• Welcome to Форум на българските шофьори.

Оставяне на камиона

Започната от admin, Вторник, 07 Февруари, 2012, 23:29:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

комбайнер

Темата  "Оставяне на камиона", май не е точна за тона на обсъждането.
По-точно ще е "Изоставяне на камиона". В това има основно безотговорност и безразсъдство. На никой ли не му е жал за камиончето, дето според възможностите си е вършело работата. И то душа носи. Не мога да го изоставя, па и да го осакатявам. Преди време карах грозде. Не ми платиха за един курс и на другия ден камиона + ремаркето + шарпаните изчезнаха. Но не бяха изоставени. Имаше положителен ефект. Има разни начини.... Въпрос на творчество е и агнето и вълка да са живи. ;D ;D ;D  ..е.. и магарето да не умре от глад. ;)

комбайнер

driver1

Малко не ми стана ясно - как така "изчезнаха"? Скрил си ги някъде? Но това вече се превръща в кражба и ставаш много уязвим. Освен това малко прекаляваш - камиона чак пък и душа да носи??? Все си мисля, че това е неодушевен предмет.

driver1

niki2

Никога не съм си и помислял за такова нещо,но не бях и мамен!Почнах към едни Испанци при които никой нямаше документи и се караше нон стоп!Постоянно ни обещаваха че ще ни легализират!Започнаха и с парите да ни бъзикат!А да се подиграе някой с мен направо обезумявам!Чашата преля и в един момент палнах Волвото от Барселона и го зарязах във Франция!Яд ме е че не се прибрах до България с него!Естествено документите ги прибрах!Не се гордея с тази постъпка но не търпя боклуци!Привет на всички от Моллет дел валес,15 салида!И ако някой срешне Хоанко и Раул(този с единия крак)много поздрави от мен!

Бриги Магнито

Цитат на: niki2 - Сряда, 05 Септември, 2012, 10:41:46
И ако някой срешне Хоанко и Раул(този с единия крак)много поздрави от мен!
Тия не ги знам,но ша поздрава Пешо и Гошо от твое име.

Най-гадното когато зарежеш един дръгел е че трябва някак си да се прибереш и оставаш в ръцете на роден шофер ,който я те взел я не.

MBD

Не съм оставял камион. Не знам дали ще се случи, винаги си приказваме с колегите по тая тема!
Карам от малко от 2 месеца.Два пъти валя сняг в бг и двата пъти бях закъсал.
Първо във Врачанско и второ в селото преди Рижкия проход (страх ме беше да мина вечерта,а на сутринта беше вече бедсвено положението)
Там в селото лятото на 2012г. един камион седял 8 дена след като шофьора го напуснал след 3-тия ден.
В Шумен седях заради колега от моята фирма без да се оплаквам! Напълно съпричастно 18 часа да го извадят,не заради друго а защото жена му и малката му дъщеря, бяха с него ако не могат да го извадят да ги прибера в тях. Беше натоварен и заседнал много гадно дръпна го ремаркето към мантинелата, а отдолу лед няма вадене. Там искаха по 200 лв на камион да го дръпнат, а да пусне 2 гребла пред камиона 70лв. Около 12 разговора с хора отговорни за положението и с телефон 112 НИЩО НЕ ПОМАГА! Всички бръснат на сухо когато си на зор. Шефа ми вика плащайте аз давам парите като се приберете... Още си чакам парите....от 2 седмици празници минаха,и дума неще да става за моите пари!
Любимия ми шеф.....през цялото време ми повтаря какъв компромис прави заради мен като новак...как аз съм виновен за бедите с мен.....Психо атаки да се чувствам виновен за това че работя, и съм му задължен до гроб.
А истината е такава:
Не работи АBS на ремаркето ,само камиона има на първата ос ABS. Отзад 2 счупени тресчотки на спирачките на камиона. Иначе има нови накладки.
Ремаркето е с 3 от възможни 6 спукани (фъскащи )възглавници и напукани магистрали за въздух.
Ремаркето на задните 2 оси има само една на която работят спирачните цилиндри, т.е. от възможни 4 работят 2 едната е изолирана, а на другата тресчотката е свалена за ремонт.

До Шумен с 23 тона и със загрели спирачки не можах да спра и за по-малкото зло скочих в канавката. Аз съм виновен че карах с 80 км/ч. Надолу по баира, а нагоре и когато исках да спра бях с 30-40км. На тахографа пише 3 минути от 80 надолу скороста пада.
Трябваше да оставя камиона на някоя отбивка и да си го кара сам да видя как щеше да го подкара въобще.
Иначе шефа е тарикат пълен е с лафове да те замотае!
 -шефе нямам спирачки ремаркето влачи гуми празно!!!
 -Че разтегни си тресчотките ще ми платиш хубавите гуми от твоя акъл сега....
- шефе ама като съм натоварен, нямам хептен тресчотките не реагират спирачен път над 120 метра!!!
- на добрия шофер не му трябват спирачки. И пази гумите изкарват над 150 000км. твоите са на 80 000 и трябва да ги хвърлям вече!!!
(забравих да добавя аз вземах камиона с пистови гуми) сега е с 2 нарязани на задната ос ,ремаркето има грайфер колкото За пред ДАИ.
 Шефа : Ти ми потроши камиона за 2 месеца.Как караш?!!!
     Аз : седни да видиш как карам! Без спирачки без моторна и без блокаж!По три пъти слагам и махам вериги!
 Шефа: иначе си тарикат и си приказлив.На ДАИ един рушвет не можеш да хвърлиш... (за неизправния камион)

Слад инцидента Гладните дойдоха и разглеждат камиона видяха гумите и след като дойде боса вече спряха да ми правят изречения за изтритите гуми, щото бяха с 50 лв напред и двамата.Никъде не пиши за проблем с камиона и ремаркето!Аз съм виновен за инцидента,за пред държавата.
Аз ще платя 4 цифрената сума за изтеглянето на камиона от мястото. Със заплатата си (да работиш за българин и да му даваш пари за това че работиш)!
 Ако закъсам някъде я без нафта я заради дръгелите му,тези картинки с изоставените камиони ще са приказка.Аз директно ще се обадя на скрабаджия.
Когато няма колегиалност, няма уважение към човек,когато го имаш като роб ,за собствените си облаги. За такива няма милост, няма милосърдие.
С вълците вълк с агнетата агне! Не може да бродя сред вълци, а да съм напръскан с парфюм АГНЕ!

imter

Хубав разказ колега :),но мисля,че шефа ти е за трепане и,че ти много прекаляваш с компромисите ;).

stoil nedev

Каква "трогателна" и "мила" родна картинка. MBD, приятелю, ако сам не си помогнеш никой няма да го направи!? Ако не си подписал никакви предявителни документи преди започване на работа при този измекяр и твой шеф - бягай. Бягай и изчезвай от скапаната и ужасна фирма в която си. Бягай по-скоро и по-бързо докато все още не си влязъл изцяло в омагьосан кръг от който много много трудно се излиза.
Като агне или като вълк както ти харесва, второто е по-добре - изчезвай от там ако можеш на мига.
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

Бриги Магнито

Баце немам думи и най-лошото е ,че с подобни разкази има сумасия народ.

DeDo Vi

Как да имаш думи, като вече това стана ежедневие в българските фирми.

driver70

Колега MBD,ти най добре си знаеш хала,ама ако можеш бегай,няма смисъл да спонсорираш и джедай и полицай.

Люси

На бившия ми шеф някой от тия където са  дошли след мен са му зарязали камиона в Германия и няколко месеца не са могли да го намерят,а иначе най-болезнено за шефа ми се струва че ще е да му  върнеш камиона празен от някъде си!!!

MBD

Чакам колеги чакам да пукне пролет,да се хвана за нещо.... щото дете храня!
На всеки му идва майстора.

динко

Не ми се е налагало да оставям превозното средство,но собственика му не си ли дава това кое си трябва,да си го прибира.А това е нещото което трябва да го знае,трудни са времената за всички и шофьора има задължения и чорбаджията да си е подготвен.Нали за това във форума се пише за бели,черни и сиви работодатели.

rolly_s

Попитали радио Ереван:може ли да ,,оправиш" жена на площада?А то отговорило: -Не,защото всеки ще ти дава акъл как да го направиш.А иначе по темата-давам евала на тия,които имат куража да го направят,защото много работодатели се самозабравиха
Не ми казвай какво да правя, защото ще ти кажа къде да идеш

grants

Цитат на: MBD - Сряда, 09 Януари, 2013, 17:57:25
Чакам колеги чакам да пукне пролет,да се хвана за нещо.... щото дете храня!
На всеки му идва майстора.
Няма кво да чакаш, ами БИЙ КАМШИКА  и то по-скоро. И дано да не ти случва, да попадаш в подобни фирми че те са май вече в ИЗОБИЛИЕ. Успех колега и базаварийни км.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

Не всичко е пари,но всичко е с пари