• Welcome to Форум на българските шофьори.

Водачът на бъдещето

Започната от Trucker_Boy, Понеделник, 20 Юни, 2011, 23:29:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Дамян Йончев

И при мене е същата история  :( има голям мерак да патувам със голям камион но със тези стажове невиждам как ще стане... до сега със Ц-категорията си намирах постоянно работа но със Ц+Е невиждам как ще стане. Само едно ми остана да се надявам при татко да ме вземат като купя още един прицеп.

Дамян Йончев

grebeca1912

На 19 съм имам и Ц категория.На 21 карам Е дотук добре ми после никой не те учи, къде се слага крик,гума как се сменя,по двигателя,теглене,вързване на товара разпределение работи който са необходими.Дядо е на 63 години по Сирия на самосвали СОМАТ.Испания и сега пенсия пак кара,отивам с него в една фирма с офис в Пловдив имаше 10-12 човека питат дядо къде е работил той сомат,Испания сега пенсионер и го взеха с още 2-ма по млади,а момчета на около на 30 35 не ги взеха.Трябва на курса да се направи практика по устройство на автомобила поне 2-3 седмици да се понаучиш като спре камиона да видиш какво е.Вуйчо беше при дядо ми в Испания караха двамата за начало после сам гори му горивната помпа в германия обажда се да му пратят помпа си е смени сменя е прибира се шефа му казал евала и му беше дал Даф, който той отиде да си вземе от магазина.Обаче е завършил Авто-то и в Горна Митрополия работеше при военните по миг 21 или 29 монтьор.

Причина за редакция : Правопис
Бий за да те уважават

grebeca1912

Бий за да те уважават

exon

По стечение на обстоятелствата имам поглед върху завършващите "Двигатели с вътрешно горене" в механотехникума в Горна Оряховица.Ами те в 4-ти курс не различават маховик от притискателен диск,и бутало от биела!Иначе излизат с Ц категория...Пълна трагедия,иначе ако ги питаш за Фейсбук или нещо подобно нямат грешка.Та ученето не е само да има кои да ти каже,трябва да имаш и желание,а имаш ли желание ще намериш начин.Все още има библиотеки,а в тях има и техническа литература.Винаги може да попиташ някои с повече опит или да поръчкаш в нета.

LKW

Лично аз ще се радвам ако някоя от големите фирми направи курс по теми свързани с транспорта- основна екслоатация на камиона и ремаркето , укрепване на товари ,документи, пътни такси , основна пътна мрежа на Европа , безопасност на шофиране, регламент561.Един такъв курс ще улесни и фирмите и шофьори те , ще намалеят и глобите и главоболията от незнание и не компетентност , освен това ще даде и шанс за работа на млади или не пътува ли колеги.Имам предвид нещо като ПУЦа на Вили Бетц но много по подробно.
Колега шофьора си е шофьор монтьора си е монтьор , всеки шофьор трябва да има основни познания защото почнеш ли да се правиш на майстор при нов камион ти него ремонтираш ти го до повреждаш.За колегите пенсионери , ми нека си гледат пенсията като им се кара има маршрутки ,училищни автобуси и др.Лично аз ако съм шеф на фирма и ако ми се наложи да избирам за шофьори млади и възрасни колеги винаги ще избера младите и ако нямат опит ще ги пусна с шофьори с опит да се научат от колкото да взимам пенсионери.Лично мнение.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

grebeca1912

Ами те поради тази причина разбрах,че затварят училището по транспорт в Пловдив излиза се и почти 70% от кадрите не са компетентни не казвам,че аз знам по устройството на автомобила ама да си учил за монтьор и едно масло да не може да смениш познавам такива хора
Бий за да те уважават

Boroman21

Всичко това се научава в движение , в България няма такива курсове.Работодателите разчитат на това да понаучиш нещо като те прати с някого двойка.Вече дали нещо ще се научи зависи от времето  дето ще си двойка (обикновено месец или 2 курса) , човека с когото ще пътуваш и собственото ти КПД.Това за монтьорските умения са глупости .Трябва да се знаят основни неща като смяна на гуми/крушки , слагане на вериги , укрепване на товар и документация.Другите дейности дето ги правят шофьоро-монтьорите само пълнят джоба на шефа нищо друго.

Don_Bazilio

Няма значение дали си стар или млад. За мен е важно да си разбираш от работата и да я вършиш съвестно. А тези, които са свикнали да крадат я от товара, я дизелче - трудно си намират работа...Никой не се родил научен! Нашата професия се учи по взаимоучителния метод. Така го направиха от ИААА ( ДАИ ), защото им е по-изгодно да са монополисти в издаването на разните документи и разрешителни (срещу солидни такси, разбира се). На практика те са държава в държавата и се чудя защо спи Ивайло Московски???

LKW

След написания от мен пост по темата получих -(минус) много ми е интересно от кого и защо.Поста ми случайно да не би да не е истина или да не би да е лъжа.Имам съмнения защо се появи този минус , но нека човека който ми писа  ;D - да си каже ,интересно ми е кой е.
Извинявам се за спама.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

abator

LKW, просто приеми, че има хора, които раздават плюсове и минуси. Понякога са заслужени, а понякога не. Въпреки това живота е прекрасен. Наслаждавай му се и майната му на рейтинга  ;D

admin

Цитат на: LKW - Понеделник, 02 Януари, 2012, 22:25:10
След написания от мен пост по темата получих -(минус) много ми е интересно от кого и защо.Поста ми случайно да не би да не е истина или да не би да е лъжа.Имам съмнения защо се появи този минус , но нека човека който ми писа  ;D - да си каже ,интересно ми е кой е.
Извинявам се за спама.

Сложих ти веднага един плюс, за да компенсираме неправдата. Както каза Abator, приеми, че животът е несправедлив. Ударната група не спи и дебне да сложи някой и друг минус. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Уди кълвача

Цитат на: admin - Понеделник, 02 Януари, 2012, 23:15:43
Цитат на: LKW - Понеделник, 02 Януари, 2012, 22:25:10
След написания от мен пост по темата получих -(минус) много ми е интересно от кого и защо.Поста ми случайно да не би да не е истина или да не би да е лъжа.Имам съмнения защо се появи този минус , но нека човека който ми писа  ;D - да си каже ,интересно ми е кой е.
Извинявам се за спама.

Сложих ти веднага един плюс, за да компенсираме неправдата. Както каза Abator, приеми, че животът е несправедлив. Ударната група не спи и дебне да сложи някой и друг минус. :)

Не че нещо, ама това не е ли малко шуробаджинащина?
Дори и да си му дал + не е нужно да се самоизтъкваш, очакваш да ти отговори с + ли?
"Ударната група" сами си я създадохте, не е нужно да я обвинявате за всеки минус във форума!

Бриги Магнито

LKW добре дошъл в клуба баце,надам се не ти минават идеи да ме настигаш с минусчетата.
Един +м и от мойта особка та да си надалавера от целият калабалък.

georgi87

Тва с тоя рейтинг е страшна глупост.

Уди кълвача

Цитат на: georgi87 - Понеделник, 02 Януари, 2012, 23:44:22

Ще се изненадаш, колко държат тука  на тази система... та чак твърдят че по-добре да са на минус...  :)

admin

Цитат на: Уди кълвача - Понеделник, 02 Януари, 2012, 23:47:16
Цитат на: georgi87 - Понеделник, 02 Януари, 2012, 23:44:22

Ще се изненадаш, колко държат тука  на тази система... та чак твърдят че по-добре да са на минус...  :)

Държим... Като на стара Шкода Мадара спирачките държим...

admin