• Welcome to Форум на българските шофьори.

Правило за сменяне на шайбата

Започната от g_dandy, Сряда, 13 Юли, 2011, 20:24:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

miroslav

Да така е. Но на Ирун, ме спират франсетата, и ми искат 28 диска, аз им дадох 9 колкото имах. Поискаха 28 на камиона. Няма значение кой е карал. Шефа им каза, че камиона не се е движел, а е бил задържан от спедитора и не е бил в движение. Направиха справка в пиажето и по плащането с Шела, им излезе, че се е движил. И глобата беше 4000 Е за невярна информация. От този момент, нататък всичко спазвахме.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

miroslav

Не всичко е пари,но всичко е с пари

Roshko

Цитат на: loshdancho - Събота, 16 Юли, 2011, 22:32:03
Обяснението от ДАИ беще: че шайбата е 24-часов период , на който трябва да имам почивка  голямата почивка , ако е на 2 шайби навлизам в другия 24часов период...

Добр'ютро! Зависи кога си започнал периода, а не кога си сменил шайбата...  :D
Значи Крюшо веднъж ми се заяде, че съм застъпил пауза върху карано и че шайбата била 24-ова. Викам е да си навием часовника да се събудя да си сменя шайбата ли? Нали искате да съм се наспал  ??? Искаше неква цифра около 320 евро... Показах му че всички шайби са ми така и той взе шест от ръката ми, погледна ги и почна да пише на камиона 6 х 320... Само къде не паднах от смях. Обадих се по телефона на господаря на камиона и споменах адвокат. Оня избега като дух... След малко чакайки отговор по телефона го потърсих полицая с поглед, а оня с отръщение и най-нагъл жест ми посочи да се махам. Даже не искА и да ми удари печат... 
561/чл.8

Roshko

loshdancho

ЦитатДаже не искА и да ми удари печат..
После ако се стигне до съд  колко има да пише защо е ударил печат и на какво се е обосновал ,че си в ред ...не е знаел какво да прави и е предпочел да се направи на ни лук ял ...
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Roshko

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 12 Април, 2012, 23:08:55
После ако се стигне до съд  колко има да пише защо е ударил печат и на какво се е обосновал ,че си в ред ...не е знаел какво да прави и е предпочел да се направи на ни лук ял ...

Е как на какво, просто нищо не съм нарушил...  :D :D :D

loshdancho

Вица за деюре и дефакто(не съм сигурен за правописа) се получава.
Деюре си нарушил като не си сменил шайбата на 24 часа, а дефакто не си защото си бил в почивка.

mylord56

Мен преди време германски полицай ме беше глобил мисля 200 Eвро, задето съм съм сменил шайбата два часа преди да ми изтече почивката, макар да я смених на 24-я час. Не съм почивал демек ползотворно.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

loshdancho

Цитат на: loshdancho в Събота, 16 Юли, 2011, 22:32:03
Обяснението от ДАИ беще: че шайбата е 24-часов период , на който трябва да имам почивка  голямата почивка , ако е на 2 шайби навлизам в другия 24часов период...
Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 12 Април, 2012, 22:34:17
Добр'ютро! Зависи кога си започнал периода, а не кога си сменил шайбата...  :D
Значи Крюшо веднъж ми се заяде, че съм застъпил пауза върху карано и че шайбата била 24-ова. Викам е да си навием часовника да се събудя да си сменя шайбата ли? Нали искате да съм се наспал  ??? Искаше неква цифра около 320 евро... Показах му че всички шайби са ми така и той взе шест от ръката ми, погледна ги и почна да пише на камиона 6 х 320... Само къде не паднах от смях. Обадих се по телефона на господаря на камиона и споменах адвокат. Оня избега като дух... След малко чакайки отговор по телефона го потърсих полицая с поглед, а оня с отръщение и най-нагъл жест ми посочи да се махам. Даже не искА и да ми удари печат... 
561/чл.8
Е урока не беше безплатен, ма нали за това сме хора да си помагаме ... И поздравяваме с 20-ка
За: без пътен лист , без товарителница , без ЧМР, с нередовна шайба и без преглед.... е за нещо и писаха та още 20-ка  акт за без преглед.
Даже ми съчувстваха - Бегай на преглед ,че щом си за Гърция...ония ако те хванат  нема да се разминеш така леко.

kkkvd

Цитат на: loshdancho - Петък, 13 Април, 2012, 00:44:57За: без пътен лист , без товарителница , без ЧМР,.....че щом си за Гърция...ония ако те хванат  нема да се разминеш така леко.
Колега, за какво ти е пътен лист и товарителница, ако си натоварил за Гърция, само по ЧМР. Пътен лист евентуално ако си правил вътрешен празен курс от разтоварен до товарен адрес. Извинявам се за офтопика, ама няма такава тема май.

loshdancho

Я прочети пак Без ЧМР Значи съм няма никакъв док. освен една ръчно написана кантарна бележка, за фактури и сертификати да не говорим ,от къде да имам.Та колко е глобата за превоз без док. какви са изискуемите док. когато  извършва превоз май, май  само се дуем, че знаем нещо.

kkkvd

Колега, ти си цар  ;D
Аз просто исках да направя уточнение, че един приятел го актуваха ДАИ за това че е карал без пътен лист, ама бившия ми шеф ги осъди. Ако ви е интересен случая, ще спамна, че не е това темата

g_dandy

Интересното е,че на пътните листове пише "Вид обществен превоз",а когато си празен какво записваш - превоз на въздух ли?! И какъв номер на документ записваш?

kkkvd

Ключа не е в това, а във факта, че пътен лист се издава само в гаража.
Иначе да, пишат се празни километри, но един пътен лист започнат на 400 км. от гаража си е толко редовен, колкото и един незапочнат :)

g_dandy

Ами няма как да е започнат в гаража,след като се връщаш от чужбина и пътуваш до село Х за разтоварване,а оттам отиваш в град Y за товарене.

kkkvd

Именно, глупаците му писали, акта пада в съда. Колегата им е обяснявал, рисувал, абе не става...

Mystang

Цитат на: g_dandy - Петък, 13 Април, 2012, 18:43:03
Ами няма как да е започнат в гаража,след като се връщаш от чужбина и пътуваш до село Х за разтоварване,а оттам отиваш в град Y за товарене.
Преди да е натоварил от Бг нали пак е карал празен и трябва пътен лист.Този същия се ползва докато се прибере пак в гаража.Пътния лист няма срок на ползване. ;D

Mystang