• Welcome to Форум на българските шофьори.

Кой е най-разпространеният камион в България ?

Започната от Trucker_Boy, Сряда, 01 Юни, 2011, 12:09:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Най-често срещаната марка по българските пътища според вас ?

Mercedes-Benz
40 (42.1%)
MAN
22 (23.2%)
DAF
19 (20%)
Iveco
5 (5.3%)
Volvo
32 (33.7%)
Scania
19 (20%)
Renault
1 (1.1%)
Друг производител
0 (0%)

Общ брой гласове: 95

Trucker_Boy

Кой според вас е най-разпространеният камион в България ?
Според моите наблюдения са DAF и Volvo.
Ще се радвам ако споделите вашите мнения.
Всеки има право само на 2 гласа.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Trucker_Boy

www.sbps.eu

kRisss

kRisss

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Баце уточни си въпроса какво имаш впредвид като камион иначе най-разпространения е Мерцедес то малки ,средни ,големи и почти всички мецанки едни дърти едни нови,само бившето ,,ВОЛФ,, и сегашното ,,Титан ,, имат общо сигур 1000 бройки оди ги гони после,па то и ,,VOLVO,, и ,,SCANIA,,  въобще камион ли са,по-настинали дръгели от тех не съм виждал.

Trucker_Boy

Под най-разпространен камион в БГ имам в предвид коя е марката камион най-често срещана по нашите пътища.
Твоята логика е малко грешна според мен защото това ,че повечето софийски почистващи фирми използват Мерцедеси не е никакъв критерий и доказателство ,че това е най-разпространеният/често срещан камион у нас.Нали София не е цяла България ? (поне за сега  ;D)
www.sbps.eu

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

:) :) :) Логиката ми си е съвсем нормална, просто ти дадох пример, че 2 фирми утрепват Сканиите на Биомет и сдружение топливо. Например, съпоставено със страната положението е същото, изключение може да прави само югозападна България, истината е една дръгели с емблема на Мерцедес са най-много на брой, който не вярва да дири регистри в КАТ.

Trucker_Boy

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Четвъртък, 02 Юни, 2011, 23:04:01
:) :) :) Логиката ми си е съвсем нормална ,просто ти дадох пример,че 2 фирми утрепват сканиите на биомед и сдружение топливо примерно съпоставенно със страната положението е същото изключение може да прави само югозападна България,истината е една дръгели с емблема на Мерцедес са най-много на брой ,който не вярва да дири регистри в КАТ.

Аз въобще не съпоставям и нямам за цел да изтъквам фирмата Биомет в тази анкета съжалявам ако си останал с такива впечатления .  ;D
Ще се разровя из гоогле да намеря , но надали някъде има такава информация от КАТ.
Въпреки ,че ме съмнява да е изкарана такава информация в публичното пространство.
www.sbps.eu

Volvo FH16 700

Аз най-често срещам Волво и Скания, докато Скании се срещат какви ли не,то Волво срещам единствено FH12,то май освен него и FH16 други техни модели почти не се ползват,въпреки че по пътищата ако срещнеш FH16 ще си е жива сензация,аз един-единствен път съм срещал такъв с 660 коня.Абе въобще от трите най-мощни модела не съм срещал все още само R730 на Скания,виждал съм MAN TGX който също твърдя че е рядък за нашите пътища,TGS също съм срещал.А тъкмо търсех тема в която да задам един въпрос и мисля че тази не е напълно подходяща но по-подходяща мисля че няма.въпроса ми е някой има ли представа дали DAF имат модел с V8 двигател или те заедно с Волво са едни от големите марки които не го ползват?

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Тракер пак започна да те боли ми се струва,в поста ми е даден за пример Биомед просто за тях съм се сетил ма всъщност кво ли ми дреме .
Апропо каква е идеята на темата,че ако се кара повече ЗИЛ,ШКОДАТА не важи ли? Или просто любопитство.

MAN-305

!na

Гласувах за МВ и Volvo с уговорката, че става въпрос за най-много камиони по пътищата в страната, а не с български регистрации, щото има разлика :)
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

R560

georgi87

Аз го тълкувам че става въпрос за камиони с българска регистрация.И гласувах за Мерцедес после видях че трябвало да се гласува за две марки.

admin

Цитат на: georgi87 - Сряда, 04 Януари, 2012, 12:00:49Аз го тълкувам че става въпрос за камиони с българска регистрация.И гласувах за Мерцедес после видях че трябвало да се гласува за две марки.

Не е задължително да гласуваш за две марки. Отдавна съм гласувал в тази анкета и нямам спомен какви бяха опциите. Но вероятно е дадена възможност да се избере повече от една марка, в случай, че се колебаеш какво да посочиш.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

pumix

Може да гласуваш за 2 марки.Аз съм за Мерцедес и МАН. В предишната фирма дето работех 90% от камионите бяха МАН,имаше 2-3 Актроса и 2-3 ДАФ-а.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

georgi87

Цитат на: pumix - Сряда, 04 Януари, 2012, 12:31:46
Може да гласуваш за 2 марки.Аз съм за Мерцедес и МАН. В предишната фирма дето работех 90% от камионите бяха МАН,имаше 2-3 Актроса и 2-3 ДАФ-а.
Ако беше написано в анкетата щях и аз да гласувам като теб но след като гласувах видях в първия пост че трябвало за 2 марки да се гласува.Моля друг път като има анкета с такива условия пишете ги на самата анкета а не после.

georgi87