• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся да купя Томтом за камион !!!

Започната от !.!.!, Четвъртък, 23 Февруари, 2012, 16:31:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Цитат на: BoBy_BoY - Петък, 24 Февруари, 2012, 01:27:01
Аз от 3-4 години ползвам системата им! Но, незнайно защо в последната ми навигация липсват държави като Люксенбург, Литва, Латвия и Естония ???.
Баце те тия държави биха кепенците за тва,за едната ориентир е мириса на дизел ,навигация ти не требе.

Бриги Магнито

ivo_bang

Цитат на: ?.?.? - Четвъртък, 23 Февруари, 2012, 18:53:48

Склонен съм до 200 лв.за добра машина, в противен случай, по -добре да си взема нова.
За камионските карти ти трябва TOMTOM "GO'' ,а за 200 лв. много трудна работа да го намериш.Аз имам 1 ''xl''с карти по избор,голям екран,почти нов и го продавам за 120 лв.ТомТом за източна Европа си е много назад,примерно от Garmin,препоръчвам ти 3хх,6хх серия с тях ще имаш най-малко главоболия.

ivo_bang

vraykov

Да посъживим темата малко.

Добър ТомТом за 200лв. трудно ще намериш. Да си купиш нов... недей, защото след 1 година като му остареят картите ще трябва да си купуваш нови за същата цена (разбирай-новите не могат да се разкодират и да ползуват пиратски карти).

А що става въпрос за ТомТом, това е най-добрата навигация за камион за Англия, Германия, Австрия, Испания, Италия (нямал съм възможност да я пробвам на други места). Но за да е така трябва да е с актуална камионска карта.

Препоръчвам TomTom GO 720,730,920,930 - оптималният вариант цена-качество-поддръжка.

Не искам да оплювам другите навигационни устройства, кой с кавото си е свикнал, но ще вметна само, че аз имам на таблото, Sygic, IGO и ТомТом. За Garmin и камион изобщо не искам да говоря - mission impossible. Garmina става само за офроуд, понеже има много ентусиасти, които произвеждат карти за офроуд за тази навигация.

Huligan

vraykov

става да. само че трябва да го пипне някой който е наясно как да смени bootloadera и софтуера с камионски. ако ти се занимава търси тук: http://forum.pocketbulgaria.com/viewforum.php?f=52&sid=2ab90443676584cc92a65672d73f85ba

admin

Цитат на: vraykov - Сряда, 11 Юли, 2012, 22:26:14
става да. само че трябва да го пипне някой който е наясно как да смени bootloadera и софтуера с камионски. ако ти се занимава търси тук: http://forum.pocketbulgaria.com/viewforum.php?f=52&sid=2ab90443676584cc92a65672d73f85ba

Смяната на буутлоадера е доста рисковано начинание и в резултат на това може да се сдобиеш с една напълно неработеща навигация. Който не разбира, въобще да не прави подобни неща. В доста руски форуми с големи червени букви се предупреждава, че при някои навигации по необясними причини след смяна на буутлоадера всичко приключва по този начин.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

vraykov

Мдаа, точно така! И точно заради това можем да се върнем по-нагоре и да обясним, че ТомТом GO, със камионски софтуер и актуални карти, трудно ще се намери за 200лв.

p_tanev

колеги някой има ли инфо за навигациите от този сайт  http://iskamgps.com  (дали стават или не) ако не да залагам на доказаните и по-скъпи марки(том том и гармин) ::)

seal

Каквато и навигация да си избереш ако ще и за самолет да е, не можеш да и се довериш. Купи си чаршафи за страните които пътуваш, защото на чаршаф най нагледно се вижда маршрута. Карай международни пътища и гледай знаците и нема да имаш проблеми.

loshdancho

Цитат на: seal - Неделя, 02 Декември, 2012, 20:30:05
Каквато и навигация да си избереш ако ще и за самолет да е, не можеш да и се довериш. Купи си чаршафи за страните които пътуваш, защото на чаршаф най нагледно се вижда маршрута. Карай международни пътища и гледай знаците и нема да имаш проблеми.
Особено ако караш Чехия и Словакия национал.... не става с навигация.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

driver1

Цитат на: seal - Неделя, 02 Декември, 2012, 20:30:05

Ти направо разби техническата революция на пух и прах и върна нещата едно 20г. назад. Явно не возиш групажи в градове като Париж например, да видим тогава как ще се оправяш с "чаршафи"...

vraykov

Всеки си избира сам какво да го води. Според това какви курсове кара, къде и с колко време разполага. На колегата само искам да кажа, че тия с чаршафите останаха само в България да работят за по 800 евро на месец. И след това се оплакват от работодателите. Ами не ви ходи на стажа да си мислите че най-важната електроника в кабината е Булсаткома колеги.

loshdancho

Всички навигации работят на запад от Унгария, но минеш ли в соца не става нито една.
Говоря за пътя не за адреса, там в града е по лесно с навигацията... ако го има адреса.
Примерно най-новите карти на Нафтек имат сумати грешки, Една от тях е че не те пуска да минеш през Вършан... забранено било в Кишинеу Крис, И на самата граница ти дава забрана..
На Калотина е подобно,  нищо че си го знаем, но е дразнещо  да се опитва да те набута през леките коли.
Множество черни пътища са отбелязани като първокласни и те кара да минаваш през тях.
За Чехия и Словакия национала да не говоря,  че иска да обикалям по 200 км заради забранени мостчета, на които никой не обръща внимание.
В Румъния няма нито една нова магистрала.
За Сърбия  Национал също не става, забивате през най-лошите пътища.
За Бюрм и Черна Гора също. 
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

seal

Аз пък колега искам да ти кажа, че на пътя всички сме равни. Ако можеш да помогнеш го направи не го мисли. Това за колко работим какво значение има.

admin

Цитат на: loshdancho - Неделя, 02 Декември, 2012, 20:49:45
Всички навигации работят на запад от Унгария, но минеш ли в соца не става нито една.
Говоря за пътя не за адреса, там в града е по лесно с навигацията... ако го има адреса.
Примерно най-новите карти на Нафтек имат сумати грешки, Една от тях е че не те пуска да минеш през Вършан... забранено било в Кишинеу Крис, И на самата граница ти дава забрана..
На Калотина е подобно,  нищо че си го знаем, но е дразнещо  да се опитва да те набута през леките коли.
Множество черни пътища са отбелязани като първокласни и те кара да минаваш през тях.
За Чехия и Словакия национала да не говоря,  че иска да обикалям по 200 км заради забранени мостчета, на които никой не обръща внимание.
В Румъния няма нито една нова магистрала.
За Сърбия  Национал също не става, забивате през най-лошите пътища.
За Бюрм и Черна Гора също. 

Движим се в правилната посока, щом в Благоевград вече най-новите карти за iGO започнаха да предупреждават за забранени улици за камиони.

admin