• Welcome to Форум на българските шофьори.

KAT-Пътна Полиция

Започната от doktora179, Неделя, 11 Март, 2012, 14:08:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

SEMPER

Дедо ми, момчето е чуло нещо от нейде ....

И не е виновно то, а шефовете пулицейски, дето  сменят през година-две  мурафетите.

Преди доста време само КАТадажии можеха пишат, а останалите въшкарници ако констатираха нарушение трябваше да викат КАТ да го отрази.

Естествено формулата не сработи, и обърнаха плочата.

В момента реда е следния - полицаи от районните могат да пишат актове, НО не всички, а само някои от тях,които са специално упълномощени по надлежен ред.

А ти - ако си врачка - гадай редовно упълномощен ли е ушевия дето ти се дзери, или не  е :)
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

DeDo Vi

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 05 Април, 2012, 23:41:27

И не е виновно то, а шефовете пулицейски, дето  сменят през година-две  мурафетите.

Преди доста време само КАТадажии можеха пишат, а останалите въшкарници ако констатираха нарушение трябваше да викат КАТ да го отрази.

В момента реда е следния - полицаи от районните могат да пишат актове, НО не всички, а само някои от тях,които са специално упълномощени по надлежен ред.

А ти - ако си врачка - гадай редовно упълномощен ли е ушевия дето ти се дзери, или не  е :)

Споко Баце, аз нямам ядове с ченгетата, защото си спазвам правлника и не им се набивам в очичките. А и в моето районно управление си ги знам кой може да пише и кой не. Началника им ми е дружка от казармата и комшия.

DeDo Vi

mylord56

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 05 Април, 2012, 23:41:27

Обжалваш, то ще лъсне има ли правомощия или не. Ако няма такива - няма и НП /отпада в съда/.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

pumix

Цитат на: doktora179 - Четвъртък, 05 Април, 2012, 21:48:14
Колега, можеш да го направиш, ама не в България, а в Евро съда аз и тук мога да го направя. Не е там работата, аз ги режа отвсякъде, не ме бъркат полицаите, знам правилника, знам законите. Всичко, като почне се заяжда, аз го навра в на кучето гъза и млъква, казва лек път и това е. Обаче недей те, да им мълчите на тия помияри. Те като се заяждат, ти се заяждай 3 пъти повече !!!
С един оптимист,като тебе дето си мислеше,че като им се заяде ще ги уплаши и ще го пуснат,карахме в пакет от Студена за София,той пред мене аз по него,защото не знаех как да стигна до мястото за разтоварване.На Драгичево го спират него и аз също спирам да го изчакам.Почнал нашия да им обяснява,че ако не го пуснат щел да каже на началника им с който си били пиели бирата заедно и че от утре щели да са безработни.И кво стана,още не може да си плати акта.А законите юристите не ги знаят на изуст та ти.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

doktora179

Цитат на: pumix - Петък, 06 Април, 2012, 13:35:33
С един оптимист,като тебе дето си мислеше,че като им се заяде ще ги уплаши и ще го пуснат,карахме в пакет от Студена за София,той пред мене аз по него,защото не знаех как да стигна до мястото за разтоварване.На Драгичево го спират него и аз също спирам да го изчакам.Почнал нашия да им обяснява,че ако не го пуснат щел да каже на началника им с който си били пиели бирата заедно и че от утре щели да са безработни.И кво стана,още не може да си плати акта.А законите юристите не ги знаят на изуст та ти.

Готин от 3 месеца ходя на уроци и след още 2 месеца мисля да постъпвам в СМУ-то в Пазарджик така че моля ти се да не говорим празни приказки затова ви казах някой ако има въпроси да се обръща към мен !!

SEMPER

Цитат на: doktora179 - Петък, 06 Април, 2012, 22:26:38
Готин от 3 месеца ходя на уроци и след още 2 месеца мисля да постъпвам в СМУ-то в Пазарджик така че моля ти се да не говорим празни приказки затова ви казах някой ако има въпроси да се обръща към мен !!

Ако искаш да си полезен на всички, вземи напиши всички задължителни реквизити,които трябва да съдържа един акт

P.S. Съжалявам за незнанието си, но се изкушавам да попитам - какво е това СМУ - както си го написал звучи да е някакъв престижен университет, с водеща роля в изучаването на правните науки.

admin

Цитат на: SEMPER - Събота, 07 Април, 2012, 00:29:56
Ако искаш да си полезен на всички, вземи напиши всички задължителни реквизити,които трябва да съдържа един акт

P.S. Съжалявам за незнанието си, но се изкушавам да попитам - какво е това СМУ - както си го написал звучи да е някакъв престижен университет, с водеща роля в изучаването на правните науки.

СМУ - Средно милиционерско училище. Поне така се казваше до 1989-та.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

doktora179

Цитат на: admin - Събота, 07 Април, 2012, 01:45:45
Точно така СМУ-Феликс Дзерджински Пазарджик

mylord56

Цитат на: admin - Събота, 07 Април, 2012, 01:45:45

Че то си е средно, средно. Ама doktora179 излиза, че е доста малък на години тогава.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

exon

Ето едно интересно четиво за размисъл http://cars123.hit.bg/KAT%20prava.pdf
И още нещо,Дедо Ви е прав служители на Охранителна полиция също имат право да ви спират и глобяват!Голяма част от състава на Охранителна полиция преди време минаха на обучение по ЗДВП и с вътрешна аповед на директора на всяко ОДП са им вменени права да проверяват и глобяват по ЗДВП.
http://www.sopa.bg/request.php?465-това също е интересно четиво по отношение на радарите,начина по които трябва да се експлоатират за да са реални показанията им.И задължително проверяваите дали има холограмен стикер че е проверен от комисията по метрология и стандартизация със съответната дата на него.

doktora179

Цитат на: exon - Събота, 07 Април, 2012, 19:32:38
Ето едно интересно четиво за размисъл http://cars123.hit.bg/KAT%20prava.pdf
И още нещо,Дедо Ви е прав служители на Охранителна полиция също имат право да ви спират и глобяват!Голяма част от състава на Охранителна полиция преди време минаха на обучение по ЗДВП и с вътрешна аповед на директора на всяко ОДП са им вменени права да проверяват и глобяват по ЗДВП.
http://www.sopa.bg/request.php?465-това също е интересно четиво по отношение на радарите,начина по които трябва да се експлоатират за да са реални показанията им.И задължително проверяваите дали има холограмен стикер че е проверен от комисията по метрология и стандартизация със съответната дата на него.

Нищо немогат да ви кажат по-принцип но ги имат правата вчера говорех с един бъдещ колега който даде клетва на втори март каза че има права да направи това нещо обаче началниците им казват да не се занимават с работата на КАТ пращат ги по други задачи друг наряд и така много са безопасни и нещо друго колега значи и КАТ е към Охранителна полиция от охранителна полиция само нямат право да пишат актове за превишена скорост и алкохол защото нямат апаратурата да установят скороста и промилите но общо взето само КАТ може да ви изплаши от охранителна не се занимават с престъпници на пътя ! То малко ли боклуци има по-България те да почнат да се занимават и с работата на КАТ

Докторе, НЕАМ НЕРВИ ти редактирам пунктуацията. Вместо да даваш съвети, вземи наблегни малко повече на уроците, че като гледам - не 3, а 13 месеца уроци няма ти стигнат да запишеш средно, дори и милиционерско ....

SEMPER

ЦитатЕдин катаджия разправя на колегата си:
- Реших да си пусна мустаци.
- Правилно, човек все с нещо трябва да се занимава.
;D

pumix

Цитат на: doktora179 - Петък, 06 Април, 2012, 22:26:38
Готин,като гледам грамотността на какво ниво ти е,съм далеч от мисълта,че ще запишеш това СМУ,освен ако не те уредат.Та ти сигурно и името не можеш да си напишеш правилно.Не СМУ,а първи клас,трябва да запишеш.А аз съм прост шофьор,завършил изгорелата гимназия и съм по грамотен от тебе,а уж сме били прости шоферите.Баце,плашим се направо,ако такива неграмотници ги правят ченгета.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

exon

Докторе,хайде пък аз да ти кажа нещо.8 години съм носил униформата на Охранителна полиция,така че не ми разправяй какво имат право и какво не.Във всяка патрулка има дрегери,а дори и да няма най лесното нещо е по станцията да извикат патрул на КАТ които да установи нарушението.Служители на охранителна полиция могат да те заковат за една камара нарушения,не си мисли че единственото за което се глобява е превишената скорост.
И не мога да си обясня как си решил да ставаш служител на МВР след като от постовете ти усещам доста негативно отношение към тях(не забравяй че КАТ са към МВР,и носят същата униформа която ще носиш и ти).

doktora179

Цитат на: exon - Неделя, 08 Април, 2012, 08:53:53
Докторе,хайде пък аз да ти кажа нещо.8 години съм носил униформата на Охранителна полиция,така че не ми разправяй какво имат право и какво не.Във всяка патрулка има дрегери,а дори и да няма най лесното нещо е по станцията да извикат патрул на КАТ които да установи нарушението.Служители на охранителна полиция могат да те заковат за една камара нарушения,не си мисли че единственото за което се глобява е превишената скорост.
И не мога да си обясня как си решил да ставаш служител на МВР след като от постовете ти усещам доста негативно отношение към тях(не забравяй че КАТ са към МВР,и носят същата униформа която ще носиш и ти).

А бе ти си луд бе половината ми роднини са в полицията недей ми говори глупости дрегери имало хахаха доста малак на години съм бил некои беше писал и какво да наблягам на правописа а :Д аз много добре мога да си пиша само че ме не ми се занимава да слагам шибани запетаи и др тем подобни !!! Както и да е колеги нема се караме всеки си знае за него си !!

doktora179