• Welcome to Форум на българските шофьори.

В търсене на Камионджийството.. (С+Е)

Започната от SCHwabata, Събота, 27 Август, 2016, 17:50:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

briko

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 19:48:51
Добре де, аз прочетох темата и останах с впечатления, че това което  се търси е - КЪДЕ СЕ ДАВАТ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ, И НЯКОЙ ДА МЕ УРЕДИ ТАМ.

Може да му се сърдите на Райдъра за неуместните шеги, но е прав че никой не се е научил във форум колко да си изнася  дъргела в завой и как да прави маневра на дясно огледало.

А в момента има търсене на куцо и сакато, стига да има документи за шофьор. Логично е куците фирми да са готови да наемат куци шофьори. Затова всеки си има глава на раменете, да я ползва по предназначение и да си преценя кое го устройва, и кое не.

В крайна сметка в тази професия, а и в живота всеки отговаря сам за себе си.

Абсолютно си прав, включвам и думите ти за Райдъра !
Нима, че в някоя професия има високо заплащане е неправилно ? Ако е така, напишете моля.
Така се изгражда правилното развитие на икономиката на дадена държава, принципа е елементарен и правилен - търсене и предлагане, това е. Пример ви давам веднага, защо в нормалните държави 70-80% от населението живеят под наем ? Защото, след като си намерят по- високи доходи в друг щат или окръг, област или държава заминават на там, това стимулира цялата икономика към която са тръгнали. Знаете ли, че с помощта на ЕС са проведени преквалификации за много хора, включвам и нашата професия и то безплатно тук в България с единствената цел, да се повишат доходите на българите, след като придобият по още една професия и от там могат да си избират работодател и това е лошо според вас ?

briko

rider777

:-))))))))))))))))))))))))))  Мноооо ми забавно да чета тук,,,,,, на интересуващите ги да кажа само, че чувството злоба ми е абсолютно непознато и не съм го изпитвал никога и по никакъв повод ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

70-80% от населението там е затънало до ушите в кредити, които обаче за тяхна радост са далеч по-малки от тукашните, но въпреки това даже не смеят и да си фантазират за собствено жилище ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,    Тук целта на Банката е също да се отнеме собствеността на обикновения човечец за да стане още по-зависим от тях,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,    Ако може Админа да обедини двата поста, защото нещо не мога да се справя,,,,,,,,,,,,,,,,,,

briko

;D Па те така си живеят от 200 г. и са добре нали ;D ;D ;D

цецодебел

Цитат на: briko - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 20:43:52
;D Па те така си живеят от 200 г. и са добре нали ;D ;D ;D
Е все некой ден че им искат рестото ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

briko

SCHwabata

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 01 Септември, 2016, 19:48:51
Добре де, аз прочетох темата и останах с впечатления, че това което  се търси е - КЪДЕ СЕ ДАВАТ ГОЛЕМИТЕ ПАРИ, И НЯКОЙ ДА МЕ УРЕДИ ТАМ.

Ако е адресирано до мен, като автор на темата и търсещ - кофти за грешното разбиране на цялата тема.
Не случайно съм написал - "Нямам претенции дали ще се кара само в България, прави курсове или вътрешно в Европа"
Дали ще взимам 1000-1400лв. и ще карам тук или ще взимам 3000лв. и ще карам само Германия-Австрия, за мен не е от значение.
Е да, за 800 евро, няма да тръгна вътрешно, защото нямам намерение да се мажа и да се навеждам на някой.
Искам да се науча, да свикна 1-2г. и след това да гоня "големите пари", дето ги дават на един друг континент обаче..
Кара ми се и искам да карам, не ставам шофьор по неволя или поради липса на пари.

А за форума, нали това му е целта. Да се информираш за неща, да споделяш, да научиш някого и ти да научиш нещо.
Ето простия пример с ретардера/моторната на мокро в завой. Ако ти го знаеш, свикнал си и за теб е ежедневие, аз не го знаех. И ако ми се падне, някой ахмак, дето ще ме "учи" и не ми го каже, защо после трябва да потроша някой камион, за да го разбера ?
Аз не се срамувам да попитам или да кажа, че не знам...

Не ме е и срам, да кажа, че като дете казвах, че искам да стана "тираджия"..................... ::)

Винаги искаме, това което нямаме...

briko

Ааааа, виза имаш ли за онзи континент ? Там ще те вземат и без опит на 100% само да пристигнеш!

цецодебел

SCHwabata

На един комшия, брат му е там. Ама не е междущатски, ами кара соло камионче в Портланд и зарежда магазини, като нашите Била/Лидл. След някоя друга година, бих се хванал в ръце, ама колко хляб има да се изяде до тогава.
А пича от клипа е един път... Тва трябва да си математик, да смяташ скоростите  ;D ;D
Ама я гледай, колко гладко влизат, не са като - https://www.youtube.com/watch?v=kf37UJgwLuw  ;D ;D ;D ;D
Винаги искаме, това което нямаме...

briko

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

цецодебел

Цитат на: SEMPER - Петък, 02 Септември, 2016, 20:59:14
Tози е намерил отрано пътя, но не е завиждане май ...
http://m.blitz.bg/news/article/441903
Е май точно това е което някой колеги от старите "пръдльовци " се опитаха да кажат!
Но почнаха да ги оплюват веднага !
Спомням си и един който търсеше преки пътища в планините на Турция през нощта!

Dojogan

Как на 22 те качват да пътуваш на 40т композиция не знам...не че аз съм много по-голям, ама пак. Има гнило в тая работа, ама кво от това, детето е загинало, а тренера доколкото прочетох ако оживее ще е инвалид. Много неприятно.
Но съм сигурен, че може да се случи на всеки, да не наострите сега ушички "мега професионалистите" че видиш ли като е на 22 и стават лайната. Никой не е безгрешен, а вие "мега професионалистите" не е лошо да се ограмотите малко поне...

цецодебел

Цитат на: Dojogan - Петък, 02 Септември, 2016, 23:16:25

Но съм сигурен, че може да се случи на всеки, да не наострите сега ушички "мега професионалистите" че видиш ли като е на 22 и стават лайната. Никой не е безгрешен, а вие "мега професионалистите" не е лошо да се ограмотите малко поне...
Пич не те разбрах какво имаш в предвид  ! Ако е че ще заспя на волана  :) може да си сигурен ...че НЕМА! И какво точно ще ме ограмотяваш ???

цецодебел