• Welcome to Форум на българските шофьори.

Тунелите на магистрала "Люлин"

Започната от admin, Неделя, 16 Август, 2015, 12:23:21

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Мисля, мисля и не мога да измисля защо инженер Балкански е сложил тези знаци. Разгледах други тунели по Европа и например този на границата между Люксембург и Германия няма никакви знаци, забраняващи изпреварване от каквито и да е моторни превозни средства.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: admin - Събота, 29 Август, 2015, 20:07:24
Мисля, мисля и не мога да измисля защо инженер Балкански е сложил тези знаци. Разгледах други тунели по Европа и например този на границата между Люксембург и Германия няма никакви знаци, забраняващи изпреварване от каквито и да е моторни превозни средства.

Няма такова правило при тунелите "забрана за изпреварване". В страни като Италия и Словения, много често е забранено в тунели и задължително указано.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

American

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Събота, 29 Август, 2015, 19:07:29
     Мисля че повече от 20 години при вас, има изисквания новите автомобили да са с дневни светлини. Правилно е в тунел да са включени още габаритни и къси. Затова ли е знакът да провериш светлините? Има ли знак указващ да се стои в лентата?

Да, при нас също има зелените стрелки които показват че лентата е отворена. В тунелите е забранено смяната на лентите, и са разделени с двойна-непрекъсната. В повечето случай има и табела казваща камионите да са в дясната лента.

smoking gun

admin

Цитат на: American - Неделя, 30 Август, 2015, 00:18:48
Да, при нас също има зелените стрелки които показват че лентата е отворена. В тунелите е забранено смяната на лентите, и са разделени с двойна-непрекъсната. В повечето случай има и табела казваща камионите да са в дясната лента.

Тук обаче лентата е прекъсната и това допълнително усложнява нещата. Мисля си какво би станало, ако в резултат на авария спре електрозахранването и стрелките изгаснат за няколко часа? И ако според АПИ е правилно да има такива знаци пред българските тунели, защо няма знаци пред един от тунелите на магистрала "Хемус"?

admin