• Welcome to Форум на българските шофьори.

Правило за сменяне на шайбата

Започната от g_dandy, Сряда, 13 Юли, 2011, 20:24:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kkkvd

Има много мъдрост в това, ще трябва да се замисля. Вчера оставих дъртата сканиика с гондолка и заминавам там дето се кара само с ЧМР

kkkvd

Don_Bazilio

Навсякъде в ЕС се кара с ЧМР! Включително и в БГ!

Причина за редакция : Бключително - Включително!

Don_Bazilio

Mystang

Даа кара се.....когато имаш товар а когато нямаш само в Бг се кара с пътен лист.

bad_kras

Например много е интересно - в Англия - когато спират колегите за почивка,9-11  часа и махат тахошайбата от тахографа. Сутринта преди тръгване , поставят нова и потеглят.
Като разговарях с колеги англичани па и други , започнах и аз така да правя.
Интересно , спираха ме от ВОСА , проверяваха 28 тахошайби назад и познайте :  никакъв проблем.
А в Германия или други държави от ЕС , направо ще наложат глоба.  ;)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

kkkvd

Изглежда в Англия, не знаят, че за липсващи шайби се представя бележка, че си почивал или управлявал мпс извън регламента. Или знаят, ама са хора.
Все пак правилото е такова, петък вадиш шайбата, а в понеделник слагаш нова, за събота и неделя - бележка

bad_kras

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Петък, 20 Април, 2012, 13:27:41
Изглежда в Англия, не знаят, че за липсващи шайби се представя бележка, че си почивал или управлявал мпс извън регламента. Или знаят, ама са хора.
Все пак правилото е такова, петък вадиш шайбата, а в понеделник слагаш нова, за събота и неделя - бележка

Нямам никакви бележки , просто засичат километрите , че не се е движил камиона и няма проблеми. Незнам , но хората си имат правила и особенно тук , трудно може да ги излъжеш.  Ето какво се се получава , когато наш чорбаджия се опитва да сътворява - така наречените "Бележки за отпуска" , само 200+80 паунда за паркинг 24 часа пауза и после : прав ти път! ;)

kkkvd

Така е, ама а обясни го на нашия даяджия. Колкото повече им говориш за Англия, толкова повече си го заковаваш
Заключен ли е камиона? Какво е това на задната гума?

bad_kras

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Петък, 20 Април, 2012, 14:00:25
Така е, ама а обясни го на нашия даяджия. Колкото повече им говориш за Англия, толкова повече си го заковаваш
Заключен ли е камиона? Какво е това на задната гума?
Да , заключен е!!!  200 кинта е глобата и 80 кинта ти струва ключа за катинара! ;D ;D ;D

miroslav

И мен ме заключваха и глобата беше 200,но паркинг не плащах.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

kkkvd

Цитат на: bad_kras - Петък, 20 Април, 2012, 14:11:04
80 кинта ти струва
А не е ли редно на чорбаджията да му струва това, що на теб (мен). На мен, като си купя камион и си го карам аз.

bad_kras

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Петък, 20 Април, 2012, 14:44:12
А не е ли редно на чорбаджията да му струва това, що на теб (мен). На мен, като си купя камион и си го карам аз.
Естествено , че чорбаджията плати всичко - без да ми удържа нищо на мен!  Все пак той е изобретателя на така наречената "Бележка за отпуска" , не съм я печатил аз! 8)

Бриги Магнито

loshdancho

Я тая месечна бре.
На гондолата карах само с такива.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Бриги Магнито

Месечната на 30 дена ли се сменя или на 31 и ако съм тръгнал от BG за D,кога се пише на латински името?

loshdancho

На 28-я ден защото вече е протрил писеца....

loshdancho