• Welcome to Форум на българските шофьори.

Toll Collect

Започната от admin, Събота, 04 Декември, 2010, 00:13:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

BoBy_BoY

Както знаеш в Германия много стриктно се спазват законите и няма прошка за нищо! Има си някакъв толеранс,но... зависи от тях. По принцип трябва да влезеш да анулираш тикета и да си активираш нов. Часовете са достатъчни,но ето че се случват и такива непредвидени ситуации.

BoBy_BoY

Michael

Koлега няма да ти направят компромис,както каза колегата боби трябва да влезниш и да си изкараш нов тикет.Това лято спуках ме гума в германия и около 8 часа неможях ме да я сменим тъй като ключа за гумите беше много голям и превърташе но това е друг въпрос и времето ни изтече и карах ме около 50 км с същия тикет и никой не ни спря или да ни направят забележка но задължително трябва да го смениш при първа възможност..

Michael

admin

Цитат на: boby_yor - Петък, 11 Февруари, 2011, 18:51:59
Както знаеш в Германия много стриктно се спазват законите и няма прошка за нищо! Има си някакъв толеранс,но... зависи от тях. По принцип трябва да влезеш да анулираш тикета и да си активираш нов. Часовете са достатъчни,но ето че се случват и такива непредвидени ситуации.

Е как да го сменя този тикет, след като съм в напълно блокирана магистрала и около мен е пълно с коли? Освен това не зная нито къде има бензиностанция, нито мога да стигна до там.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Вижте как правят контрол в Германия. 7 микробуса и една лека кола и ни провериха само тол-колекта. Още не мога да повярвам.

antoniyu

Машинка за Германия поставена в МАН севрвиз в Австрия 350 евро сложих я януари 2010 както и на друг камион пак в същия срвиз през месец юни пак толкова пари.Но имаше проблем с тол колет картата много време мина проверката,а без нея нестава поне така казаха от сервиза.Самата машинка струва около 100 евро(в зависимост от вида и марката ) но монтажа вдига доста.Свързва се с компютъра на камиона и отчита както скорост така и дали караш с магнит при дигиталните тахографи,също така от сервиза казаха,че се следи с GPS система(машинката)съответно и камиона.Програмата Map&Guide има опция да показва къде има тол колет но веднъж ми се случи устроиството го нямаше.http://thepiratebay.org/torrent/4503878/Map_and_Guide_Professional_v2008_Europa_City       
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

admin

Преди няколко дни бях извадил Toll Collect от Австрия и на влизане в Германия ни направиха проверка. Последва забележка, че началния час е пуснат малко по-късно. Разминахме се само с това.

VALKATA:

Колеги някой знае ли от къде може да се купи книга Тoll Collect или от някой сайт да е поръча. Благодаря предварително.

Don_Bazilio

От Германия-има ги във всяка бензиностанция и новото издание струва 10-12 евро.

admin

Цитат на: VALKATA: - Петък, 30 Март, 2012, 19:34:54
Колеги някой знае ли от каде може да се купи книга Тoll Collect или от някой сайт да е поръча. Благодаря предварително.

За какво ти е тази книга? Ако имаш навигация, мога да ти кажа как да си въведеш всичките места, където има машинки за Toll Collect.

Don_Bazilio

Цитат на: admin - Петък, 30 Март, 2012, 23:46:28
За какво ти е тази книга? Ако имаш навигация, мога да ти кажа как да си въведеш всичките места, където има машинки за Toll Collect.
Админе, дай това за мен - ако искаш. На лични.

admin

Цитат на: Don_Bazilio - Петък, 30 Март, 2012, 23:52:08
Админе, дай това за мен - ако искаш. На лични.

Нека повече хора видят линка. Значи за всяка навигация нещата стават по различен начин. От следващия линк се сваля съответната версия и се поставя на определеното място в навигацията. След това всички места са видими в раздел POI. Пишете кой за каква навигация ще го ползва и ще се опитам да обясня кое как става.

http://poiplaza.com/index.php?p=download&d=2028&lstpg2=sdb&lstpg=ds&lsts=_LSTS_

VALKATA:

Навигацията е TYPHOON...
Ето снимка.

admin

Виждам, че това е iGO. Сваляш версията на файла за този софтуер. След това в папка content правиш папка userdata. В нея правиш нова папка poi и там поставяш разархивирания файл. След рестартиране на навигацията трябва да потърсиш в раздел POI новата информация.

Don_Bazilio

Цитат на: admin - Събота, 31 Март, 2012, 09:59:55
Виждам, че това е iGO. Сваляш версията на файла за този софтуер. След това в папка content правиш папка userdata. В нея правиш нова папка poi и там поставяш разархивирания файл. След рестартиране на навигацията трябва да потърсиш в раздел POI новата информация.
A за Сиджик как става?

admin

Цитат на: Don_Bazilio - Събота, 31 Март, 2012, 12:37:08
A за Сиджик как става?

Прави се папка import в папката с картите и в нея се слага файла.

admin