• Welcome to Форум на българските шофьори.

Книжките за камиони ще важат 5 години

Започната от !na, Петък, 20 Април, 2012, 11:56:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: В.Димитров - Събота, 21 Април, 2012, 02:39:09
Англия не е в Европейския съюз.Това първо, второ навсякъде в Европа книжките се сменят на 5 години.И навсякъде се плаща при смяната на книжка.

Англия не е в Европейския съюз? Ами къде е тогава? Аз пък мисля, че Англия е член на ЕС още от 1973-та.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Lorinser

Лъжеш се! Англия е със специален статут в Еврозоната, като нито приема нито спазва Евродирективите.Използва си собственна парична единица.Така както Монако, Андора и т.н.

Lorinser

admin

Цитат на: В.Димитров - Събота, 21 Април, 2012, 02:51:55
Лъжеш се! Англия е със специален статут в Еврозоната, като нито приема нито спазва Евродирективите.Използва си собственна парична единица.Така както Монако, Андора и т.н.

Сега пък Англия била в еврозоната. Ти въобще правиш ли разлика между Европейски съюз и еврозона? Защото аз мисля, че Англия въобще не е в еврозоната и твърдо държи на банкнотите да имат лика на Кралицата. Аз отивам да спя, а ти би могъл да прочетеш тук кога и как Англия се е присъединила към ЕС.

http://en.wikipedia.org/wiki/European_Union

Lorinser

Аз въобще не се лъжа, защото ако само им погледнеш регистрационните номера ще разбереш доколко Англия спазва нормативните уредби за страна членка. :)

''Специални територии [редактиране]
Някои части на територията на страните-членки на Европейския съюз поради своята географска отдалеченост или специално разположение, както и някои от владенията на страните-членки имат специален статут по отношение на прилагането правните норми на ЕС.''

Прочети по-обстойно: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7

И да обясня накратко, Англия може да се води член на ЕУ, но си спазва нейните закони.Изобщо няма нужда да я давате за пример как било там.Там е така, както не е в останалите държави членки на ЕУ.

bad_kras

Цитат на: В.Димитров - Събота, 21 Април, 2012, 03:00:20
Аз въобще не се лъжа, защото ако само им погледнеш регистрационните номера ще разбереш доколко Англия спазва нормативните уредби за страна членка. :)

''Специални територии [редактиране]
Някои части на територията на страните-членки на Европейския съюз поради своята географска отдалеченост или специално разположение, както и някои от владенията на страните-членки имат специален статут по отношение на прилагането правните норми на ЕС.''

Прочети по-обстойно: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D1%81%D1%8A%D1%8E%D0%B7

И да обясня накратко, Англия може да се води член на ЕУ, но си спазва нейните закони.Изобщо няма нужда да я давате за пример как било там.Там е така, както не е в останалите държави членки на ЕУ.
А да питам аз , само Испания ли да даваме за пример? ???Значи и за Дания , Швеция също не можем да говорим - макар че, и там все още си ползват собствената парична единица и са в ЕС. ;) Много интересна логика имаш В.Димитров :-\
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

pumix

Ем,че то и ние сме в ЕС и си ползваме нашата парична единица. ;D ;D ;D
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

admin

Цитат на: В.Димитров - Събота, 21 Април, 2012, 03:00:20

Сега пък регистрационните номера. Какво им е на регистрационните номера?  ::)

zippo

Аз съм съгласен да са на по 5г.но и всички други документи да са,а не психо на 3г.карта на водача на 4г.И кво правим всяка година висене в ДАЙ

dino412

Еми нека ги направат да ги сменяваме всеко първо число от месеца бре.На къде отиваме?????
Нещата всеки ден се усложняват наместо да става по-лесно и по-просто и всеки да си върши работата.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Бриги Магнито

Цитат на: dino412 - Събота, 21 Април, 2012, 16:22:25
Еми нека ги направат да ги сменяваме всеко първо число от месеца бре.На къде отиваме?????
Нещата всеки ден се усложняват наместо да става по-лесно и по-просто и всеки да си върши работата.
Баце дай да е барлем на 15-то число ,че тогава ме фактурират и мобилните оператори,та да си ги бутам комплект да ги не забравим едните.

loshdancho

Кой сменил сега ще си кара 10год. Не могат да ти наложат втора смяна.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

ИванТ

За срок от 5 години е напълно възможно човек да се измени най-малко визуално (през 2007 година аз имах коса растяща във всички посоки, през 2012 година ситуацията е коренно противоположна).
В случая аз по-скоро подкрепям това свидетелствата за правоуправление да бъдат валидни за по-кратък срок, но и не подкрепям сегашното ниво на бюрокрация при издаването им и самият сблъсък между шофьора и държавата. Ресурсът, който трябва да бъде вложен е не само финансов, но и времеви, и дори здравословен (нервна система). И разбира се, любимите гишета, така проектирани, че човек да трябва да се навежда в максимална степен и да бъде възможно най-неудобна комуникацията между служителя и гражданина.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

dino412

Цитат на: ИванТ - Събота, 21 Април, 2012, 20:29:30
За срок от 5 години е напълно възможно човек да се измени най-малко визуално (през 2007 година аз имах коса растяща във всички посоки, през 2012 година ситуацията е коренно противоположна).
В случая аз по-скоро подкрепям това свидетелствата за правоуправление да бъдат валидни за по-кратък срок, но и не подкрепям сегашното ниво на бюрокрация при издаването им и самият сблъсък между шофьора и държавата. Ресурсът, който трябва да бъде вложен е не само финансов, но и времеви, и дори здравословен (нервна система). И разбира се, любимите гишета, така проектирани, че човек да трябва да се навежда в максимална степен и да бъде възможно най-неудобна комуникацията между служителя и гражданина.
Колега до някъде си прав и Съм съгласен с Теб.Но я Ми кажи като спря да Ти расте във всички посоки косата по-лош шофьор ли стана.На Мен главата Ми последните няколко години заприлича на летище но това не Ми пречи да карам.За Мен тоя закон е поредната дойлка на кравата наречена народ.Знаете ли колко много хора има с професионални книжки който незнаят как се качва в кабината на камион или поне бус-че.За Мен лично държава която почва да се издържа по тоя начин от такси и измишльотини не е държава.
Цитат на: Бригадира - Събота, 21 Април, 2012, 18:04:01
Баце дай да е барлем на 15-то число ,че тогава ме фактурират и мобилните оператори,та да си ги бутам комплект да ги не забравим едните.
Баце ами Мен като Ментело ме фактурират на 21-о число?Ше требе секи си избере датка от месецо.Па мое и с фактурата за токо и водата.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

admin

Цитат на: loshdancho - Събота, 21 Април, 2012, 20:02:55
Кой сменил сега ще си кара 10год. Не могат да ти наложат втора смяна.

Могат, могат. Я си спомни Бай Ганьо как масово оскуба хората, сменяйки им номерата на колите с по-модерните номера със звездички. Ами старите зелени паспорти как ги сменяха още преди изтичане на сроковете им? Бай Ганьо е факир в тези неща.

loshdancho

Навява ме мисълта, че ще се издава (в цивилизованите страни) един документ за книжка, карта за тахограф и професионална компетентност.

loshdancho