• Welcome to Форум на българските шофьори.

Държави и пътища

Започната от admin, Вторник, 21 Декември, 2010, 09:57:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Утре се качвам на ферибота на Оряхово за Бекет. Миналата седмица обърках пътя в Румъния и вместо към Александрия, отидох в Корабия. Думите не стигат да опиша за каква мизерия иде реч. А най-кошмарното беше едно преминаване срещу знак, забраняващ преминаване на МПС с тегло над 1.5 тона при тотал на композицията 39.5 тона. Просто нямаше никаква алтернатива и се чудя как не им паднаха мостчетата.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

dmxl

Цитат на: admin - Вторник, 21 Декември, 2010, 20:20:57
Цитат на: ifchu - Вторник, 21 Декември, 2010, 19:45:38
imter, я па ти че Румания си е цвете пред нас

Скоро даваха някакъв репортаж по телевизията за участъка Банско - Пловдив през Юндола и видях мост като в Румъния. Виждаше се арматурата на моста. Мислех, че сме по-напред от тях, но сега борбата за по-калпави пътища продължава с пълна сила.
Здравейте и от мен, много се зарадвах като видях че го има този форум, искренно се надявам да го развием и да бъде полезен на 100% от колегите,относно по темата мисля че във Франция са наи-добрите пътища,а по пътя Банско-Пловдив през Разлог и Велинград дано да не ви се налага да минавате
Scania Power

dmxl

Scania Power

Trucker_Boy

Цитат на: dmxl - Събота, 29 Януари, 2011, 17:59:10
Цитат на: admin - Вторник, 21 Декември, 2010, 20:20:57
Цитат на: ifchu - Вторник, 21 Декември, 2010, 19:45:38
imter, я па ти че Румания си е цвете пред нас

Скоро даваха някакъв репортаж по телевизията за участъка Банско - Пловдив през Юндола и видях мост като в Румъния. Виждаше се арматурата на моста. Мислех, че сме по-напред от тях, но сега борбата за по-калпави пътища продължава с пълна сила.
Здравейте и от мен, много се зарадвах като видях че го има този форум, искренно се надявам да го развием и да бъде полезен на 100% от колегите,относно по темата мисля че във Франция са наи-добрите пътища,а по пътя Банско-Пловдив през Разлог и Велинград дано да не ви се налага да минавате

Добре дошъл в форума колега ;)
И според мен едни от най-добрете пътища са в Франция
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

Ето и една снимка с цените на винетките в Румъния. Сериозно ни изпреварват.

admin

Вижте какви цени са сложили румънците на винетките си.

Trucker_Boy

Това на Надлак ли е ? Аз имам снимка от Русе но те са едни и същи  ;D
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

admin

loshdancho

И малко лоши пътища!! Грузия ( Батуми) , околовръстното на  Тбилиси; Армения тунела  на Спитак (3,5 м минава се по средата) и  баира на Спитак  при -17
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Michael

Около връсното на Тбилиси още ли не са го оправили? (ако някой е минавал скоро от там).
А преди време на Спитака имаше трактори който те дърпат ако закъсаш,сега незнам дали е така,също има много хубава гледка от върха.

loshdancho

Цитат на: Michael - Понеделник, 04 Април, 2011, 01:24:02
Около връсното на Тбилиси още ли не са го оправили? (ако някой е минавал скоро от там).
А преди време на Спитака имаше трактори който те дърпат ако закъсаш,сега незнам дали е така,също има много хубава гледка от върха.
Всичко си е същото . Между 10-24 януари  бях там.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

geo.dim

По мое скромно мнение- мисля, че е Испания с новите си (налятите евро пари) и това, че имат доста начесто паркинги. И няма какво да се чуди човек, къде и кога да спре за почивка.Лошото е че повечето са черни.

Като развита пътна мрежа- безпорен фаворит си е (за мен) Германия. Толкова много аутобани- че чак не е за вярване. Човек да се чуди по кой маршрут да мине ... или да си избере. Проблема е с паркингите...

Австрия много ми харесва, но аутобаните им (и националите) са пълни със забрани. Най често -безмислено са ограниченията. Веднъж управлявах трак кой не вдигаше над 75 км/час. Само кой не ме бе срещнал- само той не ми бе теглил майната.

Франция - аутобаните не са лоши, но с ограничения. За националите- карал съм и по лоши от нашите. Тесни, с отвори в асфалта, и често бордовете, ако не заема двете платна ще отнесат постройка в населени места. Но пък Айретата им цена нямат!

belcho

Преди няколко дни снимах как запълват последната дупка по маршрута, по който пътувам редовно в Румъния - малко след Зимнич (ферибота за БГ). към Рошиори да Веде.
След това по Е70 чак до Унгария нямаше дори и една дупка. Евала на румънците!

belcho

Май съм пропуснал да напиша, че това не само беше последната, но и ЕДИНСТВЕНАТА дупка по моя маршрут в Румъния отворила се след зимата.И се вижда колко народ е мобилизиран да я запълни...Изкефих се максимално на мамалигарите...На 05.06. пак минах оттам и гледам работят по разширяване на Е 70 с още 2 платна в участъка Крайова към Алексндрия.Такава организация са направили,че работят от двете страни на съществуващият път и изобщо не се пречи на трафика...Каквото и да си говорим румънците са по организирани от нас.Не, че това е много трудно де.

DeDo Vi

и аз да качим някоя снимчица, на пътища по които съм карал, а ми се ще хич и да не съм стъпвал на тях.

DeDo Vi

ето и още

DeDo Vi