• Welcome to Форум на българските шофьори.

Напрееееед!

Започната от BoBy_BoY, Понеделник, 25 Април, 2011, 21:42:28

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Винаги съм казвал, че макар това да е форум за шофьори, работодателите са добре дошли. Никак не искам всички шофьори или всички работодатели да бъдат слагани под един знаменател. Форумът е свободен и открит за всякакви мнения, стига да бъдат в рамките на добрия тон. За да се разбере една истина, трябва да бъдат изслушани и двете страни.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

France

Да, смятам, че си много прав. Аз съм наясно с грешките и на двете страни, както вече споменах. И макар да съм работодател, аз все още си карам камионите и си сменям шофьорите и т.н. и т.н. Но смятам, че освен да се оплакваме като работници, трябва и да погледнем как вършим работата си. Аз, като упражняваща двете професии знам от личен опит, че никой няма да ми работи и върши работата така, както аз я върша.
А ти колега, къде работиш ако не е тайна?
Че пътища, които се пресичат, когато някога се разделят, като ранени змии криволичат, но никога от тях не става път...

France

Че пътища, които се пресичат, когато някога се разделят, като ранени змии криволичат, но никога от тях не става път...

!na

Цитат на: admin - Петък, 09 Септември, 2011, 22:55:36
Винаги съм казвал, че макар това да е форум за шофьори, работодателите са добре дошли. Никак не искам всички шофьори или всички работодатели да бъдат слагани под един знаменател. Форумът е свободен и открит за всякакви мнения, стига да бъдат в рамките на добрия тон. За да се разбере една истина, трябва да бъдат изслушани и двете страни.

Админ, +1 за това мнение.

Стела, добре дошла във форума!
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

France

Добре заварила! Да споделим малко опит! ;)

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Стела - Петък, 09 Септември, 2011, 18:43:31
Странно, аз никога не съм правила всяка седмица 45 часа. Винаги ги редувам и никога и никъде не са ми правили проблем за това. Но от друга страна, някой хора са отишли да работят, а други пък гледат да не се преуморяват явно... А това за компенсациите - да, прав си, че е друга тема.

Обикновено, карам 3/1 часа почивка. Някой казват: "Не си деля карането", а именно 4,5 каране, 45 минути почивка и така до 9 или 10 часа. В първия случай 3/1/3/1/3, не може да се надвиши максималното време за каране (4,5ч). Ако се оставят 10-те часа, за края на седмицата. В случай, че се надхвърлят 9 часа, просто се отива на 10. А във втория, караш 4,5ч и една минута да прехвърлиш, си в нарушение, а има и втора възможност за нарушение, следващите 4,5ч. Плюс общото време за дневно кормуване. В 24 часов период, дали ще го направиш в 9,45 часов работен ден или 11 часов. За мен излишно напъване. Ако едната седмица е шест дневна, с 56 часа, как другите 34 часа ще ги уплътниш в пет дена втората седмица. При вътрешно, за мен най-удачно е да се работи 5 дена до 9 часа. Така няма нищо за смятане и не се нарушава.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

tirtonev

От няколко поста тук си дойдохме на думата,кой,кое.Та пишеш,че няма проблеми за теб,че редуваш паузите с 24ч и 45ч.Тези историйки си ги разправяй в някой друг ,,филм"в който се опитваш да вкараш и нас.
запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

France

Цитат на: tirtonev - Събота, 10 Септември, 2011, 01:43:23
Затова хората пишат закони,да се спазват,а именно ние не ги спазваме и си правим това което си искаме,и после плюем че са ни глобили за 2 -3 минути.Този наш ,,балкански"манталитет не им се нрави в Европа и затова си отнасяме последствията.
Цитат на: tirtonev - Събота, 10 Септември, 2011, 01:06:26
От няколко поста тук си дойдохме на думата,кой,кое.Та пишеш,че няма проблеми за теб,че редуваш паузите с 24ч и 45ч.Тези историйки си ги разправяй в някой друг ,,филм"в който се опитваш да вкараш и нас.

Проблема си е твой дали вярваш или не. Аз не те карам да ми вярваш - аз само споделям. И не казвам, че съм най-редовна, да, често превишавам часовете, не обичам компенсациите и наистина си редувам почивките една 24 часова и една 45. И дори съм казала на моите шофьори да карат така и ако някога някой им направи проблем - глобата ще бъде за моя сметка. Досега никой не е имал проблем. Не разбирам защо ме нападаш, аз просто споделям както всички хора тук. И какво значи "Да си дойдем на думата кой кой е"? Това някаква дискриминация към пола ми ли е и смяташ ли, че като жена не мога да върша тази работа, не разбирам? Аз повтарям отново, че съм активен шофьор и само по два месеца съм си в България. През другото време правя това, което и вие - карам. Така че съм от двете страни на барикадата, но не нападам никого.

tirtonev

Аз проблеми нямам и не дискриминирам никого в случая.Просто голяма част от аудиторията тук е от бъдещи колеги,който четат и се опитват да запомнят някой наши писания,който ще ги използват за бъдеще.Точно в тази професия ,не трябва да се правят експерименти  с колегите,те на са Ви,,опитни мишки",да им казвате как да управляват и да почиват.Вие си управлявайте,както си знаете,Вие си носите кръста за това,но да си играете със съдбата на колегите ,не ви прави чест.Не дай си бог,стане някое ПТП,нима парите ви ще възвърнат човешкия живот.
запомнете!!!винаги ще бъда зад вас:)))))

France

Цитат на: tirtonev - Събота, 10 Септември, 2011, 10:58:39
Аз проблеми нямам и не дискриминирам никого в случая.Просто голяма част от аудиторията тук е от бъдещи колеги,който четат и се опитват да запомнят някой наши писания,който ще ги използват за бъдеще.Точно в тази професия ,не трябва да се правят експерименти  с колегите,те на са Ви,,опитни мишки",да им казвате как да управляват и да почиват.Вие си управлявайте,както си знаете,Вие си носите кръста за това,но да си играете със съдбата на колегите ,не ви прави чест.Не дай си бог,стане някое ПТП,нима парите ви ще възвърнат човешкия живот.

Никой не си играе с човешкия живот, поне не аз. Досега няма човек, който да се е оплакал заради това, че редува почивките. А иначе аз съм "ЗА" да се спазва всичко друго. Даже съм забранила да правят каквото и да било друго. Имам един смел до безумие и глупост шофьор, който даже категорично му заявих, че ако продължава да кара по "другия начин" ще го изгоня. Проблемът му беше, че вечно искаше да си е на Мадрид за уикенда, при положение, че още преди да постъпи при мен му казах, че не мога да му гарантирам това. За това искам да ме разбереш правилно - не искам невъзможното от тях, а само това, за което съм ги наела. Разбирам, че много от вас са се опарили достатъчно, но не слагайте всички под един знаменател. Смятам, че съм достатъчно коректна и проявявам разбиране, когато е неоходимо. Но когато те сами не могат да си направят сметка кога как да карат - да, ще им смятам часовете - колко да карат и колко да почиват, за да могат да стигат навреме, но това не е игра с техния живот.

biserakis

ама няма такова редуване бе "шефче". Ако направиш тая седмица 24 часа  пауза,най късно до 3-тата седмица след съкратената седмична почивка трябва да направиш компенсация,при положение че в БГ Транс-фирми това е като ..."Митничар в панелка???...невъзможно!!!" това значи всяка седмица 45 часа. Четете го тоя регламент 561,срамота е ние да ви учим......Та за ква коректност говорихме тук че не светвам....щом на нея и се е разминало,значи и щофера требе да е в говната до уши!!!!!

France

Цитат на: biserakis - Неделя, 11 Септември, 2011, 05:00:21
ама няма такова редуване бе "шефче". Ако направиш тая седмица 24 часа  пауза,най късно до 3-тата седмица след съкратената седмична почивка трябва да направиш компенсация,при положение че в БГ Транс-фирми това е като ..."Митничар в панелка???...невъзможно!!!" това значи всяка седмица 45 часа. Четете го тоя регламент 561,срамота е ние да ви учим......Та за ква коректност говорихме тук че не светвам....щом на нея и се е разминало,значи и щофера требе да е в говната до уши!!!!!

Офф, стига с тия регламенти. И престани да ме слагаш в кавички - не забравяй, че съм човек от плът и кръв. Обяснявам за последен път (жалко, че не мога да го напиша с главни букви, за да натърта на това, че ще наруша правилата). Това е единственото ми изискване и съм толкова сигурна, че никой не би ми направил проблем, че съм им казала, че глобите за това (ако има ), са за моя сметка. Досега не съм имала случай, с глоба за такова нещо, нито съм чула някой да има!!!!!!! Може оттук нататък нещата да се променят, да се затегнат, но докато не чуя, че някой има глоба за това ще си продължавам така. Аз намирам начин да си оправя липсата на другото. И недей да ми говориш като света вода не  напита, защото не мисля, че си чак толкова редовен, колкото се представяш. Въпросът е друг дали ще бъдеш откровен или не.  Аз реших да бъда, ама явно съм сгрешила, явно и тук е като на много други места - прикритие на истината и представяне в добра светлина. И толкова започвам да се дразня вече като чета - за разход ставало въпрос само в български фирми, заплащане... Ами сега ще обясня защо... Защото миналата седмица във Франция са хванали глупавия шофьор на магистралата спрял, с 11 източени туби нафта. И полицаят като го питал какво прави, "добрия, онеправдан шофьор" въртял, сукал и накрая  казал: "Ами шефа ме накара"... И хайде в ареста, а шефа му, хайде в полицията да обяснява защо е накарал работника си да източи 11 туби нафта на магистралата. До тук с разхода. Такива истории още много мога да ти разкажа, но е излишно. А да не започвам и с километрите горница или със заплащането. Аз знам какви са нашите курсове, знам къде с колко се заобикаля, и карта съм начертала и въпреки това, човека се е губил мноого, и очаква, че ще му платя по километраж. Казах му : "Посочи ми един шофьор в света, на който му плащат по километраж и ти ще си втория!". Аз съм ти показала откъде да минаваш, за да нямаш проблеми с тия горници, но той явно си предпочита да заобиколи още повече... Дотук с обясненият, че мога да пиша цял ден. Просто явно е излишно, при положение, че постоянно получавам нападки тук. Има много неща, които не са ви ясни и незнам защо си мислите, че всичко е толкова просто... Хайде, живейте си с илюзиите, няма да ви ги разбивам!!!

Бриги Магнито

Всеки си живее с илюзии шефке,само не пали метлата щото еди кой си бил правил така или иначе,те за тва моя милост мрази да му цакат на км щото 2 и 2 не винаги е 4.

!na

Малко извън темата, момчета, но не мога да си заровя главата в пясъка.
Прави ми впечатление, че саламандърката натрупа рекордно бързо цели -10 - що така?
Изчетох може би всичките й публикации и не видях нищо лошо и лично към никого.
Нали тук сме се събрали различни хора, за да споделяме различни гледни точки и мнения, да си бъдем полезни и да разпускаме понякога. Бъдете толерантни и приемайте различията, въпреки че аз честно казано не намирам колежката ви за различна.
Извинете ме, но исках да споделя.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

Бриги Магнито

Е та аз само простотии в 10 поста имам ,но съм +11 кажи ми защо няма логика,но то никога не е имало.
И аз кат чуем шефка и получавам ортикарии ма съм праснал 2 + на въпросната шефка не за друго ,а защото има доблестта да драсне нещо.Мерси за жеста в чата много голем беше.
Те за тва шефка ли е нема добра лоша тегли и една и си свиркай.

admin

Цитат на: !na - Неделя, 11 Септември, 2011, 10:53:26
Малко извън темата, момчета, но не мога да си заровя главата в пясъка.
Прави ми впечатление, че саламандърката натрупа рекордно бързо цели -10 - що така?
Изчетох може би всичките й публикации и не видях нищо лошо и лично към никого.
Нали тук сме се събрали различни хора, за да споделяме различни гледни точки и мнения, да си бъдем полезни и да разпускаме понякога. Бъдете толерантни и приемайте различията, въпреки че аз честно казано не намирам колежката ви за различна.
Извинете ме, но исках да споделя.

И 15 плюса забелязвам, че има колежката. Надявам се, че ще стават все повече.

admin