• Welcome to Форум на българските шофьори.

Търся шофьори!!!

Започната от agrorezerv, Сряда, 02 Октомври, 2013, 14:15:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

LightOff

... не знам същата фирма ли беше, но това лято именно един такъв камион "изгуби" товара си по целия път. Няколко тона царевица се посипаха по пътя и шофьорът не беше съвсем млад, на окло 40 и повече години може би.
Абсолютно не съм съгласен с тезата, че младите без опит не стават за нищо. В "белите" европейски държави са решили проблема, чрез осигуряването на платени стажове на младежите които се дипломират от училището/университета. В България също има такива фирми, но зажалост единици. Наскоро прочетох в интернет за транспортна фирма, която приема шофьори без никакъв опит, осигурява им обучение в рамките на няколко седмици. И не става въпрос за обучение от рода "Ела бай Иване, тука имаме един заек, покажи му къде-какво е! Бай Иван му сипва една ракия, разказва на заека няколко мъдри вица и си е свършил работата!"
Как са го направили в "белите" страни. Обикновенно в този случай, няко по - големи транспортни компании наемат свои автоинструктори, които обучават начинаещия. По - малки компании, решават нещата чрез т.нар ментори. Това са кадри на фирмата, които са с голям трудов стаж и познават най - добре дейността на фирмата. Те работят като всеки друг, но и получаават допълнително заплащане за обучението на новопостъпващи служители, в случая шофьори.

Извън темата, малко отклонение.  Нито един самолетен пилот, не се качва в самолета с стаж. Но все пак ги наемат! Осигуряват им обучителни програми, тренажори и много практика. Това последното, може да се приеме като стажа. 

Всеки човек който има необходимите документи с които доказва, че е годен и е бил одобрен от държавните институции, които са му станали гаранат при издаването на тези документи... може да работи тази професия и е на прага, на крачка да се развива професионално в своята сфера.
Да кажеш този не става за нищо, макар, че има ценз е толкова професионално, колкото и дипломата на човека който го казва. Осигурява му се обучение вътре в фирмата, следва тестване на уменията и на края те назначават с трудов договор. В белите страни така го правят. Нарича се стажуване!

Успех на всички и се извинявам за дългия пост!

LightOff

v1977

Напълно съм съгласен с теб колега,ама за голямо съжаление тези фирми в БГ са еденици-както си споменал в поста си.
+1

v1977

gepard

:(Какви еденици бе колеги,та то няма такива фирми!

v1977

ааааа има колега,има!
Скоро гледах подобна обява маи д jobs-aбеше. Но да прав си почти няма от тез фирми

RayH

Няма такива в България и то е ясно  :D

В най голямата с такава обява те ползват за маневрист 2 седмици после те пращат на 2ка с друг който е бил новобранец преди това 3 курса минимум  ::) В повечето случай може и въобще да не е карал ТИР преди да е бил новобранец там  :-X

Изход : Имаш познат роднина Който е склонен въобще да те вземе и да те учи с него  ???

Всичко останало е гърч минимум година  ::) И ако още въобще си жив или имаш намерение  да продължиш ще си добре в смисъл да взимаш това което средно се пише в тоя форум

Аз тръгвам по трънливия път но няма начин  :'(
Успех на всички който просто нямат друг начин  ;)

ahil_73

Цитат на: hunter_75 - Събота, 12 Октомври, 2013, 19:10:57
за кой район на страната става въпрос?
и ти ли Бруте ..пардон колега ..шофьор ще ставаш? Научи посоките поне.А на Ганев Ще река мерси за предложението .Наистина. Но що не обадиш  че става дума за Варна .За изпреварванията.За дремането по  3 дни. По подробно обясни  след като търсиш опитни - предполага се че сме ви яли попарата.. :)

ivopifeca

Цитат на: ahil_73 - Четвъртък, 31 Октомври, 2013, 21:58:37
и ти ли Бруте ..пардон колега ..шофьор ще ставаш? Научи посоките поне.А на Ганев Ще река мерси за предложението .Наистина. Но що не обадиш  че става дума за Варна .За изпреварванията.За дремането по  3 дни. По подробно обясни  след като търсиш опитни - предполага се че сме ви яли попарата.. :)
Варна и изпреварванията...би ли обяснил по подробно,колега?Не че съм от този регион,но мисля че ще е от полза за останалите колеги.

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Четвъртък, 31 Октомври, 2013, 23:48:52
Варна и изпреварванията...би ли обяснил по подробно,колега?Не че съм от този регион,но мисля че ще е от полза за останалите колеги.
Представи си пристанище Варна изток или онова ПЧВМ  ли беше шо беше и на тях едно около 100-200 камиони наредени и чакат да разтоварват и хоп как си висиш 3 ден идва 19:00 и Октопода пристига с 50-60 дръгела минават пред теб и автоматично историята става ,,Представи си ...................висиш си 5 ден...."

Само предполагам,но нешо такова ща да е ;)

ivopifeca

Ааа, за пред порта ли става въпрос...?

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Петък, 01 Ноември, 2013, 14:22:36
Ааа, за пред порта ли става въпрос...?
Не знам бре,но кат ги знам Варненските истории гаранция там е баклавата.
;)
Дай ще изчакаме и мое и да ни осветлят

ahil_73

Точно за там иде реч.Да не говорим пък за хенгерите дето се промушват под моста, зърнени храни България дето идват опробвани , мутренските истории от типа -тоя е от нашите да влиза па другите да си дремат и така нататък..

Бриги Магнито

Цитат на: ahil_73 - Събота, 02 Ноември, 2013, 11:24:12
Точно за там иде реч.Да не говорим пък за хенгерите дето се промушват под моста, зърнени храни България дето идват опробвани , мутренските истории от типа -тоя е от нашите да влиза па другите да си дремат и така нататък..
Малииии мноо врачувам ей,трееше си останем у старата фирма,тамо врачуването е гоУем плюс,а я мислех,че не умеем,ма те ,бива ме

inad

Едно е да си прост,съвсем друго е да имаш възможност да пътуваш и да си известен простак !!!!!!! ;D ;D ;D

Бриги Магнито

Цитат на: inad - Понеделник, 04 Ноември, 2013, 13:42:28
Едно е да си прост,съвсем друго е да имаш възможност да пътуваш и да си известен простак !!!!!!! ;D ;D ;D
Е мерси баце ,стремим се просташки да простеем,ко да праиш стремеж.
При теб как е имаш ли стремеж или нямаш възможност от пътуване ?

LightOff

... аз съм от Варненско, не ми се казва точно къде и предположението ви за висенето на камионите на пристанище Варна-Запад е абсолютно вярно! Към края на лятот,  камиони с жито, царевица и бог знае още какви други култури правеха доста стабилна колона. Същото се случва доста често и в Азотно-торовия завод в Девня в един конкретен период от годината.

... за това, че се пропускат т.нар свои камиони от чакащите в колоната на пристанището също е вярно. Това се случва заради едни фирми които имат офиси там и са "баджанаци" с администрацията на пристанището.

... за пристанище Варна-Запад може книга да се напише какво се случва там, все пак не е тайна за повечето от вас, че той се управлява от мутренската групировка ТИМ.

LightOff