• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разход на гориво

Започната от admin, Събота, 18 Декември, 2010, 11:50:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Цитат на: Boroman21 - Сряда, 26 Юни, 2013, 22:55:09
.
Последното ми инфо за разхода е 30,6 литра на 100км /биогориво  при скорост 88км/ч на темпомат с 42,5 тона тотал по равно и 36,6 литра на 100/биогориво  по аутострадата при Фиренце със скорост 39-42км/ч.Всичкия този разход е постигнат при обороти в диапазон 1300-1500 , обороти под 1200 водят до едно константно намаляване на скоростта до такава на пешеходец.Иначе на кардана нищо му няма или на двигателя  от оборотите  , но единствено забелязах че загрява по-бързо а разхода е незначително по-нисък с около литър и половина.Това са наблюдения от преди няколко часа , желязото е актрос мп3 евро 5 еев на 200хиляди и 100% изряден и обслужен.

ПП.На тежки терени и при постоянно газене (1400-1800-2000оборота) и отново с около 40 и кусур тона ще пиша утре вечер ако имам нет.Ааа и ще пробвам и с 1100 ма да не псувате много ако сте зад мене ;D

Цитатно единствено забелязах че загрява по-бързо а разхода е незначително по-нисък с около литър и половина
Аз на оная работа ли си приказвам?!?!
Така е направен да се кара!!! и за това ви казвам, че е муден и скопен още в завода... а  думите ти потвръждават това че е чайник, Не може да те учат да го караш на ниски обороти за да е икономичен а на същите тези ниски обороти да грее...
За разхода:  утре ще снимам ако имам възможност показателите на компютъра на колегите за да се убедите, че е възможно да дава 30/100 пълен празен с 50% градско по маршрута София -Студена Тотал 44 тона.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

LKW

Чаиник а  ;D.Данчо ,няма модел камион на мерцедес който да не съм карал(работил ).Атего , каска , МП1 , МП2 ,МП3.Единствено не съм карал МП4.В момента също карам Мерцедес(знаеш ).Та интересно ми е как така един не грееше като чайник.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

LKW

WWW.elmaz.com

Boroman21

Напълно е възможен разхода от 30/100 , даже(даже и си е такъв ) и съм на 100% сигурен че ще свали и под 30 ако го подкарам на чист дизеляк.Виждал съм и такъв разход но е рядкост заради тежкия ми крак.Иначе как казват тия от балканстар да си карат техните демо  дръгели. Преди време имаше бюлетин с сервиза на фирмата за "препоръчително каране" и оборотите хич не бяха 1100 обаче а маааалко към 1250 и нагоре до към 1650 .Ся кой лъже нямам представа БС или тука местния дилъраз аз почти претрих надписа power от бутона  ;D.Ся пак казвам че това се отнася за горенето на биодизел  , при което разхода по каталог е 35литра/100км при композиция до 40тона.Разхода при дизел обаче е 5-6литра по-малко или в зависимост от това колко са ти запушени филтрите от биодизела.

ПП.Не е нито муден нито скопен , не отстъпва по нищо на другите.За сега единствено МАН мега успява да ме задмине , другите най-много се движат с моята скорост  и до там .

loshdancho

питай Борман21!
Или пробвай да качиш Витиня на 1100об/мин-1 на 7бавна (8 плюс половинки скорости и бавен диференциал) с 22 тона лятото и ще си говорим.
Зимата съм го постигал, и разхода ми беше осезаемо по-малък....но лятото...чайника завира.

LKW

Няма какво да го питам , аз виждам какво се случва на бордовия компютар.Аз няма да катеря който и да е баир с 1100 оборота.Норвамно е при катерене на наклон камиона да вдигне малко градуси над тези при движение по равно.
WWW.elmaz.com

DeDo Vi

Мале, е тая тема направо стана като сапунка. Абе Бунаци, за какво обучение се гласите бре. Не се ли усещате че тука Бриго и Данчо си чешат езиците та ви фърлят у музиката. А вие се връзвате. Ама лошо нема поне ме забавлявате.

loshdancho

Ха сега се дзверете.
Маршрут празен София (кв. Д.Миленков) -Студена. 55км.
Пълен -33тона  товар общо 45 700кг тотал. Студена- Люлин.47км.

Roshko

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 27 Юни, 2013, 23:31:11
Ха сега се дзверете.

А можеш ли да се самоцитираш кога за пръв път уточни, че става дума за пълен-празен?
Преди или след изумлението и недоверието на останалите?  :D

loshdancho

Цитат на: loshdancho - Понеделник, 24 Юни, 2013, 23:26:41
Шест от гондолите са автоматици, и три не са , плюс един циментовоз, а всичко се кара на двойна езда. Понеже са много кадърни като теб- самоуки специалисти потрошиха съединителите- за 200 000-300 000км по два три пъти, а разхода не пада под 36-37л/100км.
Та човека беше принуден да вика специалисти да ги ограмотяват.
На Адмна ще кажа, няма голяма промяна в скоростта на катерене ако всичко работи както трябва, просто вместо да катериш на 6та бавна  качван баира на 6та бърза  със същите километри.
Ако радиатора , перката или термостата не работят както трябва това не е възможно.
За справка 44 тона композиция по маршрута Студена -София(Илиенци, Люлин, Гара Искър, Враждебна, Костинброд, Кривина и др.) Пълен-празен  на кръг средният разход пада до 30л/ 100км.

Roshko

Виноват! Неволно съм се присъединил към множеството не четящи...  :-[

martin stanev

Цитат на: loshdancho - Сряда, 26 Юни, 2013, 23:42:02
питай Борман21!
Или пробвай да качиш Витиня на 1100об/мин-1 на 7бавна (8 плюс половинки скорости и бавен диференциал) с 22 тона лятото и ще си говорим.
Зимата съм го постигал, и разхода ми беше осезаемо по-малък....но лятото...чайника завира.

Опасен си ей  ;D как видиш някъде, че се пише за мечо и почваш, 1100об./мин. Чушкопеци, самовари, чайници, скари-бири  ;D ;D витини-митини ;D ;D. Едно си баба знае, едно си баба бае.  Данка чудя се ти освен Витиня друг баир катерил ли си  ;D ;D. Да вземем да им кажем на тия от Балкан стар да те назначат за главен  инструктор да обучаваш такива зелени кратуни, като нас как се кара брее дебаа  ;D ;D. Или най добре направо в завода в Германия да те назначат един директор.......оппп забравих, че мразиш мечо и ще фалира завода :)

DIVAKKAT

някои може ли да ми каже колко е разликата при празен и пълен камион на равно при скорост от 80 до 90

kickerlike

При мен МАН-а пълен разликата беше 2.5-3.0л , празен не съм карал повече от 50-70км и не съм засичал , а и празен му давам "ЩЯЛАТА ГАЗЗЗЗЗ" ;D

emilpopoff

Цитат на: kickerlike - Събота, 29 Юни, 2013, 19:18:24
При мен МАН-а пълен разликата беше 2.5-3.0л , празен не съм карал повече от 50-70км и не съм засичал , а и празен му давам "ЩЯЛАТА ГАЗЗЗЗЗ" ;D
Цитат на: DIVAKKAT - Събота, 29 Юни, 2013, 18:30:03
някои може ли да ми каже колко е разликата при празен и пълен камион на равно при скорост от 80 до 90
Колега от не големия опит(бусове, бордоваци, самосвали, с  влекачите нямам опит освен изпита едно време) Първата част от въпроса ти пълен/празен при самосвалите и особено ако се кара по кариери и открити рудници и се товари "мъжката",  "дабъла" не ти мърда  :), а втората част от въпроса ти скорост от 80-90 км/ч не малка разлика 10 км/ч , на моя начин на каране е поне 1.5-2 л/100 разлика в този диапазон от 10 км/ч, но както е писал е колегата преди мен празен карам рядко и все трябва да бързам защото  времето никога не стига  ;D , защото вече бачкам като втора работа шофьорлъка и гледам максимално бързо да прибера ако се отвори възможност  :) и карам на V/MAX  :).

Иво19667

Цитат на: loshdancho - Четвъртък, 27 Юни, 2013, 23:31:11
Ха сега се дзверете.
Колега Данчо, Аз този камион го свалих на 28 лтр. от Студена до Кремиковци. Ако не вярваш питай във "великата" фирма за Иво, и Иво от Г. Искър ще ти каже за мен. Поздрави. Точно когато Аз работих, бяха уволнени 7 шофьора за нафта и беше жестока преса от Росен. Между другото , карах с най-много тонаж и курсове и пак имах най-малък разход.
Чистотата на работното място, израз на порядък в невидимата технология.

Иво19667

Чистотата на работното място, израз на порядък в невидимата технология.