• Welcome to Форум на българските шофьори.

2 бордови и 2 самосвала

Започната от Rammbon, Понеделник, 27 Март, 2017, 16:25:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

За радост на някои и за ужас на други, вече си имам 4 влекача с 4 ремаркета. 1 влекач с  полуремарке, 1камион с ремарке и 2 влекача с гондоли по 56 кубика.
Търся работа на 4 влекача, само за в Гърция,България и Румъния. Превозвам групажи и цели товари, а за насипните - всички видове зърно и торове.  И с АДР.

Rammbon

rider777

Милионер да те направят и да не се чупят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     Сега и теб ще започнат да плюват като мръсен капиталист ,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

Бриги Магнито

Цитат на: rider777 - Понеделник, 27 Март, 2017, 18:10:26
Милионер да те направят и да не се чупят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!     Сега и теб ще започнат да плюват като мръсен капиталист ,,,,,,,,,,,,,,
А не бе,че го бавиме мислиш.

imter

Честито,пожелавам ти успех и най-вече, да не забравяш от къде си тръгнал!!!

Rammbon

Капиталист и милионер може и да не стана скоро, близките 100 години, а и не ми е приоритет.  Заложих на ДАФ XF 95 евро 3, ръчни скорости. Наех 4-а познати да карат, когато почиват и аз ги замествам. Вече 3-ти месец караме заедно. Всички сме в един отбор, колеги. Ако след време се развиват добре нещата, ще наема още шофьори и ще пиша тук, който иска . Заплащам 650лв твърдо и на толкова осигурявам + 12% на навлото. Заплата мисля е добре, аванс до 5-то число 650лв и на 5-то следващ месец заработката.

micyri

Честито за камоните,много безаварийни км. да имаш.Успех и в бизнеса ти желая.
Имам обаче един въпрос на който ако ти е сложно да обесняваш може и да не го правиш.
Заплата ясно,всеки си прави някаква сметка колко може да даде,но това с % от навлото защо го правите? Какво общо има един шофьор с навлото?
Тези пера ощетоводяват ли се или всичко си е на ръка.
Благодаря.

Rammbon

Защо е % ли? Защото така решиха шофьорите, сметна ли , че може би ще си изкарват повече. Имах предложение да е 1350 лв на месец със 6 почивки като за начало.

micyri

Благодарв ти за отговора.Е за това БГ е на това дередже.

down_shiftеr

Цитат на: Rammbon - Понеделник, 27 Март, 2017, 16:25:52За радост на някои и за ужас на други, вече си имам 4 влекача с 4 ремаркета. 1 влекач с  полуремарке, 1камион с ремарке и 2 влекача с гондоли по 56 кубика. Търся работа на 4 влекача, само за в Гърция,България и Румъния. Превозвам групажи и цели товари, а за насипните - всички видове зърно и торове.  И с АДР.
На добър път и успех  Rammbonе !

Не казвам колега - защото вече си шеф .

down_shiftеr

Цитат на: micyri - Вторник, 28 Март, 2017, 20:06:33.Е за това БГ е на това дередже.
Кучето скача според тоягата. Това е по скоро нещо като кооператив - така са решили  така правят....няма нарушен закон нали..!?!... ;D

Иначе в така наречените *бели държави* какъв е шанса работник да определя организацията на заплащането ?  ???

micyri

Аз попитах ,просто защото от 3 г. нямам вече допирни точки с БГ транспорт и действителност.Мислех ,че нещо се е променило....,ама нищо.
В белите държави ,като Германия например,шофьор не знае какво означава навло.Не че са по-прости от бг шофьори,а това не му влиза в работата.

down_shiftеr

Цитат на: micyri - Вторник, 28 Март, 2017, 22:09:37В белите държави ,като Германия например,шофьор не знае какво означава навло.Не че са по-прости от бг шофьори,а това не му влиза в работата.
Аха , от 3 г. си в бяла държава , и вече стана големия калайджия... ;D

В Бг. също е пълно с *бели фирми* човече - предлага се определен договор - за определено време и съответната заплата , ама дали тази формула устройва работника е съвсем друг въпрос.

briko

Цитат на: Rammbon - Вторник, 28 Март, 2017, 08:34:23
Капиталист и милионер може и да не стана скоро, близките 100 години, а и не ми е приоритет.  Заложих на ДАФ XF 95 евро 3, ръчни скорости. Наех 4-а познати да карат, когато почиват и аз ги замествам. Вече 3-ти месец караме заедно. Всички сме в един отбор, колеги. Ако след време се развиват добре нещата, ще наема още шофьори и ще пиша тук, който иска . Заплащам 650лв твърдо и на толкова осигурявам + 12% на навлото. Заплата мисля е добре, аванс до 5-то число 650лв и на 5-то следващ месец заработката.
[/quote
Един шофьор не може да работи за двама работодатели!!?  Какви ги говориш тук?  ???

Rammbon

Един шофьор не може да работи за двама работодатели!!?-briko
Не може , ако си международен шофьор. Но при мен няма такива. Кой е на 2 договора или кой работи при 2-ма работодателя? Може би знаеш някой от шофьорите ми да работи и при друг работодател?

А за заплащането, предложих първо да са на заплата и след време да се увеличи тази заплата. Но шофьорите ми предпочетоха да са на малка основна и част от навлото, защото има месеци / зърнена кампания / със много оборот и явно са преценили, че ще си докарват по 1-2 заплати.

Boroman21

Цитат на: Rammbon - Сряда, 29 Март, 2017, 09:11:53
Един шофьор не може да работи за двама работодатели!!?-briko
Не може , ако си международен шофьор. Но при мен няма такива. Кой е на 2 договора или кой работи при 2-ма работодателя? Може би знаеш някой от шофьорите ми да работи и при друг работодател?

А за заплащането, предложих първо да са на заплата и след време да се увеличи тази заплата. Но шофьорите ми предпочетоха да са на малка основна и част от навлото, защото има месеци / зърнена кампания / със много оборот и явно са преценили, че ще си докарват по 1-2 заплати.

А когато няма работа ко , шъ се смукат палците май. Ааа и ше те пишат по форумите че не плащаш тогаз ;D
Успех в начинанието !!!

Boroman21