• Welcome to Форум на българските шофьори.

2016.04.14

Започната от Rammbon, Вторник, 12 Април, 2016, 18:50:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

micyri

LKW жив и здрав бъди,ама моля те не ни давай наклон в живота или как да си сменяме гума .
Ето това е разликата в Българските фирми и Европейските,може би всичко опира до парите,но европейците са го измисли ли.
От там тръгва и мисленето на работещите.
Едните мислят само за кражби и далавери ,защото шефа им ги краде самите тях,а другите мислят как да се мотат 12ч. с камиона за да им мине по-леко деня и надника .
Не искам да те обидя ,ни наи-малко ,но защо е нужно да изтъкваш колко пари получаваш? Да не би да сме те питали?
Да не би ние да работим за слава! Ами ако се окаже ,че ти просто работиш за без пари?
Въпроса не е да си мерим заплатите,а да си помагаме.
Така ,че по-спокойно.Всички работим за пари ,както ние така и шефовете и полицайте и митничарите....и т.н.

micyri

LKW

Цитат на: micyri - Сряда, 13 Април, 2016, 14:30:59
LKW жив и здрав бъди,ама моля те не ни давай наклон в живота или как да си сменяме гума .
Ето това е разликата в Българските фирми и Европейските,може би всичко опира до парите,но европейците са го измисли ли.
От там тръгва и мисленето на работещите.
Едните мислят само за кражби и далавери ,защото шефа им ги краде самите тях,а другите мислят как да се мотат 12ч. с камиона за да им мине по-леко деня и надника .
Не искам да те обидя ,ни наи-малко ,но защо е нужно да изтъкваш колко пари получаваш? Да не би да сме те питали?
Да не би ние да работим за слава! Ами ако се окаже ,че ти просто работиш за без пари?
Въпроса не е да си мерим заплатите,а да си помагаме.
Така ,че по-спокойно.Всички работим за пари ,както ние така и шефовете и полицайте и митничарите....и т.н.

И с кое по точно си помагаме , предполагам като се нарича ме "натегачи"."Ами ако се окаже ,че ти просто работиш за без пари?" На фона на това което се получава в днешния международен транспорт РЕАЛНО няма как да се окаже.Не съм си и помислял , да си меря парите , даже напротив не обичам да говоря на тази тема.Но когато се появи някой които си мисли , че е нещо и парадирайки , че е едва ли не западен шофьор , няма как да се стърпя.

П.П Жоро(админа) моля да изтриеш посочената сума от мен в предния ми пост , че изтече времето за редактиране.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

LKW

Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

micyri

Пак ти казвам ,без да те обидя ,разликата е в мисленето!
Няма европейски ,няма турски,няма бг шофьор....всеки бачка за пари.
Манталитета е другото нещо което пречи на общуването,
но това за гумите,маркуча и кабелите,всеки преценява сам дали ще го направи.
Аз карам гаранционен камион,имам резервен кабел и маркуч за ремаркето,което онзи ден сменях,но гуми,или нещо друго по камиона...забрави.Викам асистенц и това е.
Ама незнам коя Бг фирма е дала такова нареждане на шофьорите си,особено за гумите :) :) :)

SOLAR

Здравейте !
Много се отклонихте от темата. Ще Ви бъда благодарен за продължение на дискусията в раздел ДИСКУСИИ!
LKW, освен сумата редактирах и изречението защото то ставаше безсмислено.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

naum4o

Работа да има, точни шефове да има. Другото ние си го правим.
Най ми е драго, когато видя засмян колега. Оправя ми деня.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

plwned

LKW (палячо) понеже ме нарече смешник  ;) карай си дрънгела там от 2007 сменяй си сам гумите мацай се с масло и си лягай в белите чаршави в кочинката и си мисли, че си голям драйвар.. Напротив Вие разбирачите  -монтьорите прецахакте тая професия  ;) аре лека и безаварийна.. спирам да пиша, че окепазихме темата.

nevega

на plawned само ще кажа, че е лесно да се скриеш в големия коликтив огромната фирма. Но при нас малките там където шефа зане всеки по име оцеляват само тези като LKW и kron (който вярвам че визираш)
Впрочем аз като работодател без да познавам нито един от тях лично, бих се радвал да ги имам в екипа си, евала на хора като тях...

keanu

Цитат на: nevega - Сряда, 13 Април, 2016, 22:49:58
на plawned само ще кажа, че е лесно да се скриеш в големия коликтив огромната фирма. Но при нас малките там където шефа зане всеки по име оцеляват само тези като LKW и kron (който вярвам че визираш)
Впрочем аз като работодател без да познавам нито един от тях лично, бих се радвал да ги имам в екипа си, евала на хора като тях...
Нищо против колегите, които визирате, лично аз бих се радвал някой от тях да ме понаучи това-онова. Но Вие като работодател, по-добре следвайте европейските практики! 
И не забравяйте, че темата е "Алпетранс"

plwned

Цитат на: nevega - Сряда, 13 Април, 2016, 22:49:58

Ама "бричед" естествено, че ще се радваш нали такива "професионал-монтьори" търсите които да ви пестят парите за поредната х6-ца.. не се крия просто хората са го измислили как трябва да е има си екипи идват и отстраняват повредата аз съм шофьор не монтьор не електротехник не водопроводчик, че да ви сменям на дрънгелите гуми, маркучи и незнам си кво.. Па и като Ви гледам как оцелявате млади кадри трудно се намират в тоя бранш в България по-точно що ли? сигурно щото всички са некадърни или просто затова си има професия отделно шофьор отделно монтьор.. абе кво ли се занимавам карайте си каручките взимайте си измизеруваните манги и се мислете за велики шофери в БГ, че не плащате за асистенция при повреда аре лек път и здрави регенерати  ;D ;D

hgv_driver

Цитат на: plwned - Сряда, 13 Април, 2016, 01:25:50
Има един бургаски драйвър видеопътеписец дето и той си прави сам камиона да може "да е сигурен в него" че например си е затегнал гайките на гумите... как маца с WD-40 с масла с незнам кво и кандидат-шофьорите  му е първата дума в речника с и без това малък капацитет.. Големите шофьори като могат да сменят маркуч кабел и гума браво велики сте.. Това не помага само наврежда на следващите ама така е като има натегачи.. Пожелавам им такива само в БГ фирми да работят да не превъзпитават правилно мислещите европейски фирми :)

А не се ли сети, че камиона може да е негова собственост. Що да не си го прави сам? Няма лошо.

Boroman21

Абе според мене да не може да си смениш гума , маркуч или крушка си е смешно. Тва са неща от обща култура дет се вика  а българете се  славим с доста добра такава.
Пп. За справка съм сменял гуми и то не само в родни фирми , маркуч и кабел смених преди месец и нещо че ги защипах  па съм още жив.

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

ivopifeca

Кое му беше смешното на тва където го каза колегата?Да се приберем от курс и да легам под камиона ли?Вместо да си отпочина?Разбира се е хубаво да си сигурен ,че ремонтите по камиона,който управляваш,са направени както трябва....но да биеш барабаните,че сам си правиш дръгела...не подучаваш ли така некого?Променяш системата,и правиш тва закон,шофьора да лежи отдолу ;)

keanu

Цитат на: ivopifeca - Четвъртък, 14 Април, 2016, 19:40:04
Кое му беше смешното на тва където го каза колегата?Да се приберем от курс и да легам под камиона ли?Вместо да си отпочина?Разбира се е хубаво да си сигурен ,че ремонтите по камиона,който управляваш,са направени както трябва....но да биеш барабаните,че сам си правиш дръгела...не подучаваш ли така некого?Променяш системата,и правиш тва закон,шофьора да лежи отдолу ;)
...И монтьора да отиде да легне при жена си, а ти докато се прибереш и после пак на път...

ivopifeca

Цитат на: keanu - Четвъртък, 14 Април, 2016, 20:19:14
...И монтьора да отиде да легне при жена си, а ти докато се прибереш и после пак на път...
Абе мани ги тия,къде ти се правят на учители,и понтират старата школа.....тя си е заминала отдавна с хубавите пари....

plwned

Абе важното е, че или си тарикат (бос, шеф, шефче, бачкатор, газар и т.н) и имаш дрънгел хвърлен и го правиш и си мислиш, че си велик, че си научил навремето от дядо си как се завиват болтовете или си (гъ*олизец) и се доказваш пред някой от горните  ;D ;D и същевременно даваш съвети на кандидат-шофьорите.. Въобще незалъгвайте хората белите фирми шофьора си е шофьор и като е почивка си почива наистина няма значение дали спи, разхожда се, шляе се и т.н той е в почивка и не е длъжен да ви сменя масла и накладки на корубата.. аре лека и безаварийна 8)

plwned