• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

georgi87

О Скания последния камион който бих желал да карам някога през живота си да не дава господ.Голем кеф е да седнеш на пепелив паркинг на т.нар. масичка отвънка и да си плюскаш с компания и в един прекрасен момент да дойде примерно един турчин с Волво и да завърти един два пъти докато си не хареса място да паркира. :D Примера ми не е случаен защото както знаете на турците им е любимото нещо да вдигат пепеляк а по мой лични наблюдения Волвото колкото и леко да го караш вдига възможно най-много пепел.

georgi87

driver1

Джорка, дай още, щот голям смях пада с твоите примери...:) :) :)

driver1

georgi87

Смейте се баце нема лошо ама си е истина тва де съм написал.

driver1

Само си представих как си се вързал за предната решетка и сърбаш шкембе-чорба. А гадния резняк дига пушилка. А после се качваш в кабината, сядаш на пода и си чоплиш между пръстите на краката! хахахахаха

scaniavolvo

Хахахахаха тва като неква реклама е  Драйвър

pumix

Коя е тясната кабина на SCANIA?-Всички,особено Р-ка
Кой камион е с вградени  панорамни фарове?-За едни фарове да го направиме камион на годината,че с друго не може да се похвали
Кой камион е с масичка в решетката?-Предпочитам да съм на закрито
На кой му се дърпа дясната седалка докрай назад.-В другите камиони е достатъчно широко и нема нужда,иначе у новио мерджан
На кой камион му се сгъва скоростният лост.-Мерцедес имат джойстик закрепен за седалката,който най малко пречи
Кой се предлага с опцията ватманка.-МАН,Мерцедес,ДАФ,ама аз съм викал буууу бууу кога това е било модерно
За екстрите на напълно вградения в системата ретардер няма да се спирам , а ще попитам от коя година го предлага SCANIA.-Не съм и фен та да знам ма не са първите мислим
За двата вида окачване на диференциала (комфортно и серийно) малко от вас са са чували.
-Е тука нема как да не признете,че Мерцедес вози по като лодка,е само който се е качвал знае.
Long Line-Това животно го има повече на картинки отколкото в действителност
Share this topic on Facebook
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

georgi87

Цитат на: pumix - Четвъртък, 15 Март, 2012, 23:48:26
Кой камион е с вградени  панорамни фарове?-За едни фарове да го направиме камион на годината,че с друго не може да се похвали
На кой му се дърпа дясната седалка докрай назад.-В другите камиони е достатъчно широко и нема нужда,иначе у новио мерджан
На кой камион му се сгъва скоростният лост.-Мерцедес имат джойстик закрепен за седалката,който най малко пречи
Кой се предлага с опцията ватманка.-МАН,Мерцедес,ДАФ,ама аз съм викал буууу бууу кога това е било модерно
За екстрите на напълно вградения в системата ретардер няма да се спирам , а ще попитам от коя година го предлага SCANIA.-Не съм и фен та да знам ма не са първите мислим
За двата вида окачване на диференциала (комфортно и серийно) малко от вас са са чували.
-Е тука нема как да не признете,че Мерцедес вози по като лодка,е само който се е качвал знае.
Евала баце за тия приказки ще ти сложа плюс,както казваш за тва че има возия пишат на изуст понеже сигурно не са се возили в Мерцедес,МАН или Рено-Магнум.А тва за ретардера неща да го коментирам само ще кажа че повечето от Мерцедесите дето съм карал изобщо нямаха ретардер а само моторна на 2 степени която е много ефективна и добра.  

loshdancho

Цитат на: pumix - Четвъртък, 15 Март, 2012, 23:48:26
Кой камион е с вградени  панорамни фарове?-За едни фарове да го направиме камион на годината,че с друго не може да се похвали
Има ли модел на SCANIA  модел като -AXSOR, LF, или MAN  с тясна кабина?
За момeнта DAF  има фарове на кабината , но SCANIA  ги предлага от 96-97год.
За "масичката" - дали ще седнеш на сандъка или отпред пак си в прахояк, просто има степенка , която можеш да използваш за масичка или пейка.
Седалката се дърпа на всички модели SCANIA и  ти остава място , и пак се предлага от 96-97год. Актроса го предлага това само за най-големият пакет екстри . Освен това вдигна пушилка до небето с тая "нова екстра".
  98г SCANIA  пуска модела с сгъващият се лост. Отделно си има модел "автоматик" - OPTICRUISE с джойстик който също е пречи за разлика от джойсика на ACTOS.
Думате беше за модела с скоростен лост.
Мда вече не се предлагат модели с ватманка- но си е голяма работа.
За ретардера!!!  MERCEDES  дори през 2003год.  не предлага напълно вграден в системата ретардер! Не може да работи на 100% с автопилота... Или пилот или ретардер на автомат, няма бутон   за   изключване на моторната и ретардера зимно време от педала на спирачката .
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

pumix

ЦитатИма ли модел на SCANIA  модел като -AXSOR, LF, или MAN  с тясна кабина?
Ей тая като гледам колко е широка-ма нещо ми се чини по малка и от AXOR.
А коя Скания е толкова широка вътре,говориме за новите Р-ки,с това изкривено табло още няма такава,просто сравни със снимката на Актроса?Коя Скания е със равен под?А Мерцедесите повечето нямат ретардер щото имат едно дето му се вика ТЕЛМА,ама ти не си се качвал у такова,затова и нема как да знеш.За моделите със скоростен лост-еми Мерцедес отдавна са със джойстик,още от 33-ка и 35-ца ги има а те са доооооста стари модели,това за влекачите де иначе си турат лостове по самосвали,бетоновози ама там не се търси комфорт много,много.Та когато Мерцедес са слагали тия джойстици Скания са турали лостове до тавано.Това с масичката или пейка ли кво е там на решетката е банално вече,както казах предпочитам на закрито,не навънка по столчета,сандъци,пейки и незнам си още какво,също и тия фарове дето ги фалите толкова,еми аз на всеки друг камион мога не два,а двайсе да си сложим.

loshdancho

Ти явно се правиш на не разбрал- коя кабина като модел отговаря на AXSOR.
Няма такава!
Показната е просто   малка кабина не е тясна!
SCANIA  не предлага  тясна кабина за влекачи.... Сам съди кой мисли за шофьора...

pumix

Е това на снимката,ако не е влекач и не е тясно,значи съм луд,даже съм виждал точно с такава кабина в предишната фирма,където работех,дърпаше гондола последно,а преди това контейнери.А за AXOR-a точно тая кабина си му отговара като размери и пространство.

loshdancho

Тя е малка но е широка ,повтарям широка.
Степенките са на широчината на калника и кабината.
На Ман, Мерцедес , Даф. кабината е по-тясна от калниците и степенките.

pumix

Специялно на Axor-a да,съгласен съм.Това все пак е турски Мерцедес,но точно тази кабина на Скания си е малка качвал съм се в такава и единственото,което ми хареса беше кантара на таблото,който ти показва натоварването на задния мост-нищо друго.

rosen79

Актросите още от 99-та година са с прибиращ се джойстик на зад!!!И кое не и е тясно на тая кабина?Пак казвам в момента карам R440 TOP LINE и вътре е адски тясно.Ако за вас тая кабина е широка,значи кабината на ман,даф,мерцедес магнума са огромни.Относно ретардера,за какво им е на мерцедес ретардер след като като опнеш моторната на втора степен забива муцуната все едно си скочил на кучките.Мерцедес няма нужда да слагат копче за включване и изключване на моторната те са пресметнали,че ще ползваш моторната само когато е необходимо.А кабината на аксора само изглежда тясна от вън.Забравих да спомена за прословутите фарове от горе.Тея фарове освен да заслепяваш отсрешния за друго не стават.В мъгла е немислимо да ги ползваш.Такова перде правят пред теб,че не е истина.За да вършат работа в мъгла трябва да са ниско долу.Ама това е измислено от другите марки истинските.хахахахха
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

ivopifeca

Значи,Сканията е добър камион,нека не си кривиме душите!Но...тесна си е бате,както и да я погледнеш отвътре-тясна е.Карал съм и Ман тга тясната кабина с надстроика,както колегата по горе се изрази с издутите калници,ами отвътре ми е по комфортна от тази на Сканията,кревата ти е креват,докато карам коленете не ми опират,като в Сканията при превключване на 4-та,да трябва да си местя десния крак навътре...мани,мани,за 124 става въпрос!И нещо друго,спрете до някоя Скания и вижте разтоянието от предното стъкло до задната стена на кабината,там откъдето започва задния споилер,забележете колко е по къса от повечето други марки,особено от Ман,ДАФ,от тука става ясно защо няма долен креват като хората,и защо дангалаци като мене трябва да го вдигат за да могат да си нагласят седалката,говориме за Топлаин-а.

ivopifeca