• Welcome to Форум на българските шофьори.

XL сертификат

Започната от kron, Четвъртък, 13 Декември, 2012, 07:01:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kron

Та получих чисто ново ремарке Кроне има въпросния ХЛ сертификат,та да попитам колегите които влачат ремаркета с такъв сертификат,по малко ли са проблемите из Германия за колани когато ремаркето има такъв сертификат,примерно ще има ли проблем за хлабав колан или щом си от другата Европа ще те глобят.

kron

rider777

Германия е единствената страна  където можеш да очакваш неочакваното.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

kron

Така е бате Иво и все пак нали нас ни имат за пълноправни европейски братя, ама нали все пак те са го измислили тоя ХЛ сертификат. ;)

stoil nedev

Цитат на: kron - Четвъртък, 13 Декември, 2012, 07:01:33по малко ли са проблемите из Германия за колани когато ремаркето има такъв сертификат,примерно ще има ли проблем за хлабав колан или щом си от другата Европа ще те глобят.
Тази безсмисленна констатация как я направи? Този сертификат по никакъв начин не те освобождава от слагането на колани!!!
Все едно че швабите не глобяват примерно холандци или австрийци, ако им установят нарушение!!!
Подсилената конструкция на ремаркето няма нищо общо с поставянето на колани.
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

admin

Цитат на: rider777 - Четвъртък, 13 Декември, 2012, 07:56:46
Германия е единствената страна  където можеш да очакваш неочакваното.

За разлика от България,  където можеш да не очакваш очакваното. :D
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

kron

Никой не е казал че не трябва да се връзват колани,просто съм чувал от колеги с ремаркета с такъв сертификат че минавали по леко контрол

admin

Цитат на: kron - Четвъртък, 13 Декември, 2012, 19:14:58
Никой не е казал че не трябва да се връзват колани,просто съм чувал от колеги с ремаркета с такъв сертификат че минавали по леко контрол

Дълбоко се съмнявам, че BAG ще се впечатлят от някакъв сертификат и ще направят "лек" контрол.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

stoil nedev

Цитат на: kron - Четвъртък, 13 Декември, 2012, 19:14:58Никой не е казал че не трябва да се връзват колани,просто съм чувал от колеги с ремаркета с такъв сертификат че минавали по леко контрол
Е да, ЕШК-то винаги трябва да присъствува в един разговор ;)
малко или много може и да е истина .....или пък да не е. :)
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

новобранец

Как може да се получи този сертификат

rider777

За кво са ви колани бре ???   Носете тиранти или анцуг с ластик ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

naum4o

Цитат на: kron - Четвъртък, 13 Декември, 2012, 07:01:33
Та получих чисто ново ремарке Кроне има въпросния ХЛ сертификат,та да попитам колегите които влачат ремаркета с такъв сертификат,по малко ли са проблемите из Германия за колани когато ремаркето има такъв сертификат,примерно ще има ли проблем за хлабав колан или щом си от другата Европа ще те глобят.
Прав ли се оказа, или не? Имаш ли вече такъв случай?
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

ahil_73

Аз дърпах такова ремарке допреди 10 дни.Няма такова нещо, като занижен контрол било в Германия или другаде. ХЛ сертификата е за определени товари , за които се иска специално разрешително , че ремаркето е подсилено.Моето в случая разполагаше със специални метални дъски ,забележете метални а не алуминиеви...тежки по 30 кила едната , специално за превоз на кубитейнери.В байсеф много ми се радваха...да ги тръшнат мътните дано

Boroman21

Например с хл може да се  возят каси(бира , кола и др.) без да се връзват . Кегове също съм возел но искат повече напречни стоманени греди  , палета с минерална вода и т.н.
Като цяло самото оборудване за хл има много разновидности , спецялно разрешително не в нужно освен самоя сертификат и правилно обезопасяване.

Пп . Алуминиевата/дървената стрнична дъска не е част от хл , тя само поддържа да не се съберат две колони. Част от него е обаче металната с процепи за напречна също метална(стоманени двете)

kron

Не знам кой какво е карал аз лично два пъти съм товарил с изрично изискване за такъв ХL сертификат.Товарих топлостречовани палети които не се връзват с колани изискването е само сертификат да има ремаркето 15тона на палети без нито един колан не са ме спирали полицаи но не вярвам немците да те товарят и ако трябват колани да не те накарат да сложиш.Има изискване за дъски да има по 4 броя на капак ако са дървени да са 96x25мм,или  алуминиеви 100x25мм,изискване за бризент и други изисквания пише ги на сертификата ама не мога да го снимам сега.

kron