• Welcome to Форум на българските шофьори.

Двигателно масло

Започната от admin, Понеделник, 14 Май, 2012, 17:09:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Предпочитано масло?

Синтетично
5 (25%)
Полусинтетично
10 (50%)
Минерално
5 (25%)
Нямам мнение
0 (0%)

Общ брой гласове: 19

!na

Цитат на: admin - Вторник, 15 Май, 2012, 02:08:24
А като марка какво масло ползваш? ... А и да попитам останалите колеги на какъв пробег на маслото залагате? Аз го сменям на 10000 км.

Досега бях с масло на производителя, интервалът за смяна при мен е 15 000 км или 1 година.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: admin - Вторник, 15 Май, 2012, 02:49:14
Дане, не съм с евро-категория на горивото. Само за припалване ползвам бензин и после си карам по стандарта ГОСТ. Каквото са пратили Путин и Медведев, с това карам. А и доколкото знам, газта и в частност метана "цапат" по-малко двигателя и маслото.

Май е така. Един приятел в Пловдив, продава и масла и ми показва тестове. Капеше се от работелото масло върху специална хартия. Извода беше, че дизела (най-вече в България) изисква най-честа смяна, после бензиновите и най-малко метана.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Бриги Магнито

Илчев баце тогинка ,аз масло не смяням оти мецка е дизел и го менкам на 40 000 км или на 2 годинки нейде през тоз пробег обаче доливам тамън 1 килце.

Ин ,профитата мъцнаха ли ти ,че първио път е арно го точнеш на 3-5 000 км,а посленка да ми жужиш таквиз км.

!na

Цитат на: Бриги Бичкията - Вторник, 15 Май, 2012, 08:41:58
Ин ,профитата мъцнаха ли ти ,че първио път е арно го точнеш на 3-5 000 км,а посленка да ми жужиш таквиз км.

Не, не са, но и не съм имала проблем.

Бриги Магнито

Цитат на: !na - Вторник, 15 Май, 2012, 12:16:47
Не, не са, но и не съм имала проблем.
Е чеки малко де ,то има ли проблем ,требва да знааш,че вече е свиренко.

Чувал съм от агенция един монтьор каза ЕМК,че новият двигател се напасвал у първите си км и се разработвал,тоест мое да има ненужни частици попаднали у маслото,верно има маслен филтър,ма дорде стигнат до него минават през доста местенца из моторетката,така съм чувал.
Мъцни шо викат профитата по въпроса,тва ако си се сетила ги заговориш на таз тема.

godji

Аз карам със Елф (така си пише на капачката ) 10W40 и го сменям на всеки 10 000 км!  Докато се наканя станат 12-13 000 км :) За този пробег не се налага да доливам ! Двигателя е на 217 000 км ( по километраж ) !
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !