• Welcome to Форум на българските шофьори.

Изпит пред ДАИ

Започната от diana71, Петък, 01 Май, 2015, 10:14:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

3df

Като прочетох поста на админ отгоре и се зачетох в "Методиката" публикувана от колегата "Boroman21" на втора страница.

Та или е имало някакви други грешки освен светлините или изпитващия нещо не е в час. Колежката няма картонче за изпита. Или го е изхвърлила или не са и го дали.

Та по методиката за СЕ категория е написано на 16 страница, като за установяване на уменията на водача:
2.3.3.1 ....във връзка с безопасността на движението (проверяват се произволно избрани елементи) кормилна уредба, спирачна, чистачки, светлини и т.н.
Значи изпитващия трябва да си избере елемент и да уведоми изпитвания за елемента. Светлини. - ако са светлини а изпитвания провери светлините на влекача и забрави за ремаркето то той има наказателни точки, но не се къса изцяло.

На изпита  изпитвания получава 10 наказателни точки и е скъсан
при следните случай описани в:
2.3.2.9 , която е на страница 15 .

А именно при:
- влизане на червен светофар или регулировчик.
- навлизане в насрещно движение или еднопосочна улица.
- не спре на знак Б2 - СТОП.
- при ПТП предизвикано от изпитвания.
- при намеса на комисията за предотвратяване на действия на изпитвания, които са опасни за другите участници в движението.
.
Опаааа
Сега, като преписвам тези точки за късане осъзнавам, че изпитващия не е толкова тъп, а може би е приложил последната  удебелена точка. Не проверени светлини, което е опасно за другите водачи - опаа 10 точки минус.  

Оффф, как мразя да чета разпоредби методики, закони ама добре , че бързо попаднах на въпроса.
Дано съм полезен с всичките си писания.

3df

SEMPER

Аз като карах изпита с камион, имаше двама скъсани пред мен за липса на реакция при престъпал на платното пешеходец. Това във Варна лятото, на градско, където пешеходци да искаш, ...  където се сетиш.

Иначе в Германия, дори остъргване на гума в бордюра е основателна причина за скъсване на изпит, независимо дали става дума за любителска книжка , или за професионална
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

diana71

Цитат на: admin - Неделя, 03 Май, 2015, 18:43:39
С риск да се повторя ще попитам пак. Сигурно ли е, че проблемът със светлините е единственото нарушение? Защото ми се струва, че има и още нещо.
Ами не съм гледала записа , но така ми каза и инструктора,че като съм закачила ремаркето и съм тръгнала към кабината е казал че ще прекрати изпита , но той ме оставил да довърша с надеждата че ще се смили над мен.
Абе да си го на.ука.Което не ме убива ме прави по-силна.В петък ще го дадат.Ако не.....следващия път и така ........

diana71

Вече мога да кажа КОЛЕГИ - взех си изпита.Всичко мина като по учебник.

admin

Цитат на: diana71 - Петък, 08 Май, 2015, 16:55:11
Вече мога да кажа КОЛЕГИ - взех си изпита.Всичко мина като по учебник.

Браво, колежке, честито! Със здраве да си ползваш категорията.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

3df

Ами Ха честито  и безаварийно.

3df

Ама хубаво Диана ама драсни някои друг ред, как мина изпита. Гледа ли за светлините, как протече мероприятието.
Все пак ще е интересно за следващите, които четат темата.

diana71

Изпитващия беше друг, на изпита бях сама и инструктура ми помогна само за светлините като гледа пред камиона дали ми светят мигачите.Аз мисля също че трябва да се гледат светлините на ремаркето, но никой не отчете това.В града нямаше проблеми-изкара ме на един пътен възел,две кръстовища с ляв завой, обратен завой и като ми свърши времето ме накараха да спра на една улица.Честитиха ми и се сменихме с инструктура за да прибере камиона.               И все пак при всеки изпитващ е различно,макар правилата да са едни и същи.            
Това го преминахме ,следващата задача е Ръководител транспортна дейност в Общността.Някой има ли казусите за изпита? Или от къде можем да ги намерим  решени.

J_L

When I say "capitalism," I mean a full, pure, uncontrolled, unregulated laissez-faire capitalism—with a separation of state and economics, in the same way and for the same reasons as the separation of state and church. | The Virtue of Selfishness

happyjoe

diana71 честито! Безаварийно шофиране!
Другият изпит също ще го вземеш, наблегни на казусите основно!

Успех!

rider777

Диди, има една книга продават ,,,,, чакай ще потърся линк откъдето я взех ,,, http://www.naredba41.com/ ,,, https://www.google.com/search?q=%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82&ie=utf-8&oe=utf-8    На изпита въпросите са едно към едно с тези в книгата,,, успех ти желая,,,,,  ако мъжа ти не е от ревнивците намери не на Скайп ivaylo7771
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

3df

Малко закъсняло, но е по темата.
Гледа задните светлини и не издържа изпита, че е спряла на по голямо разстояние.
Втория рия път.......

diana71

И аз карах на IVEKO и за С и С+Е.Нямах притеснения за карането си особено на полигона, защото си правех упражнението дори без конусите.Това което е по-интересно, е че явно всеки изпитващ има различен прочит на правилника-единия не се виждало на камерата че сме гледали светлините,другия гледа че проверяваме с инструктура отпред светлините на камиона при положение че важното е ремаркето.Не мога да ги разбера все още, макар че всичко мина.                                                                                                                                   

diana71

Цитат на: rider777 - Събота, 09 Май, 2015, 14:46:32
Диди, има една книга продават ,,,,, чакай ще потърся линк откъдето я взех ,,, http://www.naredba41.com/ ,,, https://www.google.com/search?q=%D1%83%D1%87%D0%B5%D0%B1%D0%BD%D0%B8%D0%BA+%D0%B7%D0%B0+%D1%80%D1%8A%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB+%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BF%D0%BE%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82&ie=utf-8&oe=utf-8    На изпита въпросите са едно към едно с тези в книгата,,, успех ти желая,,,,,  ако мъжа ти не е от ревнивците намери не на Скайп ivaylo7771
Абе не е от най - ревнивите ама да не дразним излишно лъва.Все пак благодаря за подкрепата...

Красимир Тодоров

Чш, Иво! :) Вземи решение най-накрая...  Ивона ли, Диди ли... не може всичките колежки да ти имат скайпа!!!

Красимир Тодоров