясък, но си ползваха трошени камъчета за да има по-добро сцепление. Там не вали толкова много, а за деня да паднат около 10-тина см. Смучвало се е да вали дъжд и да обледени много яко гумите. Нямат изчистване, а докато се раздвижи колата едно тракане има. След около километър сичкия лед пада и нещата си идват на мястото.
Тази година при нас наистина е отвратително, минават много малко машини и не опесъчават, а е доста заледено.

loshdancho

Лилито Павлова и Шефа на АПИ са в комбина да не опесъчават било опасно после на сухото от останалият пясък.... пък и трябвало да се чисти и мете после..... Щели да хвърлят специален химикал, но заради студа  е замръзнал, чака се да се постопли за да може да се работи  с химикала. Така,че нема да се косите Май месец ще има химикал за да се обработят пътищата, евентуално за другата зима.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

doktora

Привет ето малко снимки от днешната обстановка в Литва около Мареямполе преди Полша  :o

doktora

И още доста други подобни случай но не ми се снимаше да е нещо красиво и приятно а то все нещастия ни сполетяват а сега и този закон с глобите бе тези министри дали изобщо са стъпвали в тези автомобили да видят как се карат бе що не вземат да се качат та от тиро се вижда всичко та да направят един преход когато е заснежено и почистено подчертавам почистено да видят кой е виновен за задръстванията на 28 11 12 година бях на пътя Питер Москва 250 км задръстване че те ако трябваше да глобяват имаше приблизително около 5000 камиона  три дни 

grants

Цитат на: doktora - Събота, 15 Декември, 2012, 20:39:56
И още доста други подобни случай но не ми се снимаше да е нещо красиво и приятно а то все нещастия ни сполетяват а сега и този закон с глобите бе тези министри дали изобщо са стъпвали в тези автомобили да видят как се карат бе що не вземат да се качат та от тиро се вижда всичко та да направят един преход когато е заснежено и почистено подчертавам почистено да видят кой е виновен за задръстванията на 28 11 12 година бях на пътя Питер Москва 250 км задръстване че те ако трябваше да глобяват имаше приблизително около 5000 камиона  три дни 
Е то това ще е златна мина за тях. Те нали това и чакат да кажат после че ние ШОФЬОРИТЕ сме виновни че гуми сме нямали и незная още какво ще измислят. Това е управията в нашата мила ТАТКОВИНА наречена България.

grants