• Welcome to Форум на българските шофьори.

Укрепване на товара-начини и приспособления

Започната от LKW, Вторник, 22 Ноември, 2011, 00:22:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivopifeca

Цитат на: матадора - Четвъртък, 10 Януари, 2013, 19:20:29
Това означава,че тресчотките ги закачаш на носещите греди на полуремаркето,нали?А как постъпваш,когато коланите ти се падат над гумите?
Не просто се закачат не за шасито,а непосредствено за платформата,поне аз така съм правил.

ivopifeca

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: LKW - Неделя, 13 Януари, 2013, 22:24:39
Нищо им няма на коланите.Принципно долу над куката , между колана и шасито се слага малко парче дървено трупче.Така куката се държи по ъгъл и не може да отплесне.Иначе ако ръба на шасито е чак толкова остър се слага парче гума.

Преди години товарих железа от Швеция. И имаше много скъсани куки (в случая може да се варира напред или назад, не е проблем, че не са на точното място). Товара е нисък и единственото по-лошо е 90 градусов ъгъл. И така си спомням, бяха се протрили леко. Ако е висок товара ще се получи "S" - образно. Последните години, съм карал само щора без капаци и там няма такива проблеми. Сега карам и с капаци, за сега не ми се е налагало да ги слагам така.

Как е решено при новите ремаркета щора с капаци? Специално и теб те питам, предполагам имаш наблюдения!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

LKW

При новите ремаркета щора-капак има повече на брой уши(текелажи) през около 50см разположени като на старите ремаркета.Има ремаркета който имат два канала отляво и отдясно по цялата дължина на пода до капаците ,ушите се скриват в тях има и без канали и всяко ухо си има дупка.Просто при новите ремаркета има повече уши.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

popi6ka

admin

Цитат на: popi6ka - Понеделник, 14 Януари, 2013, 21:08:48
Разкажете нещо и за укрепване при автовоз

Има цяла тема с много описания и снимки относно превоз на автомобили. Потърси във форума и ще я откриеш.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

bojo

Цитат на: LKW - Понеделник, 14 Януари, 2013, 00:27:26
При новите ремаркета щора-капак има повече на брой уши(текелажи) през около 50см разположени като на старите ремаркета.Има ремаркета който имат два канала отляво и отдясно по цялата дължина на пода до капаците ,ушите се скриват в тях има и без канали и всяко ухо си има дупка.Просто при новите ремаркета има повече уши.

Само да имаш мерак да връзваш. 8)
Божо

Гумено пате

Благодаря и аз на колегите за полезната тема. Аз ей това намерих в нета, много полезни схеми за обезопасяване има.

Ето и връзка към документа:
http://ec.europa.eu/transport/road_safety/vehicles/doc/cargo_securing_guidelines_en.pdf
Идеалния камион е с инерцията на локомотив и надеждността на печка с дърва.
-------------------------------------
"Down with the revs, up with the load"

emil.milkov

Здравейте, интересуват ме тези противоплъзгащи подложки. Глетам тука се продават на парчета 25/30 см. В нета по клипове са на ленти. Дайте някакво разяснение  какви изискват в чужбина и от къде могат да се  купят.
Благодаря предварително

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: emil.milkov - Четвъртък, 27 Февруари, 2014, 19:30:22
Здравейте, интересуват ме тези противоплъзгащи подложки. Глетам тука се продават на парчета 25/30 см. В нета по клипове са на ленти. Дайте някакво разяснение  какви изискват в чужбина и от къде могат да се  купят.
Благодаря предварително

Където се изискват и има нужда на мен са ми давали безплатно. Например хартия на рулони, ъгли и колани се плащат. Ако са по-стабилни подложките, ще можеш да ги ползваш многократно.

emil.milkov

Някой друг може ли да разясни за тези подложки?

admin

Цитат на: emil.milkov - Сряда, 05 Март, 2014, 11:43:54
Някой друг може ли да разясни за тези подложки?

Аз съм товарил хартия на рулони и под тях слагаха сини на цвят подложки с приблизителен размер 1 метър на 20 сантиметра и дебелина около 4-5 милиметра.

emil.milkov

А имате ли идея от къде мога да закупя въпросните ленти? И по колко се изискват да се подлагат?

Красимир Тодоров

Какво има да се разяснява. Обикновено са черни.
Откъде се купуват обаче, не знам...

admin

Цитат на: emil.milkov - Сряда, 05 Март, 2014, 12:24:49
А имате ли идея от къде мога да закупя въпросните ленти? И по колко се изискват да се подлагат?

Например от тук - http://bulsof.com/products/rubber/industry/anti-slip.html или от тук - http://www.tallpack.bg/%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BF%D0%BB%D1%8A%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5/regupol

Струват ми се обаче някак много специални. Тези, които ми даваха на мен за хартията бяха едни съвсем обикновени сини на цвят подложки, които се изхвърлят след транспортиране на стоката.

admin