• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

driver1

Колега rosen79, явно не си карал различните модели от марката. Затова чуй мнението на шофьор, който 11г. е управлявал различните модификации на СКАНИЯ: плъзгащият шкаф под долното легло на модела топ-лайн с вградена разтягаща се масичка е въведен още през 98г., ако се не лъжа. Това е много преди да излезе модела ХФ на ДАФ. Ще се повторя като напомня, че леглото с ширина 90см. не е постигнато и до днес от нито една марка. Под матрака нагорното легло има голямо пространство за вещи. Отделно от това - 6 вградени шкафа за дрехи! Отделно и свободни пространства под долното легло - зад седалката на шофьора и зад пътническата седалка, там, където е печката.
  Това, че шефа ти си е спестил пари и ти е купил по-малката кабина, не значи, че от фирмата не са помислили за всякакви предпочитания и платежоспособност. Бъди сигурен, че в тези фирми работят цели армии от инженери и дизайнери и нищо не е пропуснато, но за да се внедри нещо, или не от значение са различни съображения, които ти не знаеш, а бързаш да критикуваш. Сега се сетих - при едно от пътуванията си с колеги до Сьодертале за нови влекачи и ние поставихме въпроса защо вече не се монтират подлакътници, както на първите модели от голямата кабина. Отговорът беше, че това е направено след като наблюденията са показали, че създаването на прекалени удобства на шофьорското място създава предпоставки за заспиване, така, че са се отказали от тях, а са наблегнали на ергономичността.

driver1

insalud

Цитат на: rosen79 - Събота, 10 Март, 2012, 16:49:50
По кой критерий обаче?По този колкото ти е по-неудобно толкова по-добре ли?Може ли едни подлакатници да не сложат?Може ли таблото да го направят по този начин,че нищо да не можеш  да сложиш?Може ли да не сложат като на дафа една прибираща се масичка така че да не се налага да си слагаш яденето на пода.Голямо удобство няма що.От вън изглежда широко,а всъщност е такава теснотия,че се чудиш кое къде да сложиш.Карал съм и актрос и ман.В пъти са по удобни от тази скания нищо че е 2011 година.
Ха ха ха в холандската шкода т.е. даф предният прозорец е като че ли карам танк. В по -старите 124 има масичка.

insalud

Бриги Магнито

Абе Драйвер,я па да те светнем,че ти па не си карал сите холандски шкоди,масичка има и у 95-цата АТИ (май ги водеха) па после доде XF-a. :D :D :D :D :D

driver1

Цитат на: insalud - Събота, 10 Март, 2012, 18:28:52
Ха ха ха в холандската шкода т.е. даф предният прозорец е като че ли карам танк. В по -старите 124 има масичка.

Не само, че има масичка, но и първите модели от Топ-лайн серията бяха с чупеща се под прав ъгъл облегалка, чийто гръб бе оформен като маса. В по-следващи модели пък започнаха да монтират постоянна масичка върху капака на кутията с предпазители и релета. Така, че не е вярно и твърдението, че няма подходящо място на което да си сложиш телевизора, или да се нахраниш.

Бриги Магнито

А аз се чудим ко се ми се редите на решетката отпреде оно било,че има маси и вътре  :D :D :D че си запишем. :D :D :D :D

driver1

Цитат на: Бригадира - Събота, 10 Март, 2012, 18:36:11
А аз се чудим ко се ми се редите на решетката отпреде оно било,че има маси и вътре  :D :D :D че си запишем. :D :D :D :D

Аз не мога да разбера старанието ти да опростачиш и опошлиш всяка тема, или спор?Даже не ми отговаряй, не вярвам да решиш, че това може да стане по нормалния начин...
   За останалите ще кажа: аз разбирам човек да вкара хумор в изказването си, разбирам и да се изнерви от нечие мнение и да се изкаже остро, но да се намесваш с несъществени, а често и неверни твърдения и то в стил, който не е приет еднакво добре за мен е стремеж да дразниш. Бъди сигурен, че умея да дразня не по-зле от теб, но просто имам чувство за мяра. Този си коментар правя като изключение, иначе тотално те игнорирам, пък ти се напъвай да оригиналничиш колкото си искаш.

Бриги Магнито

:D :D :D Осетих те аз ,че не ме отразяваш,но те пак ме отрази инак си прав опитвам се да дразня.
Скания не е камион Драйвер ,те човеко Ви мъцна неговите забележки и кат прибавим лабави полуоски,карета,кардани,а защо не и диференциали и да Ви имам мечтанио камион.
Инак евала де арно е да си аресваш нещо и да го браниш и аз така правя.

Апропо поръчал съм убав асфалтов път от де минава дръгел с таз марка ,а и само леки товари,че запреш ли у байро,речеш ли да тръгнеш и се разглоби,мани не си е работа,та как съм казал спущил съм молба за тез две неща.

rosen79

Сканията е топ лайн модел.И няма нищо общо с удобствата.Изобщо за такива неща дето казваш не може и да става дума.За каква ергономичност ми говориш бе човече?Това са най-неудобните седалки които съм виждал.Кактоказах след 4,5ч каране се чувствам все едно съм карал 40ч.Не знам каква шкода е дафа ама е в пъти по удобен от всяка една скания.Не знам къде видя място за багаж,освен ако ти самия не си си правил шкафове на камиона който си карал.Вървенето също няма да го коментирам щото такова няма.Всички са пред тебе.Изобщо сканията не може да се срвнява с истинските камиони като мерцедес,даф,и най-вече ман.И вярвай ми каралсъм доста модели скании и всички са на тоя хал.Една единствена скания 164L беше направена като хората,но не и заводски.Човека беше дал куппари,за да я направят както трябва от вътре.Общо взето много са далече от истината.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

driver1

Когато някой сложи на един кантар Скания и ДАФ, не ми остава нищо друго, освен да прихна от смях. :) Освен това, срещу конкретно изброени параметри и удобства са противопоставени просто твърдения, неподкрепени с факти. Новият момент тук са седалките. В Скания се монтират седалки "ISRI", които пък са всепризнат авторитет и водещ производител в своя бранд.

Бриги Магнито

Драйвер оно и из Дафинките седалките са от същата марка бре,но тук не е важна марката ,а модело бре. ;)

georgi87

Добре че само тия от Скания слагат седалки ИСРИ.А ние дето караме други марки камиони седим на дръвени пейки.Те останалите производители "не са и чували за ИСРИ'' ;D :).

Бриги Магнито

Цитат на: georgi87 - Неделя, 11 Март, 2012, 12:35:24
Добре че само тия от Скания слагат седалки ИСРИ.А ние дето караме други марки камиони седим на дръвени пейки.Те останалите производители "не са и чували за ИСРИ'' ;D :).
Баце ми аз ко да каем според Драйверо седим на тула четворка,оххххххх ма ми е убавец Драйвъро ей. :D :D :D :D

driver1

Цитат на: Бригадира - Неделя, 11 Март, 2012, 12:28:18
Драйвер оно и из Дафинките седалките са от същата марка бре,но тук не е важна марката ,а модело бре. ;)

Това подчертах и аз в предишен коментар. Колегата е имал нещастието да шофира камион със седалки от по-ниско ниво на оборудване, просто такива е поръчал собственика, а вади генерални заключения за марката. Аз пък съм управлявал камион с най-висок клас седалки - с отопление, чупеща се облегалка, трансформираща се в масичка, подлакътници, надуващи се с въздух подплънки и всички останали обичайни възможности. Пропуснах да отбележа, че в Скания и под двете седалки има чекмеджета за дребни инструменти, което си е допълнително удобство.

Бриги Магнито

То отдолу Драйвер или,че е нещо токово или,че е хралупа и мое си завираш ко си щеш,как и да е де.
Даже у Мадарката при мехо моеш чуко и щангата да си държиш. ;) Въпрос на вкус и предпочитание.

rosen79

И на мен ми става смешно когато някой ми каже,че трябва да си доплащам допълнително за да ми сложат подлакътници или удобни седалки.В дафа като говорим за него това не е нужно те хората са си го измислили и направили.И в най-скапаната им кабина има подлакатнаци.И в най калпавата им кабина има масичка.Не знам къде си ги видял тея шкавчета за инструменти под седалките.Да не си си ги правил ти?

rosen79