• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Dido

Драйвер получаваш + тея момчета май само са надничали през прозорец на Скания
Не е важно какъв камион караш,важното е да е с осем цилиндъра и да е Шведски

Dido

scaniavolvo

Май,май и на мене така ми се струва.Да си се качвал в Скания и най вече Topline и да казваш,че не ти е удобна незнам къде ще ти е по-удобно.

scaniavolvo

driver1

Преценката за удобство е субективна и това е нормално. Тук става дума за оспорване изобщо на наличието определени дизайнерски решения, или гузното им премълчаване. Това пък и мен ме кара да мисля, че познанията по темата си е по преразказ от други, а не от лични впечатления.

Бриги Магнито

:D :D :D :D ЕКК  бре,ко да праиш преразказваме,а я ми мъцнете Вие у друго освен топлайн качвали ли сте се бре момци. :D :D :D :D :D :D Че кат Ви слушам суперлативите май,май сте пропуснали бая дръгели да навестите.

Dido

Аз нямам намериние да се качвам в друг каквото съм търсил съм го намерил

driver1

Цитат на: Dido - Понеделник, 12 Март, 2012, 20:26:35
Аз нямам намериние да се качвам в друг каквото съм търсил съм го намерил

И преди и след СКАНИЯ-та изредих цяла редица марки и модели камиони и това ми дава база за сравнение. Нито един не даде съвкупност от качества, които да ме накарат да го предпочета. Ако днес имах възможност да избирам, не бих се колебал дори за миг.

pumix

Качвал съм се в топлайн,качвал съм се и в други марки кабини от любопитство кво има вътре,е топлайно ми е назад у класирането.В Р-ка също съм се качвал,само че в тая по малката кабина не помня как точно се казваше и тя уж голема,като я гледаш отвънка-да ама не,при положение че трябва да бутнеш седалките напред за да си опънеш кревата,който и без това е тесен.Мерцедесовата е по-добра-лично мнение.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

kkkvd

Колеги, не разбирам защо е твоя напън да се доказва, че сканията има удобна кабина. Излиза, че или не сте пробвали други камиони или просто сте големи инати... Вярвам че е второто, иначе мненията ви на професионални шофьори олекват...
Продължавам да твърдя, че кабината на Сканията, пред примерно кой да е МАН или ДАФ (особено старите мега спейси) или примерно големите кабини на Мерцедес просто не струва. Сканията има други достойнства, и те са много добре описани в тая тема. Кабината (ако не говориме за ония редките от снимките) ако ще не топлайн да е, Р или Л серия... просто е тясна. А пък за тандемно каране зимно време, ами че то само якетата на двамата шофьори пълнят кабината. Иначе пък, както е тесничка в муцуната, по полските национали е екстра. Пет сантиметра много помагат в някои случаи.

;D

ivopifeca

Хубав камион наистина е Сканията,но си е тесничка,карал съм Топлайн 3 години и го знам от личен опит.Писал съм го и преди-спане само на горния креват,долния не става за нищо,при мене беше постоянно вдигнат за да мога да си дръпна достатъчно седалката назад,за да карам,къде ти това при Дафа-неговата кабина бие Сканията отвсякъде.

rosen79

Момчета,колкото и да се пънете не можете да ме убедите,че тая тясна кабина е по-удобна от огромната кабина на Ман ТГА ХХЛ или на ТГХ-а.За утоплението на кабината няма да говоря,че е ужасно.Печката не струва и пет пари.Тоя на дясната седалка завира,а тоя зад волана се опакова с няколко якета.За вървене изобщо не можем да говорим.Товарите,които караме са дрехи и са не по-тежки от три тона.Вчера на излизане от Франция за Италия един актрос 1844 ни направи смешни в баира,мина покрай нас все едно сме спрели.И сканията е 440кс ама я няма никъква.Са някой ще ми каже,че е с калпав двигател,да ама не.Камиона е на 1 година и е на 240000км.Като отвориш някой джам се получава едно гадно завихряне,че почват да ми бучат ушите.Карал съм и 124-ка и там е същата работа.Последния камион който карах беше актрос 98-ма година и беше сто пъти по-удобен от тази скания.Общо взето скания е много далече от истинските камиони.Единствения и плюс е икономичността и външния вид до някъде.Моторната спирачка е направена на педала за спирачките е по-голяма тъпотия не бях виждал.Не ми се мисли какво се случва ако пътя е заледен.Абе тъпизмите в тоя камион са големи.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

ivopifeca

Колега,моторната спирачка може и да не е постоянно на спирачния педал,има копче до ръчката за ретардера с което може да избираш,дали да се включва ,като натискаш спирачките, или не :)

driver1

СКАНИЯ форевър! :)

ivopifeca

rosen79

Тя тая няма ретардер.Знам че има копче за изключване ама пак е тъпо да я сложат там.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

insalud

insalud