• Welcome to Форум на българските шофьори.

Разход на гориво

Започната от admin, Събота, 18 Декември, 2010, 11:50:33

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Mandor - Събота, 28 Септември, 2013, 21:02:26
Има си значение и къде изключваш от скорост...

Да, не е нормално да ти е това приоритет номер едно. И аз като качвам един час нагоре и после ми се иска да го пусна колкото може, да не му "изяждам" икономията със спирачка. Ама имам много по-важни приоритети! Да кажем, да оцелея и тези около мен!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

R560

R560

SEMPER

Тази дафинка май също е карана от някой голям икономист.

Случката е от вчера на входа на Варна , и като гледам най вероятно въздуха е бил малко по малко от необходимото.

Дали заради продадена нафта за 20 евро си струва ...

За мен - категорично НЕ, но явно за някои си заслужава риска.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

R560

Така като гледам Дафа е на ВАНЯ

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Красимир Тодоров

Мандор, не бъди наивен братленце ;D ако ме разбираш какво искам да ти кажа   ;)

R560

driver1

Цитат на: levskarq2 - Сряда, 02 Октомври, 2013, 15:51:08
Не! Самолет

Фъркай си тогава, не ти требват спирачки.

нидялко

Сега карам едно IVECO eurostar и ми дава 33/100 с 27-30 тона. Пълно- празно.

ivopifeca

Цитат на: нидялко - Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 10:17:13
Може и още нагоре ;)

Yordan

Цитат на: levskarq2 - Събота, 28 Септември, 2013, 21:19:18
40-50/100  ;D
Цитат на: нидялко - Четвъртък, 03 Октомври, 2013, 10:17:13

С един и същ камион съм правил разход 32/100 и 67/100. Много е важно къде и какво караш.
П.С. - Разходите не са временен разход а за целият период на свършване на работата. Което ще рече от няколко дена работа, до няколко месеца.
Като погледнеш трезво на някои неща и разбираш, че трябва да пийнеш...

sush1978

Цитат на: Красимир Тодоров - Вторник, 17 Септември, 2013, 22:04:31Пичове, аз ЯКО изключвам от скорост и Яко имам икономия. Не вярвам в тия булшитс, че камиона се прецаквал, скоростите нямали мазане и прочие. Ако некой иска да му кажа колко икономия имам, само на лично, и ако го познавам :) Пускам камиона с колко може и колко не ме е страх де, знам че гумите имат скоростен индекс, и до известна степен се съобразявам с това, но на всяка шайба имам 120, а за дигитала да не ви говоря коя грешка ми е най-честа и единствена.
Пък който иска да си държи камона на предавка, но моя извод от опит го пиша, е че изминавам повече разстояние след спускането като съм изключил от скорост преди да подам газ отново, отколкото когато съм на скорост, мотора задържа! Върху последното изречение обърнете внимание. Тук 100-200 метра, там 100....  и те се събират за един курс камара километри
Ти си герой. Гордея се с теб. Защо не станеш тракторист в някоя кооперация, брато? ::)
Умирай трудно

rolly_s

Цитат на: sush1978 - Вторник, 08 Октомври, 2013, 07:31:18Ти си герой. Гордея се с теб. Защо не станеш тракторист в някоя кооперация, брато? ::)
Там няма нанадолнища да гаси двигателя, пък и да има- плуговете ще го спрат. Хихихохо!
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

Argos

Някой да има информация,с колко се качва разхода ако гумите са меки? Това е като да теглиш плуговете за нищо,или да форсираш все по стръмното. ;)

Красимир Тодоров

Подигравчиите, да ви кажа нещо и аз. С един колега седиме на Фернети и правиме пауза и той така рече, че имало един дето писал във форума как сменява вериги, бил му много смешен тоя... И аз се засмях и му рекох "Помниш ли му името? Да не би да е Красимир Тодоров?" Той рече "Да бе, май тоя е"
Съответно аз пак се захилих и го питах личната карта ли да му покажа или да почна с веригите...  Беше сконфузна ситуация, но не за мене. Пича влиза във форума, бял ДАФ кара..
Та в тоя смисъл, като се опитвате да правите ташак с мене, вместо да помислите какво ви казвам, гледайте да не се смея последен на некой паркинг, щото често ми се случва.
Аз за разлика от повечето от вас заставам зад писанията си с името си, не се крия и гледам винаги с квото мога да помогна. Колегите които ме познават, вярвам че ще потвърдят. Всичко това което съм написал във тоя форум е базирано на моя опит, а не на един шофьор каза
А, и да ви кажа, ако като тракторист взимам 2 бона в евро и чистак нов трактор да ми дадат, и тракторист ще стана. А вие може само да ми дишате прахоляка дето го вдигат плуговете, смешни ентусиасти..
Шайбите не знаете как да си сменявате, ама взели да се подбазиквате... като чета какво питате и не знаете някои път, почвам да мисля че сте си купили книжките некои от вас..хехехехе, па нищо чудно...

Красимир Тодоров