• Welcome to Форум на българските шофьори.

Ограничител на скоростта

Започната от mischon, Сряда, 16 Януари, 2013, 21:59:10

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

mischon

Здравейте,отскоро имам следния проблем:Някой е напълнил главата на шефа че като ограничи максималната скорост на стралиса на 85 ще постигне големи икономии.Ограничиха ми камиона и сега мъка,нито да караш нито да изпревариш,показват ти запалки,възглавници мъкааааааааааааааааааа.Хора ако някой знае цяр да помага

mischon

driver70

Изхода е,познат майстор на тахограф,слагаш копче и си ти.

driver70

vents

Смени Шефа...Шегувам се разбира се  ;D
не се сдържах сори

loshdancho

Цитат на: driver70 - Сряда, 16 Януари, 2013, 22:39:48
Изхода е,познат майстор на тахограф,слагаш копче и си ти.
Няма такова нещо. Ограничителя е в софтуера на камиона.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

driver70

През тахото става .Но не чертае на шайбата.

loshdancho

На Стралис?
Мога да ти кажа, на Мерцедес Актрос, Ман Тга, Волво С мотор...Не става. Лично съм опитвал.
За Даф съм чувал че става само за Е3. За Ивеко си мисля, че  няма да стане.... много е ново.

driver70

loshdancho

Цитат на: driver70 - Сряда, 16 Януари, 2013, 22:55:33
През тахото става .Но не чертае на шайбата.
Значи не става.

А иначе във всеки един сервиз могат да пренастроят софта, стига да имат програмата за Ивеко.

American

smoking gun

Roshko

Цитат на: American - Четвъртък, 17 Януари, 2013, 03:08:47
Купи си камион, карай го със 120

;D :D ;D :D ;D

Един бивш чорбаджия у мойта фирма нервно ми спори, че с 90 км/ч камиона бил най-икономичен, по-икономичен от 80, еле па 70. Отговорих му, че поради тези си твърдения и вярвания е БИВШ чорбаджия... Как ще коментираш?  :D ::) :D

rider777

При 70 е далеч по-икономичен отколкото с 80 еле пък от 90  ;)
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

anatolii.v

Преди време работих в Словения и в съседната фирма - 5 автовоза МБ ги затвориха на 84 км.За 1 месец разхода се увеличи с 1-1.5лт.(всичките бяха с GPS).Така че не знам къде е истината.

loshdancho

Цитат на: anatolii.v - Четвъртък, 17 Януари, 2013, 10:22:33
Преди време работих в Словения и в съседната фирма - 5 автовоза МБ ги затвориха на 84 км.За 1 месец разхода се увеличи с 1-1.5лт.(всичките бяха с GPS).Така че не знам къде е истината.
Истината е, че тогава пак можеш да го настъпваш при набиране и баир и да се оправдаваш, с ограничението.

ET VIT-93

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 17 Януари, 2013, 06:50:04
;D :D ;D :D ;D

Един бивш чорбаджия у мойта фирма нервно ми спори, че с 90 км/ч камиона бил най-икономичен, по-икономичен от 80, еле па 70. Отговорих му, че поради тези си твърдения и вярвания е БИВШ чорбаджия... Как ще коментираш?  :D ::) :D
Той затова е при теб,оти е спечелил при 90 Км,от салярка :D.Около 70,ама най-арно гледам 67 на макс.висока предавка,това при МБ,и само го галиш подавайки му ;).Който,обича жените знае как се подава на магистралата ;D

anatolii.v

Колега ако караш Гърция на Солун в Бош сервиз Фотис се казва шефа за 10-15 евро си готов.Моята Скания Е3 я направи на 94км.

anatolii.v