• Welcome to Форум на българските шофьори.

Маневриране на хенгер с ремарке

Започната от imter, Понеделник, 14 Февруари, 2011, 19:26:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

trenti

"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат!"

trenti

"Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат!"

Volvo FH16 700

Ти австралийците, не ги мисли, знаят те, ама се правят. Тука на клипчетата, че не могат, не щат да кажат ква е тайната. Ние тука, на Стария континент, някой ден като се научим с две да караме назад. Те вече сигурно с по десет ремаркета, ще го правят отведнъж. Знаят си хората работата, само това ще кажа.

Volvo FH16 700

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Ето ви и друг горски с неговия вариант на маневриране  ;)

И едно нормално маневриране от нормален шофер.

Обратен завой от същия нормален шофер

Volvo FH16 700

Сигурно си забелязал с тоя MAN, колко клипчета има. Не казвам, че човека, не е опитен и не е добър, но може би,  ако не е крана, не го виждам как ще го обърне този  камион. Но може би роля играе и разположението на осите, на онзи другия от клипчето с Actros-а, по доста по-различен начин му се извърта ремаркето и сякаш е по-маневрено от този тип.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Volvo FH16 700 - Събота, 09 Юли, 2011, 20:30:38
Сигурно си забелязал с тоя MAN колко клипчета има.не казвам че човека не е опитен и не е добър,но може би ако не е крана,не го виждам как ше го обърне тоз камион.Но може би роля играе и разположението на осите,на онзи другия от клипчето с Actros-а по доста по-различен начин му се извърта ремаркето и сякаш е по-маневрено от този тип
Баце дай линк на Тракторса ,който имаш предвид и да зафатеме спамо.

Volvo FH16 700

Ето го,даже ти си го писал ако става дума :)
Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Понеделник, 14 Февруари, 2011, 20:21:48

гледай теглич ,преден мост и съответно гъза на влекача

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Баце чуй са и на двата вида им викат хенгер на този с Мана некой му викат тандем,люлка и сигур още нещо,на Тракторса си е ремарке,некои му викат чисто ремарке.Са те светнем там де вдига ремаркенцето пича от Мана мисията за обръщане и на двата вида поне за мен е мисия невъзможна.Разликата в двете ремаркета се състои в няколко неща ремаркето на Тракторса е вида ремарке с най-малко изнасяне на завой напреден ход на Мана е второ по този показател а на последно место е полуремаркето или некои му викат прицеп,това им е разликата напред като караш.Разликата назад е в следното най-лесно се връща полуремаркето след него е люлката или тандемното и най-кофти за връщане е ремаркето.
За обръщане на 180 градуса с една маневра най-добро е полуремаркето и след него са другите два модела.
Тва според мен сега чети и мъцай ти кво мислиш или имаш напредвид та да продължим спамо как си му е реда.
Имай напредвид,че шоферите ни четат в момента и се спукват от смех,но хич да не ти пука,на мен не ми пука тъй че мъцай.

Volvo FH16 700

абе аз хубаво мъцам ама за обръщане на 180° не е еднакво лесно с тандема и чистото ремарке,според мен с едното е по-лесно от с другото,но кое от 2-те е най-лесно след полуремаркето.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Volvo FH16 700 - Събота, 09 Юли, 2011, 21:05:20
абе аз хубаво мъцам ама за обръщане на 180° не е еднакво лесно с тандема и чистото ремарке,според мен с едното е по-лесно от с другото,но кое от 2-те е най-лесно след полуремаркето.
Според мен баце с една маневрица говорим и двете ще обърнат почти еднакво.Виж при 180 " градуса с маневри ремаркето има преднина само когато е наистина тясно иначе поне според мен тандема и полуремаркето ще са си фаворити.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Баце при една маневра на 180* от значение е дължината на влекача не вида на ремаркето.Това правило отпада когато е тясно и се налага допълнително маневриране.

loshdancho

Преимуществото на дългия теглич и липсата на задна броня
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Volvo FH16 700

Е този ме утрепа направо,тъкмо се канех да питам дали е възможно да разтовари и камиона без да откача ремаркето :P

BoBy_BoY

Значи, толкова точни ,маневри не съм виждал! Ами, той нито един път не се повтори, бааа си! Като си помисля кви пилци има,... по сума и време търкаля на тахото само до като паркира.

loshdancho

Ако и ти всеки ден разтоварваш поне по 5 курса на едно и също място си мисля ,че и ти ще го направиш без проблем.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Boroman21

Ремаркето си дава доста голяма свобода , но си трябват доста умения ;)

Boroman21