• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся работа за международен шофьор без стаж

Започната от 6umahera, Вторник, 31 Януари, 2012, 13:57:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

6umahera

Здравейте Колеги, търся си работа като международен шофьор. Имам почти всички документи(без АДР) и всички категории, но както знаете навсякъде искат стаж. Иначе съм излизал поработил съм малко, но това е не повече от 5 месеца.
До колкото разрових в нета само за Пимка се споменава, молбата ми към вас е, ако може да ми кажете някоя фирма където имам шанс.
Благодаря предварително.

Причина за редакцията:
                  сам - съм
              кадето - където
         навсякаде - навсякъде

6umahera

Boroman21

Ми че малко ли са 5 месеца бе колега , ако отидеш някъде на интервю казваш 1 година и така.Иначе разрови се в jobs.bg там гледам има доста обяви Сомат  , Дискордия , Ким и т.н.Да знаеш да не очакваш големи мангизи обаче , защото ще останеш разочарован.Пари само на вън в доказалите се фирми.Успех

Boroman21

iterman17

va4etoo

Преди седмица взех Е категория и си търся работа. Ако може някои да ми каже някоя фирма, в която мога да започна работа на двойка, много ще съм ви благодарен на всички.

Don_Bazilio

Цитат на: Boroman21 - Вторник, 31 Януари, 2012, 15:19:54
Ми че малко ли са 5 месеца бе колега , ако отидеш някъде на интервю казваш 1 година и така.Иначе разрови се в jobs.bg там гледам има доста обяви Сомат  , Дискордия , Ким и т.н.Да знаеш да не очакваш големи мангизи обаче , защото ще останеш разочарован.Пари само на вън в доказалите се фирми.Успех
Чух от познати, че в БГ заплатите на колегите били 700-900 евро. А някои дори плащали от тез пари и нафта...

Don_Bazilio

Мой близък с С+Е, АДР и всичко останало като документи търси работа. Има 1 месец стаж по релацията Дания - Испания. На 52 г. е със стаж като шофьор кат С над 10 г. Сериозен и отговорен е. Телефона му е 0898764604 - Христо Стоянов. Някой може ли да помогне?

Boroman21

Колеги от днес съм официално без работа , та търся и аз някъде където да ме вземат като шофьор(двойка, тройка няма значение).Притежавам Ц+Е , АДР(основен курс) , дигитална карта , психо , паспорт и само си чакам картата за професионална компетенция до 1-2седмици.Нямам стаж никакъв  , но благодарение на форума научих основни неща също имам и огромно желание.На 23години съм , не семеен , не пия и не пуша .
Тел.
0899270250-Борян

Don_Bazilio

Цитат на: Don_Bazilio - Понеделник, 27 Февруари, 2012, 11:05:07
Мой близък с С+Е, АДР и всичко останало като документи търси работа. Има 1 месец стаж по релацията Дания - Испания. На 52 г. е със стаж като шофьор кат С над 10 г. Сериозен и отговорен е. Телефона му е 0898764604 - Христо Стоянов. Някой може ли да помогне?
Други?

ицо

Не че нещо, ама на 23 години да се качваш на ТИР не е сериозно. Успех на всички в намирането на работа  ;)

Zepp44

Според тебе човек кога трябва да се качи на 50 ли ? Аз тръгнах на 21 даже  ;)

LKW

Цитат на: ицо - Понеделник, 27 Февруари, 2012, 15:07:35
Не че нещо, ама на 23 години да се качваш на ТИР не е сериозно. Успех на всички в намирането на работа  ;)

Що така?Това е сигурно зарати TIR-карнета нали?Ако камиона не е по режим TIR и е без карнет и затворени табели ,може ли?
Колега много грешни е това мислене ,"млад ли е нестава, стар ли е карач е" повярвай ми.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

mylord56

Цитат на: LKW - Понеделник, 27 Февруари, 2012, 17:52:05
Колега много грешни е това мислене ,"млад ли е нестава, стар ли е карач е" повярвай ми.

Моето мнение съвпада. Виждал съм млади колеги, които се справят отлично с професията, както и стари, които биха могли да им завиждат.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

va4etoo

Някой можели, ДА каже къде  може да почнем без стаж, ако знае да помогне в кои фирми ще съм благодарен.

Някои - Някой
         каде - къде
           сам - съм

ицо

Окей, де. Кво ми скочихте всички :)
Просто споделих мнение. Не знам кой работодател би наел международен шофьор на тези години, освен ако нямаш някой роднина или приятел който да ти подаде ръка. Ако нямаш такива ще трябва да започнеш от нулата и да чакаш твоя момент, което може да отнеме години, месеци, а е възможно и никога да не дойде.
Искрено се надявам да имаш късмет  ;)

O4ilatia

Почти актуална информация от 22.02.2012г. : Фирма ПИМК гр. Пловдив . Вземат и без стаж , но все пак искат да се качиш на камиона и да покажеш , че знаеш къде са педалите , волана , огледалата и най-важното , как да ги използваш.Искат съответните категории, диг.карта,проф.компетентност / ако нямаш май на място можеш да се запишеш в курсовете / АДР , свидетелство за съдимост , медицинско съгл. наредба № 3 от 2011 , валиден международен паспорт . Предлагат : Който е решил да започне искат да подпише три годишен договор за работа при тях , по време на който те водят шофьор стажант или ученик / не знам дали в това няма някаква уловка по отношение на бъдещото заплащане / .При нарушаване на договора от твоя страна си задължен да им заплатиш неустойка в размер на 5000 лв. Някои колеги споделиха по-горе , че се подписва и запис на заповед за посочената сума , но ми се струва , че няма логика , ако това е посочено в договора . Обещават за първите два курса по 15 евро на ден , а за следващите по 30 . При надвишаване пробега от 10 000 км. за първите два курса по 7 ст. на км. , за по-нататък по 10-12 ст. Ако за в бъдеще някой задобрее толкова , че му възложат да обучава друг, тогава дневната надница се увеличава на 35 евро. Удръжки - 10% от месечното възнаграждение , докато се съберат 2000лв. уж за покриване на евентуални повреди по вина на водача / а пък същевременно са застраховани задължително , ама това според мен си е живо дране и безлихвен кредит / които при напускане ти възстановяват. Май имало и някаква твърда заплата от около 260 лв. върху която те осигуряват и ти правят удръжки , но там не съм много наясно !
Това е , което знам , пожелавам ти успех и дано да съм ти бил полезен !

малко пропуснати и сбъркани букви в думите, редактирах го за да се чете по гладко

O4ilatia