• Welcome to Форум на българските шофьори.

Опасни и рискови ситуации по време на път

Започната от !na, Неделя, 17 Юли, 2011, 08:55:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

!na

Зачетох се в една тема в английски нюз-форум за български шофьор, жертва на грабеж по време на почивка на магистрала.
Оттам се замислих и за тази страна на работата ви - рисковете по време на път.
Според международните статистики годишно хиляди композиции с все товара изчезват някъде по пътищата по света, стотици хиляди шофьори ги ограбват, в някои случаи има и физически посегателства.
Споделете, имали ли сте такива ситуации? Какво се случи? Как се справяте? Какви превантивни мерки предприемате?

ето и темата от споменатия форум http://www.thelorrydriversforum.com/viewtopic.php?f=71&t=18104
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Нямам честа да съм ограбван в Габрово правиха опит да ми откраднат 360 лв от кабината,но бацко става лош и бързо бегам,подгоних терикатчето и той ги хвърли на земята аз обаче исках да си го догоним и почти щях да успея,но аверчето му се опита да ме повози на предния капак на една баничарка,не му се отдаде защото скочих на тротоара ,но ми отбии от скоростта и онзи се качи в баничарката и духнаха,интересното е че викнах полиция и въпреки отпечатъците взети от кабината и номера на баничарката до тоз момент никъв резултат.От този случай ,не заключвам кабината всичко ценно си го влача с мен,не че не могат да ме оберат ма поне ще е гарга и то рошава,и да ви кажа от как не заключвам нямам никакви грижи.Относно товара за сега не ми е изчезвал макар че е на едно срязване разстояние,но може би имам късмет.
Това е от моя милост за годинките ,който съм прекарал по пътищата,не са много ,но не са и малко няма да ги споменавам да не излезне,че се фуклявим  ;) шегичкааааааааааа

И  забравих да допълня некое и друго килце нафта ми е забегвало ,ма тва го слагам в графа случва се

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

!na

Мале! Голямо надбягване е паднало, добре че не си пострадал.
(Само си оправи малко пунктуацията, че целия пост ти е едно изречение и е малко мъка за четене така.)

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Неделя, 17 Юли, 2011, 09:06:12
И  забравих да допълня некое и друго килце нафта ми е забегвало ,ма тва го слагам в графа случва се

Като спомена за горивото се сетих, че наскоро ми разказаха за един случай май в Англия беше.
Та, шофьорът е на почивка, на паркинг. Отишъл нещо тоалетна, баня, заключил кабината, позамотал се няма и 10-15 минути. Разбира се, оставил документите в камиона. Като се върнал видял, че вратата е напъвана с нещо, веднага си проверил документите - всичко си било по местата, липси не видял и решил, че е неуспешен опит.
Два-три дни по-късно, когато се наложило да зарежда, извадил шелската карта и какво да види - не била неговата, а чужда. И разбира се, невалидна. Веднага се обадил на шефовете, обяснил за ситуацията, те звъннали в Шел да спрат картата, но за изтеклите два дни от нея били източени 3,5 тона дизел! 7 хиляди лева  :o
Сега се води разследване, оказва се, че не е нито първия, нито последния такъв случай. Подхвърлената карта е била източвана преди. И така. Та, човека направо прималял - как да му хрумне, че освен да провери дали документите са му на място, трябва и да ги изчете.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

A моля,моля ръгнал съм запетайки за целия китайски народ,малко изречението ми дълго ,но си важи.

antoniyu

На мен са ми правили полумесец(ряза ли са ми брезента) в Унгария за проверка,но нищо не е взимано.
В Германия един Поляк ми сви 2 бири от сандъка.
Англия-опит за отваряне на кабината,добре,че се бях вързал с колан.
-150л нафта-преди Бирмингам,от паркинг платен.
Веднъж имах липсваща стока,разбра се,че колегата който е товарил камиона от Турция е взел един кашон с фланелки и е сложил такъв с чорапи.

Боби и той може да се похвали с един два случая. 
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

BoBy_BoY

Цитат на: antoniyu - Неделя, 17 Юли, 2011, 10:08:14

Боби и той може да се похвали с един два случая. 

Никога не съммислил, че и аз ще бъда ,,ужилен"! За кратко време– минус с 650€, телефон Нокиа Е72 на Лион! На Бреша за няма и 10 мин ми барнах  навигацииката и лаптопа с аксесоарите!
   Сега и до кенеф да ходя сбирам всичко в чантата на лаптопа и слизам от кабината. Навик ми стана да си спирам на колонките пред бензиностанциите.
  В една от темите съм споделил по-подробно!

http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=285.0

!na

Цитат на: BoBy_BoY - Неделя, 17 Юли, 2011, 10:21:13
..  В една от темите съм споделил по-подробно!

Видях, но вече бях пуснала тази тема. Сори за което.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: Ina - Неделя, 17 Юли, 2011, 10:22:17

За наказание сложи линк към другата тема  ;)

!na

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Неделя, 17 Юли, 2011, 10:25:00

Ето я http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=285.0
Някой мод или админа, ако решат и функционалностите на форума позволяват, може да обединят двете теми в една.

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Хе хе в тази съм си тръкнал мненията като к100 ;)

BoBy_BoY

Цитат на: НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ - Неделя, 17 Юли, 2011, 10:25:00

Не мой, баце, требва некак да си се отчоплим!
Искът ми към съфорумеца Ина-едно бире! В налегналата ни икономическа криза бих се смили и на две! ???

!na

Цитат на: BoBy_BoY - Неделя, 17 Юли, 2011, 10:35:30
Искът ми към съфорумеца Ина-едно бире! В налегналата ни икономическа криза бих се смили и на две! ???

Айде 3 - за щастие. Имаш ги!
Във Варна ако не се лъжа.

BoBy_BoY

Цитат на: Ina - Неделя, 17 Юли, 2011, 10:36:49

Мхмм, от началото на август, до 25.08! Чакай да си го вметна към графа ,,Длъжници", хоп, готово! :D :D :D
Може и тука:  http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=252.15

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: BoBy_BoY - Неделя, 17 Юли, 2011, 10:40:23
Цитат на: Ina - Неделя, 17 Юли, 2011, 10:36:49

Мхмм, от началото на август, до 25.07! Чакай да си го вметна към графа ,,Длъжници", хоп, готово! :D :D :D
Малиииии и моя милост е там,са се закъса.

admin

Този с Shell картата да не би да си е написал PIN кода на листче и то да е било заедно с нея? Често пъти става така и по този начин се улесняват крадците.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!