• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разход на гориво

Започната от admin, Събота, 18 Декември, 2010, 11:50:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dimich87

За течните горива не е голямо температурното разширение. Поради факта че са в земята се поддържа относително постоянна температура. При външна темература от -10 е необходимо да се задържи няколко дена за да падне темературата в резервоара с един градус. Но ако се топли горивото, то е необходимо да се затопли и почвата до необходимата температура. Имам познат който се занимава с производство на разсади. Има една оранжери около 100кв м. Казва че за 24 часа вдига температурата на почвата с 3 градуса и отива за това първоначално затопляне около 500кг въглища. За разсадите му е необходина температура от 18-20градуса. Казва че когато не се топли температурата на около 40см дълбочина е 10-12градуса. 3 дена топли докато постигне температурата на почвата и тогава започва да засява семената за разсадите. Има закони за термодинамика. В природата нищо не идва даром.
При газта промяната на налягането влияе много върху плътноста и, от което може да се досетите че ще заема много по-голям обем при по-ниско налягане. А и температурата влияе повече. При пропан-бутана с 1градус се променя обена с 0,003л.

dimich87

Бриги Магнито

Разход на гориво, Икономично каране са новите модни тенденции из света на некой ора,некогиш имаше понятие Работа и пак Работа .
Да Ви го преведем:
Разход на гориво-метод за зарибяване на клиенти за едни,метод на зарибените да изцицат свойте работници,понятие не съществуващо като точна цифра или с други думи няма такова джАвотно
Икономично каране-термин и възможност за постигане на цели формулирани за едни или други в понятието Разход на гориво.
Работа -понятие за извършена дейност и съответно постигнати резултати обвързано с единица мярка наречена време. ;)

П.П. Тва ми е мнението за използваните словосъчетания и молим не ме вкарвайте у филми .
Първите две словосъчетания са най-изкуственното нещо ,което съм чувал.

Бриги Магнито

kubrat7

Здравейте. Не знам дали уцелих правилната тема, но имам следния казус. Ако някой може да помогне с инфо-моля.
На камион Ман с 2бр. скачени резервоари като само на единият от резервоарите има фабрична сонда с поставен GPS, се зарежда 300л. гориво. Но GPS системата отчита че налятото гориво е 170л. Ако някой се е сблъсквал с такъв казус и има инфо-моля споделете.

Mystang

Моя е такъв.С втори допълнително слаган резервоар съм.Съответно ми се отчита само големия.Обаче тръбата с която са свързани е по малка и отнема време горивото да премине в другия резервоар.Това го знаят всички в офиса и няма засечки.Какъв ти е казуса,че не схванах?

ivopifeca

Некои маи  неможе,да изчисли,дали не го клатят шофьорите му ::)

Tihomir78

Е тва е тема само за работодатели  :o :o :o :o :o Направо директно да си я сложат към Bookmarks.
Та по темата с моя скромен опит с товар 40-42 тона разхода е 40-42л/100км. Това с различни коне и различни каручки.

Димова

Rammbon

Цитат на: Tihomir78 - Събота, 09 Юни, 2012, 20:29:06
Е тва е тема само за работодатели  :o :o :o :o :o Направо директно да си я сложат към Bookmarks.
Та по темата с моя скромен опит с товар 40-42 тона разхода е 40-42л/100км. Това с различни коне и различни каручки.
Колега, какво караш че е 42 т товара? Аз си мислих че с 36 т  прекалявам, не че в гондолата нямаше място за още поне 15 т , ама ...
Е вярно че и разхода си е до 46 л , че и 52л съм имам като пресичам проходите с големия тонаж, но шефа не се обажда, радва се ако стоката е закарана на време и всичката :)

Tihomir78

Цитат на: Rammbon - Събота, 09 Юни, 2012, 20:56:04
Колега, какво караш че е 42 т товара? Аз си мислих че с 36 т  прекалявам, не че в гондолата нямаше място за още поне 15 т , ама ...
Е вярно че и разхода си е до 46 л , че и 52л съм имам като пресичам проходите с големия тонаж, но шефа не се обажда, радва се ако стоката е закарана на време и всичката :)
;D ;D ;D Фракции колега, е някъде където кантарчето е само 50т и аз толкова към 36т слагах, а иначе най-много 46т че просто нямаше как да събере повече  ;D ;D ;D

germaneca

Кога един автомобил има по-малък разход на гориво? Когато автомобила се движи по надолнище, по инерция включен на скорост и когато е изключен от скорост.

Редактирано заглавие!
1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

M.Traykov

Чувал съм (не го твърдя с сигурност но го вярвам) че на скорост без газ изключва помпата за горивото и разхода е 0.

Rammbon

Цитат на: Drifter - Вторник, 08 Януари, 2013, 19:07:11Чувал съм (не го твърдя с сигурност но го вярвам) че на скорост без газ изключва помпата за горивото и разхода е 0.
Но само на дизел или бензин с инжекцион. С карбуратор или на газ не става. :(

germaneca

1. Човек се ражда изморен и живее за да си почине.
2. Ако видиш някой да си почива помогни му.
3. Работата е свещена. Не я докосвай!
4. Когато изпиташ желание да работиш,седни и чакай да ти мине.

ivopifeca

Цитат на: Rammbon - Вторник, 08 Януари, 2013, 20:15:44
ЪЪЪ...има и карбуратори, при които става,пример- при Лада Самара става ;),да не споменаваме и доста от западните производители.А при газта?Ако е с газов инжекцион,не става ли,тук не съм сигурен,но предполагам,че ще стане ???

admin

Цитат на: Rammbon - Вторник, 08 Януари, 2013, 20:15:44

И на газ става. Просто превключвателя за бензин и газ трябва да е от по-старите модели и да има и междинно положение.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!