• Welcome to Форум на българските шофьори.

В търсене на Камионджийството.. (С+Е)

Започната от SCHwabata, Събота, 27 Август, 2016, 17:50:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

цецодебел

Цитат на: Boroman21 - Понеделник, 05 Септември, 2016, 10:30:14
Аз за изправяне ползвам паркинга съвсееем леко и отпускам педала  , така поне 2-3пъти съм успявал да се изправя непосредствено преди завоя .

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk
Брико този момент разбра ли го?
Идеята е че паркинга лови първо на ремаркето и те изпъва , но трябва да се прави много нееежно...То си имаше навремето специална спирачка " ватманка" му викаха ,която действаше само на последната ос на ремаркето , ама нали техниката напредна ;D
Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

цецодебел

briko

Аха, опитвам се и с твоята помощ разбрах. Точно и аз това се чудих, ръчката къде реагира първо ремарке или влекач. Трябва да го усетя точно леееекото ме притеснява, но ще пробвам леееекичко на някой паргкинг т. е.  много плавно и бавно да съсне и пускам.  Благодаря!

briko

ivopifeca

Ръчката на паркинг-спирачката,почва да лови некъде на половината от хода си-и пак зависи...За даден камион си е различно-почвай да тренираш по сфетофарите,като спираш само с нея-така,че я усетиш на дадения камион къде точно лови.И заппомни-винаги е с малко закъснение,не е като на педала,да лови веднага.И накрая,да не ти се налага да изправяш с нея,преценявай си ситуацията...

Dojogan

Цитат на: Бриги Магнито - Понеделник, 05 Септември, 2016, 08:41:20
8)

Тва не важи обаче за пазарджишкия,он неговото е подплатено шом съска автовоз.

Хемитрейлса, чудеса прави...говори си, самичък се е преместил даже...(в тесни крачоли)

цецодебел

rider777

Цецо,,, чЕти и си мЪлчи, че ще те намразят както мен !!!!
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

цецодебел

Цитат на: rider777 - Понеделник, 05 Септември, 2016, 22:43:21
Цецо,,, чЕти и си мЪлчи, че ще те намразят както мен !!!!
Боли ме рейтинга Иво  ;D Идея си немаш ,колко ми е през ;D ;D ;D

briko

Цитат на: ivopifeca - Понеделник, 05 Септември, 2016, 19:51:53
Ръчката на паркинг-спирачката,почва да лови некъде на половината от хода си-и пак зависи...За даден камион си е различно-почвай да тренираш по сфетофарите,като спираш само с нея-така,че я усетиш на дадения камион къде точно лови.И заппомни-винаги е с малко закъснение,не е като на педала,да лови веднага.И накрая,да не ти се налага да изправяш с нея,преценявай си ситуацията...
Там ми е проблема на Сканията реагира още на втория милиметър, ама до колкото разбрах   пак е с чалъм работата.
Мерси  и не замлъквайте :)

rider777

Ааааааа Цецо, некои за рейтинга живеят ,,,,,,,,,,, и моето отношение към рейтинга ми минава баш през ,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Dojogan

Цитат на: цецодебел - Понеделник, 05 Септември, 2016, 22:01:46
От малък си дребна душа .... Съжалявам те

мерси, ма никой не те пита! Аре пътувай...

ivopifeca

Цитат на: briko - Вторник, 06 Септември, 2016, 00:41:26
Там ми е проблема на Сканията реагира още на втория милиметър, ама до колкото разбрах   пак е с чалъм работата.
Мерси  и не замлъквайте :)
Щом те кефи,да спираш с нея,оттренирай я добре,кога точно лови,и по колко.Но пак ти казвам,при ситуацията-ремаркето ме изпреварва,не винаги че се сетиш за тва-ще загубиш ценни стотни от секундата,ако се зачудиш дали да я пипаш ,или не.По добре пускай по бавно на мокро и снег ;)

цецодебел

Цитат на: Dojogan - Вторник, 06 Септември, 2016, 15:11:34
мерси, ма никой не те пита! Аре пътувай...
Малйййй ! Тоя за три курса къв киселяк стана, за три години ше ферментира ;D

Бриги Магнито

Цитат на: цецодебел - Вторник, 06 Септември, 2016, 16:50:15
Малйййй ! Тоя за три курса къв киселяк стана, за три години ше ферментира ;D
Лабав е
Принципно до Надлаг втасват,тоз мноо муден

briko

Цитат на: ivopifeca - Вторник, 06 Септември, 2016, 15:19:22
Щом те кефи,да спираш с нея,оттренирай я добре,кога точно лови,и по колко.Но пак ти казвам,при ситуацията-ремаркето ме изпреварва,не винаги че се сетиш за тва-ще загубиш ценни стотни от секундата,ако се зачудиш дали да я пипаш ,или не.По добре пускай по бавно на мокро и снег ;)
Благодаря,  внимавам колкото мога като "бомбе" и търся всякакви варианти, ако ми се наложи да излезна от тази скапана ситуация. Не искам да бутам къщи и да се хвърлям в... и по лошото

corko86

здрасти румене пиши ми ако искаш мога да ти помогна corko_86@abv.bg

corko86