• Welcome to Форум на българските шофьори.

В търсене на Камионджийството.. (С+Е)

Започната от SCHwabata, Събота, 27 Август, 2016, 17:50:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Dojogan

Цитат на: цецодебел - Петък, 02 Септември, 2016, 23:25:53
Пич не те разбрах какво имаш в предвид  ! Ако е че ще заспя на волана  :) може да си сигурен ...че НЕМА! И какво точно ще ме ограмотяваш ???

Ако знаеше какво точно, то нямаше да се налага да пиша, тъй че няма смисъл.
Относно заспиването. Не визирам конкретно заспиването, а грешките като цяло. Пък ти знаеш в пъти по-добре от мен предполагам, че тръгнеш ли на изток от България регламента заминава по дяволите, от там нататък отново няма смисъл от писане...

Dojogan

Boroman21

Безгрешни ХОРА  няма , от тук натам си правете изводите всички.

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

Boroman21

цецодебел

Цитат на: Dojogan - Събота, 03 Септември, 2016, 00:22:12
Ако знаеше какво точно, то нямаше да се налага да пиша, тъй че няма смисъл.
Относно заспиването. Не визирам конкретно заспиването, а грешките като цяло. Пък ти знаеш в пъти по-добре от мен предполагам, че тръгнеш ли на изток от България регламента заминава по дяволите, от там нататък отново няма смисъл от писане...
Казаха че е заспал!!! Как да разбирам...вие мега..трябва да се ограмотите  кво де факто казваш??

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

rider777

Цецо,,, значи, че трябва да ходим да си върнем книжките и наново да почнем да учим занаята от микро професионалистите,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Dojogan

Квото искате мислете и правете, само не се правете на много велики, защото е тъпо. Не омаловажавам професията, ама само и само като си опитен на работа със средна заплата 3300лв и да се правиш на много велик пред хората прохождащи в занаята - мерси! Ако примерно разнасям безалкохолно на бус и домъкнат някой от вас...пак ли трябва да се правя на много велик само и само щото знам кое безалкохолно как изглежда, къде стои и обектите, на които се кара, а вие не знаете??? Питам просто?
Когато достигнете ниво, което е недостижимо за равните на вас, тогава ми се перчете!
Аз сега имам оферта за вътрешно в Германия. Хората дават квартира. По едната линия си в нея през вечер, а в другата всяка вечер. Събота и неделя не се работи! Карат се хубави камиони! Линията е една и съща. Като я хванеш си караш само нея, без различни адреси, глупави диспоненти и т.н. Масрафа на квартирата се поема от работодателя. Пътя от Бг до там също! Като опит искат само да се кара назад! Заплата 1800 евра. Достоверност: човек, който е там сега и съм работил с него на старата ми работа!
Райдър, ти по спомени също даваш 1800, ама 3те месеца се прекарват в мега голямата кабина на Рено Премиум ако не греша?
Е питам, прави ли ме това, че евентуално мога да започна работа на ниво, до което много от вас и до сега не са стигали много велик? Не мисля!
Успех и без лоши чувства!

цецодебел

Райдера дава 2000 , ама според мен нема да те вземе  ;)( Не обича дървените философи!)
Аз взимам доста над 1800 , и никъде не съм писал че съм велик !
Цитат на: Dojogan - Събота, 03 Септември, 2016, 01:38:09

Когато достигнете ниво, което е недостижимо за равните на вас, тогава ми се перчете!
Аз сега имам оферта за вътрешно в Германия. Хората дават квартира.  Като опит искат само да се кара назад! Заплата 1800 евра.

Е питам, прави ли ме това, че евентуално мога да започна работа на ниво, до което много от вас и до сега не са стигали много велик? 

Квартирата си я плащам сам и семейството живее в нея !
Опита не е карането назад и размера на заплатата ! Това е малко като историята, не може да
прескочиш определен обществен строй (комунистите пробваха)
Опитвам се да ти обясня, повече да си отваряш ушите и да питаш ,и по малко да говориш !
Когато много говориш, не чуваш какво ти казват хората ;D
Дерзай :)

rider777

Тва с немските фирми ме кефи яко ,,,,,,, отивайте и бачкайте !!!
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Dojogan

Цитат на: цецодебел - Събота, 03 Септември, 2016, 08:45:52
Райдера дава 2000 , ама според мен нема да те вземе  ;)( Не обича дървените философи!)
Аз взимам доста над 1800 , и никъде не съм писал че съм велик !Квартирата си я плащам сам и семейството живее в нея !
Опита не е карането назад и размера на заплатата ! Това е малко като историята, не може да
прескочиш определен обществен строй (комунистите пробваха)
Опитвам се да ти обясня, повече да си отваряш ушите и да питаш ,и по малко да говориш !
Когато много говориш, не чуваш какво ти казват хората ;D
Дерзай :)

Не искам нищо да ми обесняваш. Ти ако беше много умен щеше да разбереш защо условията, които споменах са в пъти по-добри дори и от тия, при които взимат 2000, 2300, че и 2500 евра.
Наистина няма смисъл тук от хора като мен. Още на първия паркинг като спряхме и като видях за какви малоумници става въпрос и казах на колегите : " аз като тръгна сам, влизам в камиона и се запердвам и никой не ме интересува!" За един тъп курс се наслушах на кретеноиди и всякакви капацитети, но си бях подготвен. Няма проблем.
Вчера във една от ФБ групите някви момче поства обява за работа от джобса, казва че работи в тази фирма и е доволен. В обявата няма опоменати финансове параметри! И видиш ли веднага се почва отдолу "работете си за без пари"!....Абе питах се нещо, пък викам хванал си се, няма връщане назад...
Успех на всички, но ако забелязвате статистиката на раздела търся и предлагам в последно време ще ме разберете. Ще си останете само профи групата, но здраве да е!

ПС: Длъжен съм да отбележа, че срещнах и хора които ме изкефиха и обогатиха. Да, бяха супер малко на брой, но ги има! И да, бяха на не много повече години от мен - ФАКТ!
Колегите от фирмата също бяха супер точни и коректни, ако ме пускат да карам с тях на всеки курс не бих се махнал никога, дори и при лайнарските условия, в които бяхме!

никола

Гаргата извела малките гарджета в полето и започнала да ги учи.
-Като видите , че идва човек към вас внимавайте ! Като го видите  , че се навежда да вземе камък бързо отлитайте .
-Ами ако си носи камъка в пояса ? попитало едното гардже
  -Е казала майка им щом знаете повече от мен правете както знаете .

Hristo Lishev

Ей, бате Иво, абе сетих се аз откъде си копирал запетайките. Ми от Сашата бе, той си пише глупостите със много запетайки накрая. Айде, идвай, че му изгоря душицата за теб. Та... абе тази тема като цяло за какво беше, че вече я таковахме в таковата? И за да не съм спам, най ме кефи някой пимкаджия или авансотърпеливец да ми вика Абе кво е това национал бе?!!!,,,, (запетайките са цитат). Ей го сега един до мен заспа, че са напи като кон на Пиаченца Овест. А пък най-редовно им виждам камионите по околовръстното на Безансон, където знайно е, че гъмжи от магистрали... Та така. Сори за спама.

rider777

Никога не съм виждал нещо написано от Саша и не знаех, че и той ги ползва,,,,,,, мое пък дъ йе видйел от мйен,,,,,,,,,

цецодебел

Цитат на: Hristo Lishev - Събота, 03 Септември, 2016, 23:06:54
Ей го сега един до мен заспа, че са напи като кон на Пиаченца Овест.
Хахаха бех чувал пиян като куче  ;D ;D ама като кон  ;D

цецодебел

Цитат на: Dojogan - Събота, 03 Септември, 2016, 10:41:59
Не искам нищо да ми обесняваш. Ти ако беше много умен щеше да разбереш защо условията, които споменах са в пъти по-добри дори и от тия, при които взимат 2000, 2300, че и 2500 евра.
Наистина няма смисъл тук от хора като мен. Още на първия паркинг като спряхме и като видях за какви малоумници става въпрос и казах на колегите : " аз като тръгна сам, влизам в камиона и се запердвам и никой не ме интересува!" За един тъп курс се наслушах на кретеноиди и всякакви капацитети, но си бях подготвен. Няма проблем.
Вчера във една от ФБ групите някви момче поства обява за работа от джобса, казва че работи в тази фирма и е доволен. В обявата няма опоменати финансове параметри! И видиш ли веднага се почва отдолу "работете си за без пари"!....Абе питах се нещо, пък викам хванал си се, няма връщане назад...
Успех на всички, но ако забелязвате статистиката на раздела търся и предлагам в последно време ще ме разберете. Ще си останете само профи групата, но здраве да е!

ПС: Длъжен съм да отбележа, че срещнах и хора които ме изкефиха и обогатиха. Да, бяха супер малко на брой, но ги има! И да, бяха на не много повече години от мен - ФАКТ!
Колегите от фирмата също бяха супер точни и коректни, ако ме пускат да карам с тях на всеки курс не бих се махнал никога, дори и при лайнарските условия, в които бяхме!
Джогане   ;)То Господ казват раздал акъл на всички , ама не на всички дал инструкция по използването!

Dojogan

Цитат на: цецодебел - Неделя, 04 Септември, 2016, 13:42:46
    Джогане   ;)То Господ казват раздал акъл на всички , ама не на всички дал инструкция по използването!

Като стана на твоите години, тогава ще ме съдиш имам или нямам акъл и до какво ме е довело ползването му. До тогава си гледай своята паничка!

Цитат на: никола - Събота, 03 Септември, 2016, 18:59:32
Гаргата извела малките гарджета в полето и започнала да ги учи.
-Като видите , че идва човек към вас внимавайте ! Като го видите  , че се навежда да вземе камък бързо отлитайте .
-Ами ако си носи камъка в пояса ? попитало едното гардже
  -Е казала майка им щом знаете повече от мен правете както знаете .

Нямам думи. Никой не ви оспорва уменията бе хора, мен не ме е срам да питам и да се усъвършенствам от всеки, който знае или може повече от мен. Но когато почнете да ми се правите на големите великани няма кой да ви търпи! Не и аз!
Като бях сега на курса: Двамата колеги, които водиха бяха на 42 и 50години, ами държаха се супер човешки, винаги помагаха и не ни оставиха никъде с колегата. Когато ги питам за нещо винаги отговарят и то така, че да ми помогнат. Как да го кажа, предразполагаха да се води диалог и да придобиваш теоритичен опит чрез тях. За това казах, че съм супер доволен от тях и бих искал винаги да пътувам с тях. Тва е положението, но не търпя урудско държание и надменно поведение! Успех желая!

M.Traykov

От всичко прочетено стигам до извода,че да си млад шофьор на камион е голям недостатък според по-старите шофьори.Според мен е голямо предимство да започнеш да караш от 21-22 г ако имаш желание.Също разбрах,че това 40т спирало много трудно.Е колко да е трудно натискаш спирачката и спира.При новите камиони друг начин няма.
Към колегата ако ти се кара Англия само вътре мога да ударя едно рамо.Има доста работа тук и може да се намери и без стаж,защото тук искат стаж в Англия.Големите пари не са много големи,но ако си разумен и не се отпускаш много може да си спестиш доволно.
Поздрави от Единбург (Шотландия) и лека работа.

M.Traykov