• Welcome to Форум на българските шофьори.

Scania

Започната от loshdancho, Събота, 13 Август, 2011, 22:39:29

« назад - напред »

0 Потребители и 3 гости преглеждат тази тема.

scaniavolvo

Цитат на: driver1 - Неделя, 18 Март, 2012, 19:51:14
  В БИОМЕТ началството не даваше пари за хладилници и затова нашите бяха без, но не съм казал, че заради това, че моя е нямал хладилник значи марката е боклук, та не се е сетила един хладилник да сложи. Всъщност е както си го поръчаш - когато няма хладилник, мястото му е заето от голям плъзгащ се шкаф.
А ей това исках и аз да обясня.Агорното легло ,което е отпре е някъде докъм 2004 година-със старите решетки които са

scaniavolvo

loshdancho

Роска  Има братче и седалка от дясно на въздух, и шкаф с масичка и , просто на такъв модел си попаднал.
Едно време на Златна Панега цимет работеше една SCANIA  R 420 без никакви екстри - дори стъклата не бяха на ток, огледалата също, нямаше дори дисплей на таблото,  така беше поръчана и шофьора псуваше като теб марката.
За което естествено от SCANIA  нямаха никаква вина.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Бриги Магнито

Арно де Драйвер ,разбрахме още първите сто пъти като ни мъцна,а ти разбра ли,че да се говори за дръгел колко здрав,комфортен и т.н. да се говори със суперлативи,а в действителност истината да е друга (не легендата,а истината) е малко смешно,но как и да е,че викам некой поп Ви венчав за пустата ,,Калдърам кокона,,

driver1

Такова чудо пък - дясна седалка без въздух за пръв път чувам! Ще излезе, че не камиона не струва, а съответния шеф е пълен боклук. :)

rosen79

Не съм казвал че е боклук,а че е супер тъпо такива неща да няма заводски,а не след изваждане на още куп пари.Като си взимаш ес класа ти я дават с всичките екстри за модела нали?А вече ако искаш допълнителни си доплащаш.А топ лайна на сканията е ес класата на тази марка,поне така мисля аз.За мен е безумие камион 2011г да няма подлакатници на седалките пак казвам заводски.Безумие е също камион 2011г да няма ретардер заводски.Има още много тъпотии които не мога да ги възприема и не само в скания има ги във всичките марки.А шефа не е виновен,виновни са тея дето саму давали акъл.Човека до преди година изобщо не се е занимавал с камиони.И тук един негов роднина го навил да ги купи камионите и да започне да кара към една испанска фирма.Да ама никой не му е казал какво трябва да купи.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

SEMPER

Цитат на: driver1 - Неделя, 18 Март, 2012, 19:27:20
, или, че пък масичката била за пътника, а не за шофьора, ми звучи несериозно и доста дилетантско.

Не е дилетантско, а иронично  ;)

Много ми ми е смешно как некви тенекии на колела могат да доведат до разпри подходящи повече на тема Левски-ЦСКА

Цитат на: rosen79 - Неделя, 18 Март, 2012, 19:59:46
Не съм казвал че е боклук,а че е супер тъпо такива неща да няма заводски,а не след изваждане на още куп пари.Като си взимаш ес класа ти я дават с всичките екстри за модела нали?А вече ако искаш допълнителни си доплащаш.

Па като са ти я дали S класата с сичките възможни екстри, кви ще са тея още по  допълнителни, дето ще сакат паре за тех - перка у гъзо на собственико ли  ;D ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

loshdancho

Цена гонят нашите шефчета, Ако може и без това и без онова(за какво му е). Един шеф даже ни питаше :
-За какво е ретардера, че ми искат още 10000 за него.....
И да Дайвър 80-90-% от камионите ,които съм карал дясната седалка  без въздух...
Дори Мерцедес Е5 MP2 ACTROS .

driver1

По-скоро е пълна тъпотия, ако има марка камиони, която да те задължи да купиш оборудване, което не искаш. Политиката е по-скоро обратната - дава ти се възможност клиента сам да конфигурира оборудването си. Абе ти никога ли не си купувал, ако не камион, поне нова лека кола?

rosen79

Айде кажи ми един дето да не иска ретардер?Поне такъв дето е запознат с камионите.Всеки един собственик на камион,който знае за кво иде реч знае,че ретардера му спестява доста разходи за напред като смяна на накладки и дискове.Всеки един собственик,който има най-малка представа за кво иде реч,знае какво трябва да има в камиона му.И  вярвам никой няма да откаже това нещо да му го дават заводски срещу торбата с пари която дава.А не като моя началник който до вчера е бил еди къв си и днес се захваща с транспортния бизнес без изобще да има на идея тея камиони с какво трябва да са оборудвани.Друг е въпроса,че има и такива дето знаят,но им изнася да не дават пари за такива неща щото не им дреме за мен или тебе че ще ти е неудобно,че ще се мъчиш и така на татък.Както казах като си взимаш ес-класа я взимаш с всички екстри.А ако не искаш екстри не си взимаш ес класа,а си взима кола без екстри.Ето на пример аз климатик в кола не обичам и съм си взел кола без клима.Да ама новите всички са с клима,който никога няма да използвам,но ще трябва да се примиря и да си взема кола с клима.Нали новото трябва да е по-добро от старото Уж.
Срещу Ман и Мерцедес да тичате,пак не можете да ги стигнете

stoan

Става страшно.Дано инженерите на SKANIA не влизат в този форум,защото може да предложат работа на някой и ще трябва да ходи във Финландия.

Бриги Магнито

Цитат на: stoan - Неделя, 18 Март, 2012, 20:26:30
Става страшно.Дано инженерите на SKANIA не влизат в този форум,защото може да предложат работа на някой и ще трябва да ходи във Финландия.
У Финландия ли ги делкат бря?

stoan

Така съм чувал SKANIA у Финланско VOLVO у Шветско.

loshdancho

Айде премести завода на бърза ръка...
А иначе до колкото знам има заводи в (не съм сигурен)Русия и Бразилия плюс  Швеция, сега разбрах , че има и в Холандия.
wikipedia:http://en.wikipedia.org/wiki/Scania_AB
Scania има десет производствени мощности в Швеция, Франция, Холандия , Аржентина , Бразилия , Полша , и Русия

Бриги Магнито

Чуйте са ,смислих се да ви кажа.Значи Скания мое да е убав дръгел само ако е проектирана у Финландия и сглобена у Санкт Петербург у петък следобеда инак тц не стаа.

loshdancho

Петък след обяд завода в Санкт Петербург не работи, има алкохолен полуден...
Все пак качество преди всичко.

loshdancho